Marilene Gathier - Lezen, hoe doe je dat?

Werken aan leesvaardigheid voor het inburgeringsexamen


Vaak volgen inburgeraars een cursus Nederlands die hen onvoldoende voorbereidt op het onderdeel leesvaardigheid van het inburgeringsexamen op A2-niveau. Lezen, hoe doe je dat? ondersteunt inburgeraars in hun voorbereiding op dit examen.

Het doel van Lezen, hoe doe je dat? is het ontwikkelen van de leesvaardigheid van niveau A1 naar A2. Cursisten leren onder andere hoe ze met leesstrategieën de belangrijkste informatie uit teksten kunnen halen en hoe ze woordbetekenissen kunnen raden. Ook werken ze aan de benodigde woordenschat op A2-niveau. Ieder hoofdstuk bestaat uit een aantal teksten met oefeningen in een bepaald thema uit het inburgeringsexamen (werken, opleiding, gezondheid, wonen en vervoer, kopen, sociale contacten). Daarnaast is er in elk hoofdstuk een deel van een vervolgverhaal opgenomen om het leesplezier van cursisten te vergroten.

Behalve voor inburgeraars is deze uitgave ook interessant voor andere anderstaligen die hun leesvaardigheid naar A2-niveau willen brengen en voor laaggeletterde Nederlanders.

Marilene Gathier is educatief schrijver, taaltrainer en taaladviseur Nederlands bij haar eigen taalbureau 'De Taalvraag' in Rotterdam.


Het boek lezen, hoe doe je dat? van Marilene Gathier is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marilene Gathier boeken - Lezen, hoe doe je dat?
ISBN 9789046905968
VERSCHENEN 28-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Coutinho
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel

Andere boeken van Marilene Gathier