Boeken over personeel en organisatie

 • Mirjam Baars boeken
  Mirjam Baars - Leidinggeven aan talentontwikkeling

  Hoe kun je medewerkers laten leren zonder ze een onwaarschijnlijk dure cursus aan te bieden? Hoe help je ze om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten? In dit boek laten we zien hoe je alledaags leren kunt stimuleren. En hoe je hiermee de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Boudewijn Overduin, Job Hoogendoorn boeken
  Boudewijn Overduin, Job Hoogendoorn - Strategisch talent management

  Hoe krijg je een strategisch en ambitieus talentmanagement van de grond in dit polderrijke land? Een talentmanagement dat zich vooral richt op mensen, functies, rollen en contexten die er echt toe doen. Die vraag hebben de auteurs zichzelf gesteld en ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,50
 • Huib Veldman, J. Bakker boeken
  Huib Veldman, J. Bakker - Ziekteverzuim bestaat niet

  Werkgevers hebben niet altijd genoeg grip op het ziekteverzuim in hun organisatie. Bestaande methoden bieden onvoldoende houvast omdat de rol van leidinggevende en de interactie met de medewerker onderbelicht blijven. In deze leemte voorziet de Methode IK.De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Harry Hartmann, Johannes Kooistra boeken
  Harry Hartmann, Johannes Kooistra - Papieren tijger met potentie

  De Wet op de ondernemingsraden verwacht van de ondernemingsraad dat hij een aantal bevorderende taken uitoefent. Artikel 28 van de WOR somt acht onderwerpen op waar de or in ieder geval deze bevorderende rol dient te spelen: op het gebied van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  84,95
 • Praktijkgids arbeidsomstandigheden 2018

  In deze Praktijkgids vindt u veel informatie die van belang is voor iedere staffunctionaris met het arbeidsomstandighedenbeleid in zijn pakket, maar ook voor iedereen die vragen heeft over dit onderwerp. De Praktijkgids is gericht op de dagelijkse gang van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  299,00
 • Carsten Busch boeken
  Carsten Busch - Veiligheidsfabels 1-2-3

  Veiligheid heeft een probleem. Gedurende tientallen jaren is het vruchtbare grond voor fabels, misverstanden en dwalingen geworden. Piramides, domino's, ratio's, certificering, het streven naar absoluten, regeltjes, audits, cultuurverandering,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • L.E.C. van der Sluis boeken
  L.E.C. van der Sluis - Het Selectieproces

  De talenten die je als mens hebt, heb je niet kunnen uitkiezen. Die zijn je gegeven en toebedeeld. De talenten die een organisatie heeft, zijn daarentegen wel door mensen geselecteerd. Dit boek gaat over de manier waarop deze human resource… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Luc Dorenbosch, Tony Brugman boeken
  Luc Dorenbosch, Tony Brugman - HR Analytics

  Wat gebeurt er in Nederland op het gebied van HR Analytics? Dit boek laat zien wat enkele Nederlandse organisaties de afgelopen jaren daadwerkelijk hebben ondernomen. De verschillende auteurs geven een kijkje in de praktijkwereld van het onderbouwen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Memo Plus Arbeidsovereenkomst en Ontslag 2018

  In deze uitgave, waarvan ieder jaar een bijgewerkte editie verschijnt, wordt alle relevante informatie geboden over het onderwerp arbeidsovereenkomst en ontslag. De inhoud van dit boek wordt niet gevormd door één rechtsgebied, maar biedt een combinatie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  66,95
 • K.E.M. van der Hoeven boeken
  K.E.M. van der Hoeven - Praktijkgids Personeel en Fiscus 2018

  In de Praktijkgids Personeel & Fiscus vindt de werkgever de informatie op het gebied van fiscale en premierechtelijke aangelegenheden van zijn personeel. De werkgever vindt in deze publicatie wat zijn wettelijke verplichtingen ten opzichte van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  317,50
 • Lieke Van den Eijnden, Stefan Jansen, Bosch Van den Rein, Ineke Van de Pas boeken
  Lieke Van den Eijnden, Stefan Jansen, Bosch Van den Rein, Ineke Van de Pas - Algemene Verordening Gegevensbescherming

  Door de digitale wereld waarin we leven worden er 'gemerkt', maar vooral'ongemerkt', veel persoonsgegevens opgeslagen (lees: verwerkt). Ook in dearbeidsrelatie speelt dit. Werknemers krijgen een gsm, laptop of tablet vande werkgever om onderweg of thuis te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Jeroen Busscher boeken
  Jeroen Busscher - De Leer-(R)evolutie

  Leren verandert. Wil je succesvol zijn, zowel privé als op de werkvloer, dan doe je er verstandig aan mee te veranderen. Als we niet oppassen, kan gebrek aan lerend vermogen namelijk zo maar het analfabetisme van de 21e eeuw worden. Managementdenker en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,95
 • Brigitte van Tuijl boeken
  Brigitte van Tuijl - Ontdek wat je écht wilt

  en maak daar (je) werk vanBen je op zoek naar meer plezier in je werk? Zoek je werk dat je meer voldoening geeft en dat helemaal bij je past? Als je antwoord op één van deze vragen ja is, is dit boek voor jou.In 9 stappen ontdek je tijdens een zelfonderzoek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Rob Moorer boeken
  Rob Moorer - HRM

  HRM Een brede kennismakingHuman Resource Management is direct gerelateerd aan de strategie van het bedrijf en ondersteunt het behalen van de bedrijfsresultaten. Het is daarbij van belang dat de leiding nauw betrokken is bij de vormgeving en de uitvoering van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Aukje Nauta, Guurtje van Sloten, Cristel van de Ven boeken
  Aukje Nauta, Guurtje van Sloten, Cristel van de Ven - Anders werken

  Werken. Kan het anders, beter? Zonder al teveel regels? In rollen die uitdagend zijn? Met leiders die medewerkers vertrouwen, en andersom? Waar het onderscheid tussen leider en medewerker misschien niet eens meer bestaat? In organisaties die zichzelf continu… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Ton van Dongen, Pauline de Vries boeken
  Ton van Dongen, Pauline de Vries - Hoelang ben jij nog houdbaar?

  * Inclusief online applicatie * Met praktische tips voor leidinggevenden en medewerkers Hoelang ben jij nog houdbaar?In gesprek over duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid is al jaren een thema op de agenda's van congressen, de overheid,in bedrijven en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Debisschop Marc boeken
  Debisschop Marc - Vertrekken met passie & talent

  "I knew I had to fly" - Amelia Earhart Amelia Earhart was verpleegster in het begin van de 20ste eeuw. Ze koos resoluut voor haar talent en passie: vliegen. Dat veranderde niet alleen haar leven maar ook dat van de hele luchtvaart: het werd een innovatieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Chris B. Mulder boeken
  Chris B. Mulder - Rotsvast in de rimboe

  Rotsvast in de rimboe zou als een managementboek gelezen kunnen worden. Maar door wie dan? Waarschijnlijk niet door managers en andere beleidsbepalers, immers zij houden er van alles liever zelf uit te proberen of erger nog: gewoon te doen! Dus waarom een boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Karin Manuel boeken
  Karin Manuel - Futuring organisations for millennials

  Dit boek gaat over een steeds grotere groep op de arbeidsmarkt. Het zijn de millennials, geboren tussen 1980 en 2000. Over 10 jaar vormen zij maar liefst 75% van de totale beroepsbevolking.Millennials kiezen primair voor uitdagend werk en niet voor een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • Piet Verhoeve, Helga Deschrijver boeken
  Piet Verhoeve, Helga Deschrijver - Win-Winnovatie

  Neem voorsprong door slim samen te werken: daarvoor pleit het boek Win-Winnovatie. Het is een uitnodiging voor CEO's, kaderleden en R&D-managers van KMO's die al een tijd actief zijn en die hun business van een bloeiende toekomst willen verzekeren. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,65
 • Derick H. Maarleveld boeken
  Derick H. Maarleveld - It all begins with people

  Heb je enig idee van het aantal werknemers dat zich betrokken voelt bij hun werk? Dat wil zeggen: het aantal medewerkers dat intrinsiek gemotiveerd is om te doen wat zij de hele dag doen? Wereldwijd is dat 13%, in West-Europa 14% en in Nederland 9%. Daarmee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Strategisch talentmanagement in beweging

  Talentmanagement in Nederland moet ook strategisch scherp aan de wind kunnen varen. Dit boek geeft een boost aan het strategisch gehalte van de talentpraktijk. Organisaties doen zich strategisch tekort met een algemeen, op iedere medewerker gericht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Gerard Smit, H.C.M. Verhoeven, A. Driessen boeken
  Gerard Smit, H.C.M. Verhoeven, A. Driessen - Personeelsselectie en assessment in perspectief

  Personeelsselectie is een geliefd onderwerp is zowel wetenschappelijke kringen als in de praktijk van HR-professionals. Ook aan de spreekwoordelijke borreltafel komt het gespreksonderwerp vaak aan bod. Het is immers een onderwerp waar iedereen toch wel enige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • Willem de Lange boeken
  Willem de Lange - Dynamisch competentiemanagement

  Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is een speerpunt van het personeelsmanagement van organisaties. De ontwikkeling van competenties neemt daarbij een centrale plaats in. In de jaren negentig nam competentiemanagement mede daardoor een grote vlucht. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Ruurd Baane, Patrick Houtkamp, Marcel Knotter boeken
  Ruurd Baane, Patrick Houtkamp, Marcel Knotter - Het nieuwe werken ontrafeld

  Uitgave in samenwerking met Stichting Management StudiesHET NIEUWE WERKEN staat volop in de aandacht. En niet zonder reden: het nieuwe werken staat synoniem voor innovatieve manieren van werken. Werkvormen die organisaties nieuwe kansen bieden om zich te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50