Marc Legendre, Mila Van Goethem - Dat het zo niet langer kan!

Hoe het verder ging met Emma en co?


Dat het zo niet langer kan, vindt Eva. Haar vader heeft kanker en verstopt zich zodat niemand zou zien hoe ziek hij is.

Dat het zo niet langer kan, vindt Daan. De man die zijn broer van de weg maaide, zit doodleuk op een terrasje in de zon.

Dat het zo niet langer kan, vindt Youssef. Iedereen gelooft dat alle moslims met bommengordels rondlopen en aanslagen voorbereiden.

Dat het zo niet langer kan, vindt Simon. Hij en Daan zijn een koppel, maar dat mag niemand weten.

Dat het zo niet langer kan, vinden Emma en haar klasgenoten. Op sociale media doen we allemaal alsof ons leven één groot feest is en delen we fakenieuws om erbij te horen.

Deze tweede TEJO-strip schetst opnieuw de leefwereld van Emma en haar vrienden van klas 4C. Centrale thema’s zijn zelfbeeld en identiteit, omgaan met zieke ouders, solidariteit, vooroordelen, radicalisering, de zinloosheid van wraak, seksuele geaardheid, de waarde van vriendschap en de leegheid van sociale media. Dit warme beeldverhaal geeft een duidelijke boodschap mee: praat over je problemen, blijf er niet mee zitten. Zoek ondersteuning, zowel bij vrienden als familie, want praten helpt. En als je daar geen gehoor krijgt, dan kun je terecht bij TEJO, waar professionele therapeuten klaarstaan met een luisterend oor.

Marc Legendre is als striptekenaar en -scenarist bekend van ‘Biebel’, ‘Sam’, ‘Amoras’, ‘De Rode Ridder’ en ‘Robbedoes en Kwabbernoot’. In 2013 ontving hij voor zijn oeuvre de Bronzen Adhemar, de hoogste onderscheiding in de Vlaamse stripwereld.

TEJO vzw (2010), ‘Therapeuten voor jongeren’, is een laagdrempelige, therapeutische hulpverleningsorganisatie voor jongeren.

Mila Van Goethem illustreert bijna elke dag in haar visueel dagboek op Instagram. Ze geeft ook tekenworkshops en is docent striptekenen.Marc Legendre, Mila Van Goethem boeken - Dat het zo niet langer kan!
ISBN 9789463371575
PAGINA’S 72
VERSCHENEN 08-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Pelckmans Pro
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
13,00
Bestel