Marieke Kuipers - Van Nellefabriek Rotterdam

De iconische Van Nellefabriek is onlosmakelijk verbonden met de dynamische wereldhaven van Rotterdam. Dit modernistische meesterwerk langs de Schie is oorspronkelijk gebouwd voor de verwerking en verpakking van koffie, thee en tabak. De lichtreclame op het dak getuigt nog van deze geschiedenis.

Na zorgvuldige herbestemming is de Van Nellefabriek nu in gebruik voor de creatieve industrie en als evenementenlocatie. Inmiddels staat dit grootse 'gedicht in staal en glas' op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is het gedeeltelijk toegankelijk voor publiek.

Deze handzame gids geeft een heldere uitleg over de bijzonderheden van de Van Nellefabriek. Het boek is bestemd voor iedereen die meer wil weten over ontstaan en vormgeving en die de schoonheid ervan wil ontdekken.

Prof. dr. Marieke Kuipers is verbonden aan de Technische Universiteit Delft en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en een internationaal expert op het gebied van 20ste-eeuwse monumenten.


Het boek van nellefabriek rotterdam van Marieke Kuipers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marieke Kuipers boeken - Van Nellefabriek Rotterdam
ISBN 9789462083943
PAGINA’S 96
VERSCHENEN 28-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
TAAL Nederlands
UITGEVER nai010 uitgevers/publishers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,95
Bestel

Andere boeken van Marieke Kuipers