Marijke Messing - Het huis op de rots gebouwd

Over de parabels van Jezus deel III


In de eerste twee delen over de parabels van Jezus besprak Marcel Messing respectievelijk elf en negen parabels uit canonieke, gnostische en apocriefe teksten, die hij naast inzichten uit andere spirituele en religieuze tradities plaatste. Met dit laatste deel wordt de trilogie voltooid. Hierin geeft hij een toelichting op tien parabels, waarvan er zeven verrassend actueel blijken te zijn. Tien jaar na publicatie van deel een leven we midden in een grote overgangstijd, waar ook de Maya?s, Hopi-indianen, Aborigines en andere oude bevolkingsgroepen over spraken en waar diverse voorspellingen over bestaan. De parabels van Jezus die op deze overgangstijd betrekking hebben, worden besproken tegen de achtergrond van de huidige crises op het gebied van onder meer klimaat, natuur en economie. In Het huis op een rots gebouwd vertelt Messing dat na ingrijpende gebeurtenissen in relatie tot het zonnestelsel er sprake zal zijn van een complete wedergeboorte van de planeet Aarde.

Marcel Messing studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap. Hij is een veelgevraagd spreker, die wetenschap, esoterie, kunst en spiritualiteit met elkaar verbindt, en publiceerde boeken in diverse talen.


Het boek het huis op de rots gebouwd van Marijke Messing is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marijke Messing boeken - Het huis op de rots gebouwd
ISBN 9789069639185
PAGINA’S 264
VERSCHENEN 20-11-2010
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Altamira
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,95
Bestel

Andere boeken van Marijke Messing

 • Marijke Messing - Over de vriendschap
  Marijke Messing - Over de vriendschap

  In een tijd waarin relaties snel verbroken worden, gaat de auteur in op de essentie van vriendschap. Mensen kruisen elkaars pad, verwachten van alles van elkaar, experimenteren met relaties, hopen op genegenheid, huiselijkheid of seks, maar hebben weinig aandacht voor vriendschap…

  Lees meer...
  12,95
 • Marijke Messing - Een zaaier ging uit
  Marijke Messing - Een zaaier ging uit

  Een zaaier ging uit is een diepgaande studie over de parabels van Jezus. De auteur gaat in op de taal van de parabels en de context waarin zij zijn ontstaan, en onderzoekt de geheimenissen van elf parabels. Het vertellen van parabels ofwel 'gelijkenissen', was een van de manieren…

  Lees meer...
  22,95