Marija Davidovic, Ashley Terlouw - Diversiteit en discriminatie

Onderzoek naar processen van in- en uitsluiting


Ze zijn voortdurend in het nieuws, de termen discriminatie en diversiteit, maar niet iedereen bedoelt er hetzelfde mee. Zijn het twee zijden van dezelfde munt? Is diversiteit altijd wenselijk, is discriminatie altijd verwerpelijk? Wetenschappers uit verschillende vakgebieden bespreken de diversiteit die zij tegenkomen en hoe mensen daar wel of niet anders door behandeld worden.

In de genetica heeft discriminatie vooral een neutrale klank en betekent het niets anders dan onderscheid maken in de grote variatie (diversiteit) van levensvormen. Maar wat heeft het voor gevolgen dat we steeds meer weten over variaties in het humaan DNA?

In het recht wordt discriminatie direct geassocieerd met uitsluiting van mensen op grond van hun identiteit. Een ander vraagstuk is of diversiteit in organisaties iets is dat juridisch kan en moet worden afgedwongen.

In de taalwetenschap spelen heel andere vragen met betrekking tot diversiteit en discriminatie. Spreektaal is heel divers: is dat bezwaarlijk? En leidt het tot discriminatie als we eisen dat alle mensen 'netjes' ABN leren spreken?Marija Davidovic, Ashley Terlouw boeken - Diversiteit en discriminatie
ISBN 9789089648020
PAGINA’S 316
VERSCHENEN 14-01-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


79,00

De genoemde prijs is een indicatie.

Andere boeken van Marija Davidovic, Ashley Terlouw