Marga Coesel - Van vuilnisbelt tot natuurmonument

Jac. P. Thijsse en het Naardermeer


Het Naardermeer gebruiken als vuilnisbelt? Onvoorstelbaar? Toch had het zomaar kunnen gebeuren. Begin vorige eeuw wilde B en W van Amsterdam het Naardermeer kopen om het vol te laten storten met stadsvuil. Het leek een ideale oplossing voor het afvalprobleem.

Toch werd het voorstel door de Raad verworpen. Had het protest van Jac. P. Thijsse invloed op de beslissing? En hoe kwam het natuurgebied daarna in handen van de natuurliefhebbers?

Het 110-jarig bestaan van het Naardermeer als natuurmonument was aanleiding om eens te kijken wat er precies was gebeurd. Het onderzoek leverde verrassende nieuwe details op.

Marga Coesèl is biologe en als gastonderzoeker verbonden aan de Artis Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Zij is schrijver van tal van publicaties over de wereld van Heimans en Thijsse, waaronder een boek over de Verkade-albums.

Naardermeer, Natuurmonumenten, Heimans, Thijsse, natuurbescherming, natuurhistorie, duurzaamheid


Het boek van vuilnisbelt tot natuurmonument van Marga Coesel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marga Coesel boeken - Van vuilnisbelt tot natuurmonument
ISBN 9789050116930
PAGINA’S 96
VERSCHENEN 14-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER KNNV Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,95
Bestel

Andere boeken van Marga Coesel

 • Marga Coesel - Eli Heimans
  Marga Coesel - Eli Heimans

  Heimans en Thijsse. Hun namen worden vaak in één adem genoemd. Samen legden zij rond 1900 de basis voor de moderne natuurbeweging. Wie Jac. P. Thijsse was, is ook nu nog vrij algemeen bekend. De naam van Eli Heimans raakte wat op de achtergrond. Hij kwam in de schaduw te staan…

  Lees meer...
  12,95
 • Marga Coesel - Frederik Willem van Eeden
  Marga Coesel - Frederik Willem van Eeden

  Frederik Willem van Eeden? Dat is toch de man van Walden, de schrijver van De kleine Johannes? Jazeker! Maar dit boek gaat niet over hem, het gaat over zijn vader die voluit dezelfde namen droeg. De oude Van Eeden was minstens zo begaafd als zijn zoon en minstens zo interessant…

  Lees meer...
  12,95