Marek Glezerman - Ook getest op vrouwen

Naar een genderrevolutie in de geneeskunde


Wist je dat vrouwen zestig procent meer kans hebben op bijwerkingen van geneesmiddelen dan mannen? Ze worden bijvoorbeeld sneller misselijk als ze pijnstillers nemen, en dus zijn ze minder geneigd om die te nemen. En slaappillen blijven langer werken in een vrouwenlichaam dan in een mannenlijf. Daardoor is de kans groter dat een vrouw 's ochtends nog slaapdronken achter het stuur zit en een aanrijding veroorzaakt.

Het typische beeld van een hartaanval is dat van een man die hevige pijnscheuten heeft in borstkas, schouders en armen. Bij veel vrouwen manifesteert een hartaanval zich compleet anders, dus gaat een vrouw met haar symptomen minder snel naar de dokter. En zelfs als ze dat wel doet, is de kans tot vier keer zo groot dat ze zonder de juiste diagnose naar huis wordt gestuurd.

Eeuwenlang zijn artsen ervan uitgegaan dat vrouwen een 'light'-versie van het mannenlichaam zijn en dat je dus prima de geneesmiddelen en behandelmethodes die in hoofdzaak voor mannen worden ontwikkeld op vrouwen kunt toepassen. Pas de laatste twintig jaar groeit het besef dat dit allerminst het geval is, en zelfs gevaarlijk kan zijn.

Dit boek, waarvan de hoofdstukken afzonderlijk zijn te lezen, is een heuse aanrader. Voor vrouwen én mannen.

- KIJK

Ik lees dit boek haast als een thriller. Het is de hoogste tijd dat we de geneeskunde naar de 21ste eeuw brengen

- Amos Oz

Een informatief boek over een onderwerp dat nog te weinig bestudeerd is.

- The Sunday Times


Het boek ook getest op vrouwen van Marek Glezerman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marek Glezerman boeken - Ook getest op vrouwen
ISBN 9789462987432
VERSCHENEN 24-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,99
Bestel

Andere boeken van Marek Glezerman