Mariël Kanne, Ellen Grootoonk - Ethiekwerk Moresprudentie in de praktijk

In de praktijk van het sociaal werk doen zich bijna elke dag morele vraagstukken voor waarvoor pasklare antwoorden ontbreken. Professionals en organisaties zoeken samen naar manieren om tot verantwoorde en verantwoordbare morele oordelen te komen. Het Moresprudentieproject heeft aan dit zoekproces een bijdrage geleverd. Dit praktijkonderzoek is uitgevoerd binnen de onderzoekslijn Ethiekwerk van het lectoraat Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening van Hogeschool Utrecht. In het onderzoek participeerden meer dan 300 professionals (zoals maatschappelijk werkers, sociaalpedagogische hulpverleners, verpleegkundigen en geestelijk verzorgers, uit meer dan 20 organisaties) door samen met collega's op de werkvloer te reflecteren over morele vraagstukken.

Dit boek is de neerslag van een zoektocht naar morele praktische wijsheid (moresprudentie). In de bijdragen worden uiteenlopende thema's aangesneden, zoals identiteit, verantwoordelijkheid en emoties. Diverse perspectieven passeren de revue, van ouders en kinderen, van studenten en docenten. Verschillende invalshoeken komen aan bod, vooral een ethische, maar ook in samenhang met methodische en didactische, juridische en maatschappelijke facetten. Het vertrekpunt voor de reflecties zijn morele vraagstukken van professionals in beroepspraktijk.


Het boek ethiekwerk moresprudentie in de praktijk van Mariël Kanne, Ellen Grootoonk is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mariël Kanne, Ellen Grootoonk boeken - Ethiekwerk Moresprudentie in de praktijk
ISBN 9789059729285
PAGINA’S 186
VERSCHENEN 04-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Eburon
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Mariël Kanne, Ellen Grootoonk