Marco Kroon - Danger close

Het succes van een Nederlands special forces peloton in Afghanistan


Openhartig, zelfkritisch, rauw en dicht op de huid schrijft Marco Kroon over zijn tijd als commandant van een Nederlands Special Forces peloton in Afghanistan.

Marco Kroon is door Koningin Beatrix gedecoreerd met de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding van ons land. Hij droeg deze dapperheidsonderscheiding op aan Special Forces Task Group Viper, de commando-eenheid die onder zijn leiding onder extreem moeilijke en vijandige omstandigheden in Afghanistan opereerde. Het leek een heldenverhaal. Maar niet lang na zijn decoratie werd Marco Kroon verdacht van handel in wapens en drugs, in beschuldiging gesteld en tot zijn vrijspraak door de media achtervolgd. Openhartig, zelfkritisch, rauw en dicht op de huid schrijft Marco Kroon over zijn tijd als commandant van het Special Forces peloton in Afghanistan, over de Ridderslag en zijn val van hero to zero. Van dichtbij, door zijn ogen, beleven we de spannendste en meest succesvolle militaire operaties van onze tijd. Pagina's vol adrenaline, de geur van zweet en kerosine, gordijnen van lood en de onvoorwaardelijke band van kameraadschap die elk gevaar doet vergeten. Maar ook: de onzekerheid, de frustraties en de gevechtsuitputting. Voor het eerst en voor het laatst spreekt Marco Kroon zich uit. Inclusief nooit eerder getoond beeldmateriaal.

 

 


Het boek danger close van Marco Kroon is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marco Kroon boeken - Danger close
ISBN 9789082003611
PAGINA’S 250
VERSCHENEN 19-11-2013
DRUK 7e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER UHB Uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Marco Kroon

 • Marco Kroon - Kroongetuige
  Marco Kroon - Kroongetuige

  Tijdens een staatsgeheime missie in Afghanistan wordt Marco Kroon gevangengenomen. Hij doet hiervan melding, maar verzwijgt de zware vernederingen die hij moest ondergaan. Ook zijn vervolgacties houdt hij geheim. Ze leiden tot een dodelijke confrontatie, waarvan hij de sporen…

  Lees meer...
  21,95
 • Marco Kroon - Leiderschap onder vuur
  Marco Kroon - Leiderschap onder vuur

  Het boek 'Leiderschap onder vuur' van kapitein Marco Kroon bevat in de praktijk beproefde lessen die voor iedereen, als leider en als mens, toepasbaar kunnen zijn.Kapitein Marco Kroon heeft bewezen als leider ingrijpende en verantwoorde beslissingen te kunnen nemen. In…

  Lees meer...
  18,95