Boeken over fiscaal recht

 • Stefan Ruysschaert boeken
  Stefan Ruysschaert - Btw-eetjes

  Dit boek vormt intussen reeds het tiende in de reeks succesrijke handboeken Btw-eetjes. Het is geen klassiek btw-handboek. Dit tiende deel bevat opnieuw een aantal in de praktijk voorkomende btw-problemen waarop u het antwoord niet onmiddellijk in een klassiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • R.E.C.M. Niessen, R.M.P.G. Niessen-Cobben boeken
  R.E.C.M. Niessen, R.M.P.G. Niessen-Cobben - Inleiding Formeel Belastingrecht

  Formeel belastingrecht is niet alleen het ? scale procesrecht. Formeel belastingrecht omvat alle relaties tussen de belastingplichtige en de ? scus. Daar horen ook toe de aanslagvormen, navordering en nahef? ng, boetes en straffen, en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  82,00
 • Teksten Europees belastingrecht 2018/2019

  Het EU-recht op het gebied van directe belastingen neemt al sinds jaar en dag een belangrijke positie in binnen zowel de fiscale praktijk als de universitaire studieprogramma#s. Deze compacte uitgave bundelt de hierbij relevante teksten, aangevuld met bijna… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  54,95
 • W.A.P. Nieuwenhuizen boeken
  W.A.P. Nieuwenhuizen - BTW Jurisprudentie van het Hof van Justitie 2018/2019

  De jurisprudentie op BTW-gebied groeit explosief. Slaagt u er nog in om door de bomen het bos te zien? Deze bundel bevat samenvattingen van alle arresten op BTW-gebied, gerangschikt op thema. Wie geconfronteerd wordt met BTW-vraagstukken, zal voldoende kennis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  107,95
 • Stefan Ruysschaert boeken
  Stefan Ruysschaert - Sport en BTW

  Hoe definieert men sport in het kader van de btw-vrijstellingen? Waarom kan voetbal vrijgesteld zijn en schaken niet? De sportsector is een zeer ruime sector met heel wat verschillende activiteiten. Ook de omvang en het budget van de sportverenigingen is zeer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Jos J. Couturier, Bruno Peeters, Elly Van de Velde boeken
  Jos J. Couturier, Bruno Peeters, Elly Van de Velde - Belgisch Belastingrecht in Hoofdlijnen

  Het Belgisch Belastingrecht in hoofdlijnen wordt met reden hét naslagwerk voor de Belgische fiscaliteit genoemd. De lezer krijgt een overzichtelijke synthese van de huidige fiscale situatie. Naast een volledig overzicht van de Belgische fiscaliteit, biedt het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  195,00
 • Kevin Dubbeld boeken
  Kevin Dubbeld - De problematiek van een holdingvennootschap bij de bedrijfsopvolgingsfaciliteit

  Er is al veel over de Bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) uit de Successiewet 1956 en de toepassing ervan op een onderneming geschreven. Dit is echter de eerste uitgave die een kritische en uitvoerige blik werpt op de toepassing ervan op een belang in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Stefan Ruysschaert boeken
  Stefan Ruysschaert - Vouchers - Schadevergoedingen - Waarborgen

  Dit boek behandelt een deel van de verborgen btw-wetgeving. Een voucher is een bon die een bepaalde waarde heeft voor de houder. De voucher kan gratis uitgedeeld worden (kortingbonnen) of verkocht worden (cadeaubonnen, "belevingsbox", prepaid telefoonkaart).… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • E.P.G. Pötgens, P.A. Spijker, T.M. Vergouwen boeken
  E.P.G. Pötgens, P.A. Spijker, T.M. Vergouwen - Casuïstiek internationaal belastingrecht

  De laatste jaren is het internationale belastingrecht volop in ontwikkeling. Zo kan worden gewezen op de initiatieven van de OESO in het kader van het project Base Erosion and Profit Shifting, de introductie van het daarmee samenhangende multilaterale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Teksten Internationaal belastingrecht 2018/2019

  Stel: u werkt in het buitenland, maar woont in Nederland. Welke inkomensheffingen gelden dan voor u? Deze uitgave bundelt de teksten en uittreksels van de hierbij relevante belastingverdragen en regels. Dankzij de praktische overzichten vindt u gemakkelijk de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  66,95
 • Cursus Belastingrecht 2018-2019

  Ben je als student op zoek naar een compleet en behapbaar overzicht van het belastingrecht over loonbelasting en premieheffingen? In dit studieboek vindt je een compleet thematisch overzicht van beleid en wetgeving, verhelderd met jurisprudentie en literatuur.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Stefan Ruysschaert boeken
  Stefan Ruysschaert - Btw-eetjes

  Dit boek maakt deel uit van de reeks Btw-eetjes. Het is geen klassiek btw-handboek. Dit negende deel bevat opnieuw een aantal in de praktijk voorkomende btw-problemen waarop u het antwoord niet onmiddellijk in een klassiek btw-handboek vindt. Het gaat om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,00
 • Fiscaal Memo juli 2018

  Op zoek naar de laatste feiten en cijfers op het terrein van belastingen, premies, uitkeringen en financiën? Met dit Memo grijpt u nooit mis. Door de unieke combinatie van drukwerk, digitale uitgave en app heeft u altijd de meest actuele uitgave binnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,95
 • Juridisch Memo 2018

  Dit memo vormt het ideale hulpmiddel voor elke fiscale en financiële adviseur die zich snel en effectief op juridische hoofdzaken wil oriënteren. Alle veelvuldig voorkomende onderwerpen op civiel- en bestuursrechtelijk terrein komen aan bod. Dankzij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Gino Sparidis, Sanjeev Balli, Elène Siem boeken
  Gino Sparidis, Sanjeev Balli, Elène Siem - Fiscaal Memo BTW 2018

  U vindt in dit memo een helder overzicht van de actuele regelingen op het gebied van btw. Op toegankelijke wijze vereenvoudigt deze uitgave een meer diepgaande studie naar btw-onderwerpen. De uitgave geeft de belangrijkste btw-regels weer en verwijst daarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  52,50
 • D.A. Albregtse, A.J.M. Arends, P.H.J. Essers, M.J. Hoogeveen boeken
  D.A. Albregtse, A.J.M. Arends, P.H.J. Essers, M.J. Hoogeveen - Cursus Belastingrecht Inkomstenbelasting 2018-2019

  Ben je als student op zoek naar een compleet en behapbaar overzicht van het belastingrecht over inkomstenbelasting? Deze uitgave zet alle onderwerpen binnen het kader van de Wet Inkomstenbelasting 2001 thematisch voor je op een rij, verhelderd met wetgeving,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  79,00
 • L.J.A. Pieterse boeken
  L.J.A. Pieterse - Omtrent verwijzingsinstructies

  Na cassatie volgt doorgaans een verwijzing. Welke verschijningsvormen zien we terugkeren in de bijbehorende verwijzingsinstructies? Hoe laten ze zich onderverdelen? Op welke taken van de rechter sturen ze aan? Deze uitgave verkent de antwoorden op vragen zoals… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Stefan Ruysschaert boeken
  Stefan Ruysschaert - Scholen en btw

  Onderwijs en kennisoverdracht vormen de hoeksteen van onze moderne kennismaatschappij. Onderwijs wordt echter niet alleen georganiseerd in het algemeen belang door (privaatrechtelijke) vzw's of publieke instellingen maar ook in commerciële omstandigheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Stefan Ruysschaert boeken
  Stefan Ruysschaert - Het paard en de btw

  Dit boek legt de werking van de btw uit aan de hand van het door velen geliefde paard. Het richt zich dan ook naar de uitbaters van maneges maar ook naar al diegenen die met dieren bezig zijn. Wanneer wordt men btw-belastingplichtige bij het fokken of verkopen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Stefan Ruysschaert boeken
  Stefan Ruysschaert - Bouwen en verbouwen

  Dit boek maakt deel uit van de reeks Btw-eetjes. Het is geen klassiek btw-handboek. Het gaat in dit boek over een aantal in de praktijk voorkomende btw-problemen waarop het antwoord niet onmiddellijk te vinden is in een klassiek btw-handboek en die specifiek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,00
 • Stefan Ruysschaert boeken
  Stefan Ruysschaert - De Zorgsector en de BTW

  De jongste jaren veranderde er veel in de zorgsector, ook op btw-vlak. Ziekenhuizen en andere zorgcentra verrichten niet alleen vrijgestelde handelingen inzake btw. In de praktijk gaat het om gemengde of gedeeltelijke btw-belastingplichtigen. Artsen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Teksten Internationaal & Europees belastingrecht 2018/2019

  De bundels geven u een snel en compleet beeld van het internationale en Europese belastingrecht. U kunt ze los bestellen of als combinatie. Het EU- en internationaal recht op het terrein van de directe belastingen heeft zich inmiddels een prominente plaats… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  86,95
 • De Wet inhoudingsplicht houdstercoöperatie en uitbreiding inhoudingsvrijstelling

  Op 1 januari 2018 trad de Wet inhoudingsplicht houdstercoöperatie en uitbreiding inhoudingsvrijstelling in werking. Deze uitgave beschouwt de wetswijzigingen in het licht van de parlementaire behandeling en relevante internationale ontwikkelingen die eraan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  51,95
 • Cursus Belastingrecht Vennootschapsbelasting 2018-2019

  Ben je voor je studie op zoek naar een compleet en behapbaar overzicht van het belastingrecht over vennootschapsbelasting? Dit studieboek verheldert de Wet Vennootschapsbelasting 1969 met een thematisch overzicht van beleid en wetgeving, en maakt deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  79,00
 • Rechtsvergelijking tussen de Nederlandse en Duitse winstbelasting van lichamen

  Deze monografie vergelijkt de Duitse en Nederlandse winstbelasting van lichamen. Na het uiteenzetten van de hoofdlijnen, legt de auteur systematisch en gestructureerd de belangrijke leerstukken uit beide landen naast elkaar. Bovendien sluit ieder hoofdstuk af… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  89,95