Marco Kroon - Leiderschap onder vuur

Het boek 'Leiderschap onder vuur' van kapitein Marco Kroon bevat in de praktijk beproefde lessen die voor iedereen, als leider en als mens, toepasbaar kunnen zijn.

Kapitein Marco Kroon heeft bewezen als leider ingrijpende en verantwoorde beslissingen te kunnen nemen. In 'Leiderschap onder vuur' deelt hij de inzichten die hieraan ten grondslag liggen.

Dagelijks stelt het leven de leider op de proef. En de leider beslist, soms letterlijk, over leven en dood. Zijn of haar strategieën, inzichten, ingevingen en beslissingen bepalen het succes of falen van een onderneming. Dit geldt zeker in het geval van Kapitein Marco Kroon, die tijdens een groot aantal internationale missies onder de zwaarst denkbare omstandigheden als leider opereerde. In Leiderschap onder vuur deelt Kapitein Marco Kroon voor het eerst zijn overtuigingen omtrent leiderschap. Het zijn persoonlijke, in de praktijk beproefde leiderslessen die voor iedereen, als leider en als mens, toepasbaar kunnen zijn.

Kapitein Marco Kroon, RMWO

Kapitein Marco Kroon, RMWO (1970) is drager van de Militaire Willems-Orde. Deze oudste en hoogste onderscheiding van ons land is hem toegekend wegens moed, beleid en trouw als commandant van een peloton van het Korps Commandotroepen in Afghanistan, in 2006. Hij ontving de onderscheiding voor zijn optreden als leider, als militair en als mens tijdens verschillende, uiterst moeilijke missies. Kapitein Kroon voert momenteel het commando van de Charlie 'Beren' Compagnie van 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene (17 Painfbat).

voorwoord van luitenant-generaal Mart de Kruif, Commandant Landstrijdkrachten, en een bijdrage van generaal buiten dienst Peter van Uhm


Het boek leiderschap onder vuur van Marco Kroon is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marco Kroon boeken - Leiderschap onder vuur
ISBN 9789082003604
PAGINA’S 176
VERSCHENEN 27-11-2012
DRUK 7e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Trinitas Corona BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Marco Kroon

 • Marco Kroon - Kroongetuige
  Marco Kroon - Kroongetuige

  Tijdens een staatsgeheime missie in Afghanistan wordt Marco Kroon gevangengenomen. Hij doet hiervan melding, maar verzwijgt de zware vernederingen die hij moest ondergaan. Ook zijn vervolgacties houdt hij geheim. Ze leiden tot een dodelijke confrontatie, waarvan hij de sporen…

  Lees meer...
  21,95
 • Marco Kroon - Danger close
  Marco Kroon - Danger close

  Openhartig, zelfkritisch, rauw en dicht op de huid schrijft Marco Kroon over zijn tijd als commandant van een Nederlands Special Forces peloton in Afghanistan.Marco Kroon is door Koningin Beatrix gedecoreerd met de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding van ons land.…

  Lees meer...
  20,95