Marjan Slob - Foute fantasiën

Kleine filosofie van de ontvankelijkheid


Wat moet een intelligente, zelfstandige, hoogopgeleide vrouw - winnares van de Socratesbeker 2017 - in hemelsnaam met de Bouquetreeks?

Marjan Slob wil begrijpen hoe het mogelijk is dat zij als moderne feminist plezier beleeft aan die voorspelbare romances waarin een jonge vrouw wordt overrompeld door een wereldwijze man. Ze analyseert de verschillen tussen de seksen, de politieke impact van erotische fantasieën en de aantrekkingskracht van wat filosofen 'het sublieme' noemen. Daarbij gebruikt ze voorbeelden die je nu eens hardop in de lach doen schieten, dan weer stiekem doen terugbladeren omdat het toch wel heel lekker is wat daar staat.

'Om het ongelovige gelach voor te zijn: zeker, deze boekjes voorzien in softporno voor vrouwen. Maar er gebeurt meer. Ik word ook ontvankelijk gemaakt. Ontvankelijk voor een wereld die groter is dan ik kan bevatten en me belooft te vervoeren. Een wereld die ik voor mogelijk wil houden. Een wereld die bestaat in de fantasie.'- Marjan Slob.


Het boek foute fantasiën van Marjan Slob is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marjan Slob boeken - Foute fantasiën
ISBN 9789047710028
VERSCHENEN 22-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,95
Bestel

Andere boeken van Marjan Slob

 • Marjan Slob - Hersenbeest
  Marjan Slob - Hersenbeest

  WINNAAR SOCRATES WISSELBEKER VOOR HET BESTE FILOSOFIEBOEK 2016!Hersen- en geesteswetenschap zijn een welkome aanvulling op elkaar. Je kunt je geen onbevooroordeelde visie op de menselijke geest voorstellen die een van beide disciplines buiten beschouwing laat. Dat is de centrale…

  Lees meer...
  17,95
 • Marjan Slob, Esmée Schilte - Mensenrechten in beweging
  Marjan Slob, Esmée Schilte - Mensenrechten in beweging

  Privacy, klimaatverandering en de internationale rechtsorde In 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens opgesteld. Sindsdien is de wereld ingrijpend veranderd. Dit boek laat zien dat belangrijke mondiale veranderingen die 'eeuwige' mensenrechten in een ander…

  Lees meer...
  13,99