Manuela Kalsky, André van der Braak - Tussen waarheid en wijsheid

De waarheidsvraag in het licht van religieuze diversiteit


De combinatie van waarheid en religie lijkt in de hedendaagse maatschappij meer dan ooit tot conflict en afscheiding te leiden. Of het nu gaat over fundamentalistische christenen in het Westen, radicale moslims in het Midden-Oosten, extremistische boeddhisten in Myanmar, joodse kolonisten in Hebron of militante hindoes in India, het is alsof de claim op religieuze waarheid zorgt voor een wij-zij-denken dat mensen tegen elkaar uitspeelt. Tegelijkertijd geloven velen niet meer in traditionele religieuze waarheidsclaims en laten zich door meerdere religies inspireren. Zij stellen hun eigen waarheid samen, of keren zich af van het idee van waarheid.

In dit boek komt de vraag naar religieuze waarheidsaanspraken aan de orde. Meerdere religieuze tradities omarmen, betekent dit ook meerdere waarheden aanvaarden? Of doet religieuze waarheid er niet meer toe? Moeten we toe naar een ruimer waarheidsbegrip? Deze publicatie bevat bijdragen van verschillende Nederlandse theologen en filosofen.


Het boek tussen waarheid en wijsheid van Manuela Kalsky, André van der Braak is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Manuela Kalsky, André van der Braak boeken - Tussen waarheid en wijsheid
ISBN 9789462983823
VERSCHENEN 25-10-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Manuela Kalsky, André van der Braak