Margot Postma - Samen kleuren De basis

Een kleurboek voor met z'n tweeen


Het SamenKleuren-kleurboek voor met z'n tweeën (de Basis) is de vereenvoudigde versie van het oorspronkelijke SamenKleuren-kleurboek 'the Original'.

Margot Postma schildert, kleurt en tekent sinds 2014 in een verzorgingstehuis in Vlaardingen met dementerenden. Haar tekeningen zijn nu gebundeld omdat Margot ze onder een groter publiek wil verspreiden. Haar droom is dat veel ouderen en dementerenden samen met een familielid, vrijwilligster of mantelzorger een paar uurtjes aan tafel in een ontspannen sfeer samen gaan kleuren. Wanneer gesprekken niet meer vanzelfsprekend zijn kan een samen-doe-activiteit uitkomst bieden. Contact is altijd en voor iedereen fijn. Nieuwe ervaringen en inzichten leren ons, dat muziek en kunst en bewegen onze hersenen activeren en dat we ons beter gaan voelen.

De tekeningen in het Kleurboek de Basis hebben grote vlakken en op beide pagina's staat dezelfde tekening. Er staan ter inspiratie gekleurde voorbeelden in het boek.

Beide boeken zijn samengesteld uit de tekeningen die Margot wekelijks maakte in het verzorgingstehuis in Vlaardingen. De geometrische uitgangspunten van de tekeningen zorgen actief en passief voor uitdagingen voor degene die kleurt. Met kijken en draaien en tellen en keuzes voor kleuren worden de hersenen geactiveerd en alleen al het kijken naar kleuren geeft arrousment, opwinding . En door deze opwinding komt er activiteit, want mensen willen méér van dat heerlijke goedje, ongeacht hun mentale gesteldheid of ouderdom.


Het boek samen kleuren de basis van Margot Postma is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,95 excl. verzendkosten.


Margot Postma boeken - Samen kleuren De basis
ISBN 9789082704303
PAGINA’S 42
VERSCHENEN 03-07-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Geef kleur aan je dag
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,95
Bestel

Andere boeken van Margot Postma