Boeken over personeel en organisatie

 • Cees Van Leeuwen boeken
  Cees Van Leeuwen - Memo Plus Arbeidsovereenkomst en Ontslag 2019

  In deze uitgave wordt alle relevante informatie geboden over het onderwerp arbeidsovereenkomst en ontslag. De inhoud van dit boek wordt niet gevormd door één rechtsgebied, maar biedt een combinatie van verschillende onderwerpen die van belang zijn voor (met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  66,95
 • Corey Dekkers, Robbert van Woerden boeken
  Corey Dekkers, Robbert van Woerden - Praktijkgids Pensioenen 2019

  In de Praktijkgids Pensioenen vindt u actuele en betrouwbare informatie die van belang is voor staffunctionarissen die het pensioenbeleid van de organisatie in hun pakket hebben, maar ook voor iedereen die vragen heeft over dit onderwerp. De Praktijkgids is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  317,50
 • Karin Manuel, Ali Bouali boeken
  Karin Manuel, Ali Bouali - Talent Centraal

  Dit boek legt uit hoe talent centraal is te stellen in organisaties met Ali B. als voorbeeld. Veel organisaties omarmen het idee om medewerkers meer vanuit hun talenten te laten werken, maar vinden dat ook lastig. Talentgericht werken gaat er van uit dat ieder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Pauline Maarsen boeken
  Pauline Maarsen - Memo Plus ondernemingsraden 2019

  Memo Plus Ondernemingsraden is een compleet naslagwerk, dat informatie biedt waaraan in elk bedrijf behoefte bestaat. Het boek bevat alles wat de ondernemingsraad (or) moet weten op het gebied van het medezeggenschapsrecht en aanverwante terreinen. De Wet op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  66,95
 • Pascal Willems boeken
  Pascal Willems - Ziekte en re-integratie

  In de Praktijkgids Ziekte en re-integratie is alle informatie opgenomen die nodig is om bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van werknemers adequaat te handelen. In deze publicatie staan de rechten en plichten van zowel werknemer als de werkgever in het kader… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  317,50
 • Heleen Mes, Gea Peper boeken
  Heleen Mes, Gea Peper - Werken aan werkgeluk

  Gemiddeld brengen we zo'n 70.000 uur van ons leven door met werken. Dat is meer tijd dan we aan onze familie en vrienden samen besteden. Dan kun je maar beter gelukkig zijn op je werk en iets doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Bovendien zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • Guido Cuyvers boeken
  Guido Cuyvers - Zorgen voor kwaliteit-Herziene editie

  Wat is een waardevol kwaliteitsbeleid? Welke methode is het meest geschikt voor systematische zelfevaluatie? Hoe creëer je een lerende organisatie?Kwaliteitszorg staat al lang in het centrum van de aandacht, zeker in de non-profitsector. Naarmate evenwel meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Paul Swuste, Coen van Gulijk, Walter Zwaard, Saul Lemkowitz, Yvette Oostendorp, Jop Groeneweg boeken
  Paul Swuste, Coen van Gulijk, Walter Zwaard, Saul Lemkowitz, Yvette Oostendorp, Jop Groeneweg - Van veiligheid naar veiligheidskunde

  Hoe ontstaan ongevallen en rampen? Hoe heeft de kennis daarover zich ontwikkeld? Dit boek vertelt het verhaal over ongevallen en hun preventie. In een eeuw is de veiligheid in bedrijven en de samenleving verbeterd door een beter begrip van ongevalsprocessen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Wim van Alphen, Kirsten Schreibers boeken
  Wim van Alphen, Kirsten Schreibers - Arbeid & Gezondheid 2019

  Arbeid & Gezondheid biedt een overzicht van het spanningsveld tussen arbeid en gezondheid. Hoofdstukken van vooraanstaande experts op het gebied van verlichting, ergonomie, veiligheidskunde en cognitieve psychologie zijn opgenomen in dit handboek. De risico's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  196,00
 • Koen Langenhuysen boeken
  Koen Langenhuysen - Praktijkboek arbeidsomstandigheden 2019

  Het Praktijkboek Arbeidsomstandigheden ondersteunt werknemers, ondernemingsraden en VGW(M)-commissies bij hun inzet voor betere arbeidsomstandigheden. Dit boek biedt praktische en leesbare informatie die meteen toe te passen is. Elk hoofdstuk geeft in enkele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  71,50
 • Rolf Baarda boeken
  Rolf Baarda - Agile belonen

  Functies zijn steeds minder vastomlijnd. Tegenwoordig wordt het werk vaker in wisselende rollen gedaan met als enige constante de medewerker, hoewel ook die in zijn eigen groei niet stil mag blijven staan. Bestaande beloningssystemen schieten dan tekort. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Henk Koenders boeken
  Henk Koenders - Arbo Pocket Wegwijzer 2019

  Goede arbeidsomstandigheden dragen bij aan de gezondheid van de werknemers ende organisatie. Met de praktisch hulpmiddelen uit deze werkwijzer kunt u meteen aan de slag.In deze editie komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:- Een uitgebreide… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Jan Popma boeken
  Jan Popma - Arbo Pocket Wet- en regelgeving 2019

  De Arbo Pocket Wet- en regelgeving bevat de volledige tekst van de Arbeidsomstandighedenwet.Deze tekst wordt uitvoerig toegelicht en van commentaar voorzien.Daarnaast wordt de toepassing van de Arbeidsomstandighedenwet behandeld,waarbij de auteur ingaat op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Arie Twigt boeken
  Arie Twigt - CODE

  Altijd al een idee gehad voor een app of softwarepakket? Alles is mogelijk in de toenemende digitalisering die wij op dit moment meemaken. Het wordt interessanter als je hier zelf iets aan kunt bijdragen. Op het gebied van programmeren zijn de mogelijkheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • A. Zanders boeken
  A. Zanders - Gids Bedrijfshulpverlening 2019

  De Gids BHV wil een leidraad zijn voor het adviseren over, en het opzetten en in stand houden van een bedrijfshulpverleningsorganisatie. Tevens voorziet de Gids de lezer van die informatie die nodig is om alle andere aspecten van zijn of haar functie goed uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  276,00
 • Lennard Toma, Cedric Muchall boeken
  Lennard Toma, Cedric Muchall - 99 Problems But The Boss Ain't One

  Geen management of regels, onbeperkt vakantiedagen en collega's die elkaars salaris bepalen klinkt leuk. Maar wat gebeurt er nou echt? Lees over problemen die een zelf-organiserend bedrijf tegenkomt. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Lennard Toma, Cedric Muchall boeken
  Lennard Toma, Cedric Muchall - 99 Problems But The Boss Ain't One

  Geen management of regels, onbeperkt vakantiedagen en collega's die elkaars salaris bepalen klinkt leuk. Maar wat gebeurt er nou echt? Lees over problemen die een zelf-organiserend bedrijf tegenkomt. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Fabian Dekker boeken
  Fabian Dekker - Theorie en praktijk van arbeid

  Theorie en praktijk van arbeid laat je kennis maken met de Nederlandse arbeidsmarkt. Het boek koppelt de praktijk van een sterk veranderende wereld van werk aan de theoretische kennis over de werking van arbeidsmarkten. Onder de redactie van Fabian Dekker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Piet Aarts boeken
  Piet Aarts - Geen doel, geen smoel

  De hoofdpersoon is voor een dubbeltje geboren, zoekt bewust risicovolle situaties op en dreigt in zijn jeugd in het criminele circuit te belanden. Met veel energie en creativiteit weet hij zich flink op te werken, maar blijft trouw aan zijn doelen afwisseling,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,43
 • Els De Wit, Mie Baert boeken
  Els De Wit, Mie Baert - Meanderen door een bewegend land

  Het aantal mensen dat langdurig afwezig is door ziekte is de laatste jaren enorm toegenomen. Heel vaak liggen aan de basis daarvan stressgerelateerde problemen, een burn-out of een bore-out, maar ook andere chronische ziekten, een ongeval of een behandeling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Herman Beuker, Ernie Beuker boeken
  Herman Beuker, Ernie Beuker - Teamindividualisering

  Tegenstellingen kantelen naar aanvullingen Zes tegengestelde behoeften hebben invloed op gedrag, de manier van reageren en de wijze van communiceren. Kennis van de behoeften en deze kunnen herkennen geeft de mogelijkheid de ander te bereiken en dat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Theo van Leeuwen, Jan Popma boeken
  Theo van Leeuwen, Jan Popma - OR jaarboek 2019

  Het OR Jaarboek geeft helder en bondig een praktische uitleg aan bevoegdheden, werkwijze en faciliteiten van de or. Het boek helpt ieder lid van een ondernemingsraad om efficiënt en snel de informatie te vinden die hij of zij nodig heeft, voor, tijdens en na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  68,95
 • Tom van den Belt boeken
  Tom van den Belt - Goed werkgeverschap en goed werknemerschap

  Bedrijfscultuur is het belangrijkste aspect van goed werkgeverschap. Op de voet gevolgd door arbeidsrelaties. Over deze twee aspecten gaat dit boek. De bedrijfscultuur, de werksfeer, de onderlinge omgang heeft grote invloed op welzijn, betrokkenheid en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Steven Jellinghaus, Inger Nijboer, Bob Vermaak, Karen Maessen boeken
  Steven Jellinghaus, Inger Nijboer, Bob Vermaak, Karen Maessen - OR en verkiezingen

  Verkiezingen zijn hét moment voor de or (or) om zijn positie te verwerven. Het is de graadmeter voor prestaties, zichtbaarheid van de or-leden en bovenal laat het zien dat de or er is. De praktijk laat zien dat het lastig is om ondernemingsraadsverkiezingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Monique Grant boeken
  Monique Grant - Waar een wil is, ben jij de weg!

  Monique kreeg bij haar geboorte alle ingrediënten mee om te “falen". Een "valse start" met drugs, geweld en instabiele ouders zorgde voor een beschadigd zelfbeeld. Haar zoektocht naar geluk en succes was lang. Desondanks is het gelukt om op te groeien tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95