Boeken over personeel en organisatie

 • Carsten Busch boeken
  Carsten Busch - Veiligheidsfabels 1-2-3

  Veiligheid heeft een probleem. Gedurende tientallen jaren is het vruchtbare grond voor fabels, misverstanden en dwalingen geworden. Piramides, domino's, ratio's, certificering, het streven naar absoluten, regeltjes, audits, cultuurverandering,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • L.E.C. van der Sluis boeken
  L.E.C. van der Sluis - Het Selectieproces

  De talenten die je als mens hebt, heb je niet kunnen uitkiezen. Die zijn je gegeven en toebedeeld. De talenten die een organisatie heeft, zijn daarentegen wel door mensen geselecteerd. Dit boek gaat over de manier waarop deze human resource… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Luc Dorenbosch, Tony Brugman boeken
  Luc Dorenbosch, Tony Brugman - HR Analytics

  Wat gebeurt er in Nederland op het gebied van HR Analytics? Dit boek laat zien wat enkele Nederlandse organisaties de afgelopen jaren daadwerkelijk hebben ondernomen. De verschillende auteurs geven een kijkje in de praktijkwereld van het onderbouwen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Memo Plus Arbeidsovereenkomst en Ontslag 2018

  In deze uitgave, waarvan ieder jaar een bijgewerkte editie verschijnt, wordt alle relevante informatie geboden over het onderwerp arbeidsovereenkomst en ontslag. De inhoud van dit boek wordt niet gevormd door één rechtsgebied, maar biedt een combinatie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  66,95
 • K.E.M. van der Hoeven boeken
  K.E.M. van der Hoeven - Praktijkgids Personeel en Fiscus 2018

  In de Praktijkgids Personeel & Fiscus vindt de werkgever de informatie op het gebied van fiscale en premierechtelijke aangelegenheden van zijn personeel. De werkgever vindt in deze publicatie wat zijn wettelijke verplichtingen ten opzichte van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  317,50
 • Lieke Van den Eijnden, Stefan Jansen, Bosch Van den Rein, Ineke Van de Pas boeken
  Lieke Van den Eijnden, Stefan Jansen, Bosch Van den Rein, Ineke Van de Pas - Algemene Verordening Gegevensbescherming

  Door de digitale wereld waarin we leven worden er 'gemerkt', maar vooral'ongemerkt', veel persoonsgegevens opgeslagen (lees: verwerkt). Ook in dearbeidsrelatie speelt dit. Werknemers krijgen een gsm, laptop of tablet vande werkgever om onderweg of thuis te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Jeroen Busscher boeken
  Jeroen Busscher - De Leer-(R)evolutie

  Leren verandert. Wil je succesvol zijn, zowel privé als op de werkvloer, dan doe je er verstandig aan mee te veranderen. Als we niet oppassen, kan gebrek aan lerend vermogen namelijk zo maar het analfabetisme van de 21e eeuw worden. Managementdenker en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,95
 • Gerard Smit, H.C.M. Verhoeven, A. Driessen boeken
  Gerard Smit, H.C.M. Verhoeven, A. Driessen - Personeelsselectie en assessment in perspectief

  Personeelsselectie is een geliefd onderwerp is zowel wetenschappelijke kringen als in de praktijk van HR-professionals. Ook aan de spreekwoordelijke borreltafel komt het gespreksonderwerp vaak aan bod. Het is immers een onderwerp waar iedereen toch wel enige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • Willem de Lange boeken
  Willem de Lange - Dynamisch competentiemanagement

  Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is een speerpunt van het personeelsmanagement van organisaties. De ontwikkeling van competenties neemt daarbij een centrale plaats in. In de jaren negentig nam competentiemanagement mede daardoor een grote vlucht. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Ruurd Baane, Patrick Houtkamp, Marcel Knotter boeken
  Ruurd Baane, Patrick Houtkamp, Marcel Knotter - Het nieuwe werken ontrafeld

  Uitgave in samenwerking met Stichting Management StudiesHET NIEUWE WERKEN staat volop in de aandacht. En niet zonder reden: het nieuwe werken staat synoniem voor innovatieve manieren van werken. Werkvormen die organisaties nieuwe kansen bieden om zich te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Hans Hattink, Bas Hattink, Titus Bovenberg boeken
  Hans Hattink, Bas Hattink, Titus Bovenberg - 50 plus en afgeschreven

  Wie als 50plusser zijn baan kwijtraakt, heeft vrijwel geen kans een nieuwe te vinden. Die harde en als je er even bij stilstaat, verbijsterende realiteit begint door te dringen. Hoe kan het zijn dat 50plussers, die vaak nog een derde van hun werkende leven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • J.M. Stoffelsen boeken
  J.M. Stoffelsen - Handboek Levensfasebewust personeelsbeleid

  Handboek levensfasebewust personeelsbeleidDat Nederland in de komende jaren te maken krijgt met een groot vervangingsvraagstuk (vergrijzing) is duidelijk. Cijfers over de mate van vergrijzing in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, het onderwijs en de overheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  48,95
 • Brigitte Ballings boeken
  Brigitte Ballings - Een stap terug? Ik denk er niet aan!

  Het is 12-12-2012 om 12 uur. Brigitte Ballings verneemt dat ze - in het kader van een herstructurering - gedwongen wordt een stap terug te zetten in haar loopbaan of het bedrijf mag verlaten. Vanaf dat moment komt er een proces op gang, een traject dat niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Monique A. ten Hagen boeken
  Monique A. ten Hagen - Strategische personeelsplanning in 6 stappen

  "Als je strategische personeelsplanning nog liever wat voor je uit wilt schuiven kun je dit boek beter niet lezen. Het overtuigt, je kunt er niet meer omheen en het is zo praktisch en pragmatisch dat verder uitstel geen echte optie meer is". Jan Holtland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Erna Tielbeke boeken
  Erna Tielbeke - Samenwerken in een nieuwe orde

  In een tijdgeest die mensen noodzaakt al hun talenten te ontwikkelen om uiterst flexibel een gevarieerd – en variabel – inkomen te verdienen, is het systeem van samenwerken in dienstverbanden verouderd. Deze conclusie is gebaseerd op de cultuurhistorische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Hans van den Hurk boeken
  Hans van den Hurk - Sociale plannen en de ondernemingsraad

  Het is met sociale plannen als met paraplu's. Zodra donkere wolken zich samenpakken wil iedereen er één hebben, en wel het liefst een van topkwaliteit. Maar desalniettemin hopen de meesten dat ze hem nooit uit het foedraal hoeven te halen. Sociale plannen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  84,95
 • Marjo Louwers-Janssen boeken
  Marjo Louwers-Janssen - Hebbes!

  Natuurlijk wil je als recruiter, P&O'er of leidinggevende de juiste kandidaat uit het sollicitatieproces halen. De droomkandidaat voor de baan die je te vergeven hebt, moet beschikken over een aantal competenties. Bijvoorbeeld flexibiliteit, besluitvaardigheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • An Kramer boeken
  An Kramer - Olifantenpaadjes

  Olifantenpaadjes zijn de slimme, alternatieve weggetjes die mensen zelf maken naast de bestaande officiële wegen. Ze zijn efficiënter dan de officiële bedachte structuur en iedereen maakt er zonder aarzeling gebruik van. An Kramer laat zien dat er ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Annet de Lange, Etty Wielenga-Meijer, Theo Duijker boeken
  Annet de Lange, Etty Wielenga-Meijer, Theo Duijker - Omdat het kan!

  Door demografische en maatschappelijke veranderingen, zoals vergrijzing, instroom van migranten en de invoering van de Participatiewet is er meer aandacht gekomen voor een inclusieve arbeidsmarkt, waarin (kwetsbare) medewerkers werkzaam zijn in 'reguliere'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Jan Dillen boeken
  Jan Dillen - Veiligheidsmanagementsystemen volgens ISO 45001

  Wat houdt de nieuwe norm ISO 45001:2018 in? Hoe kunt u met een veiligheidsmanagementsysteem de veiligheid in uw organisatie verbeteren? En hoe implementeert u een veiligheidsmanagementsysteem? In dit praktijkgerichte boek beschrijft de auteur de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • H. Reit, B.J. Reit-Royter bc boeken
  H. Reit, B.J. Reit-Royter bc - ARAR Verklaard 2019/1

  Deze uitgave bevat de integrale tekst van de Ambtenarenwet, het Algemeen Rijksambtenarenreglement en het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 met een toelichting bij de meeste artikelen, soms beknopt, soms uitgebreid. Naast de integrale teksten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  71,51
 • D.G.A. Oosthuizen, W.J.T. Alphen, A.J. van der Meer-de Pater boeken
  D.G.A. Oosthuizen, W.J.T. Alphen, A.J. van der Meer-de Pater - Beroepsziekten voorkomen

  Medewerkers hebben steeds vaker vragen over mogelijke gezondheidseffecten op langere termijn van hun werk(plek). Het gaat daarbij om vragen over bijvoorbeeld het binnenklimaat, het werken met schadelijke stoffen, geluidsbelasting en de ergonomische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Thea Bombeek boeken
  Thea Bombeek - Hoe overleef ik mijn collega's?

  HOE GA JE HET BESTE OM MET DESTRUCTIEF FUNCTIONERENDE BAZEN OF COLLEGA'S?HOE HERWIN JE JE ZELFVERTROUWEN NA EEN SLECHTE ERVARING OP HET WERK?HOE VAT JE DE MOED OM JE CARRIÈRE OVER EEN ANDERE BOEG TE GOOIEN?Bedrijfsschorpioenen zijn er overal. Het zijn bazen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Maarten Brand boeken
  Maarten Brand - Het grote stageboek voor werkgevers

  Je zoekt een stagiaire, maar waar vind je deze? Hoe kom je erachter of de student die zich aanmeldt enthousiast en capabel is? En hoe voorkom je dat de begeleiding een dagtaak wordt? Dit boek geeft de antwoorden op alle vragen over stages en stagiaires. Werken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Lou van Beirendonck boeken
  Lou van Beirendonck - Paars management

  Matcht je bedrijfsmissie met de passie van je medewerkers? Paars management is een mix van blauw en rood management: blauw management vertrekt vanuit de bedrijfsmissie, rood management plaatst mensen en hun talenten centraal. Enkel door kruisbestuiving van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99