Marinus Beute - Wie ben ik als ik preek?

Bronnen en herbronning van het homiletisch zelfbeeld


Onze huidige cultuur kenmerkt zich door grote aandacht voor het zelf. Iedereen die vandaag preekt, zal zich daarom regelmatig de vraag stellen: 'Wie ben ik als ik preek?'

In deze homiletische studie staat het theologische zelfbeeld van de prediker centraal. De bronnen voor het zelfbeeld worden beschreven vanuit theologisch, cultureel en menswetenschappelijk perspectief. Vervolgens wordt het zelfbeeld van de prediker vandaag in kaart gebracht met behulp van homiletische theorievorming. Ten slotte wordt dit zelfbeeld door middel van herbronning verbonden aan het gereconstrueerde zelfbeeld van de prediker Paulus. De reflectie op de persoon van de prediker wordt zodoende gevoed door bijbelse theologie.

Het zelfbeeld van Paulus blijkt als voorbeeld uiterst relevant voor predikers vandaag. Predikers mogen zichzelf zien als participerend in de missie van God naar deze wereld en als een voorbeeld voor hun hoorders in de manier waarop zijzelf veranderd worden naar het beeld van God in Christus.

J.M. Beute studeerde theologie aan de Theologische Universiteit (Broederweg) te Kampen. Daarna werkte hij als promovendus homiletiek aan diezelfde universiteit. Sinds 2012 is hij predikant van de Gereformeerde Kerk te Leens.


Het boek wie ben ik als ik preek? van Marinus Beute is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marinus Beute boeken - Wie ben ik als ik preek?
ISBN 9789023971030
PAGINA’S 224
VERSCHENEN 15-09-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boekencentrum B.V.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,99
Bestel