Marie-José Geenen - Veroordeeld tot verbondenheid

Een onderzoek naar de pedagogische alliantie tussen groepsleiders en jongens in een justitiële jeugdinrichting


Het in dit boek beschreven onderzoek gaat over de alliantie tussen groepsleiders en jongens in een justitiële jeugdinrichting (JJI). Zij brengen een groot deel van de dag door in elkaars gezelschap en zijn veroordeeld tot verbondenheid. In vier deelstudies is onderzocht wat groepsleiders en jongens belangrijk vinden in de omgang met elkaar en wat de vorming van de alliantie beïnvloedt. Dit vanuit de veronderstelling dat een sterke alliantie een voorwaarde is om te werken aan gedragsverandering.

In dit boek wordt een model voor de pedagogische alliantie van groepsleiders en jongens in een JJI gepresenteerd. Het brengt alle elementen in beeld die een rol spelen in alliantievorming. Duidelijk wordt in welk complex speelveld van krachten de groepsleider in een JJI werkt. Het vormen en in stand houden van een sterke alliantie met jongens vraagt van de groepsleider maatwerk, een grondhouding van bewustzijn, vrijheid, kwetsbaarheid en respect en een cultuur waarin ruimte is voor afstemming, communicatie en feedback.

Marie-José Geenen is docent en supervisor bij de Academie voor Sociale Studies Breda (ASB) van Avans Hogeschool en onderzoeker bij het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool. Zij is op het in dit boek beschreven onderzoek gepromoveerd aan de faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen van de Open Universiteit.


Het boek veroordeeld tot verbondenheid van Marie-José Geenen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 38,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marie-José Geenen boeken - Veroordeeld tot verbondenheid
ISBN 9789462365261
PAGINA’S 256
VERSCHENEN 26-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Lemma uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
38,50
Bestel

Andere boeken van Marie-José Geenen