Boeken over personeel en organisatie

 • Els De Wit, Mie Baert boeken
  Els De Wit, Mie Baert - Meanderen door een bewegend land

  Het aantal mensen dat langdurig afwezig is door ziekte is de laatste jaren enorm toegenomen. Heel vaak liggen aan de basis daarvan stressgerelateerde problemen, een burn-out of een bore-out, maar ook andere chronische ziekten, een ongeval of een behandeling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Johan De Keyser boeken
  Johan De Keyser - Bouw je dreamteam

  Every dream needs a team.Every team needs a dream.Samenwerken op de werkvloer is niet altijd eenvoudig. Botsende persoonlijkheden en moeizame of onbestaande communicatie leiden tot een lage efficiëntie, en in het ergste geval tot ontslag. Terwijl vlot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • H. Reit boeken
  H. Reit - ARAR Verklaard 2018/2

  ARAR verklaard 2018/2 Deze uitgave bevat de integrale tekst van de Ambtenarenwet, het Algemeen Rijksambtenarenreglement en het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 met een toelichting bij de meeste artikelen, soms beknopt, soms uitgebreid.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  64,00
 • Sarah Detaille, Annet de Lange boeken
  Sarah Detaille, Annet de Lange - Fit for the future

  De arbeidsmarkt is continu in beweging. Trends als globalisering, flexibilisering, digitalisering en technologisering leiden tot een andere verdeling van werk en productie. Organisaties zullen steeds vaker in meer of mindere mate moeten reorganiseren om deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Hendrik Hellemans boeken
  Hendrik Hellemans - Het Strategisch Succesmodel

  Ook jij kan je dromen en doelen bereiken en het leven leiden dat je zelf wil. Dit bijzondere boek reikt je praktische technieken en concrete vaardigheden aan om persoonlijk en zakelijk succes te bereiken. Het Strategisch Succesmodel geeft je in zes stappen, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Sascha Becker, Wenda Bolink boeken
  Sascha Becker, Wenda Bolink - De employee journey

  Marketeers zijn al jaren bezig met hun customer journeys. Bij Communicatie en HR staat de employee journey nog in de kinderschoenen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want de schaarste op de arbeidsmarkt neemt toe. Millennial of niet, medewerkers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Maarten Brand boeken
  Maarten Brand - Het grote stageboek voor werkgevers

  Je zoekt een stagiaire, maar waar vind je deze? Hoe kom je erachter of de student die zich aanmeldt enthousiast en capabel is? En hoe voorkom je dat de begeleiding een dagtaak wordt? Dit boek geeft de antwoorden op alle vragen over stages en stagiaires. Werken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Ben Rogmans boeken
  Ben Rogmans - Geen Paniek!

  GEEN PANIEK! rekent opgewekt af met de sombere toekomstvoorspellingen die dagelijks over ons worden uitgestort. Ja: de wereld verandert en er verdwijnt heel veel werk. Maar dat was altijd al zo! Als je zo nu en dan iets bijleert kun je ook in het tijdperk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maarten van Beek boeken
  Maarten van Beek - De kracht van vakmanschap

  HR IMPACT is een eigenwijs en innovatief HR-vakboek. Het beschrijft de klassieke HR-thema's zoals performancemanagement, talentmanagement en leiderschapsontwikkeling, maar ook de thema's van de 21ste eeuw, zoals robotisering en digitalisering en employee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Herman Beuker, Ernie Beuker boeken
  Herman Beuker, Ernie Beuker - Teamindividualisering

  Tegenstellingen kantelen naar aanvullingen Zes tegengestelde behoeften hebben invloed op gedrag, de manier van reageren en de wijze van communiceren. Kennis van de behoeften en deze kunnen herkennen geeft de mogelijkheid de ander te bereiken en dat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Joost van Ladesteijn, Antoine Brons boeken
  Joost van Ladesteijn, Antoine Brons - Jaarboek Arbeidsvoorwaarden en medezeggenschap 2018

  "Daarnaast zien we dat er in de wereld om ons heen veel aan de hand is. Denk aan alle oorlogen en gewapende conflicten die de wereld teisteren, aan de dreiging van het terrorisme en aan migratie. Ook in de geopolitieke verhoudingen verandert er het nodige",… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  189,00
 • Niko Manshanden boeken
  Niko Manshanden - OR brievenboek, werk en wet

  Veel leden van de ondernemingsraad vinden het niet altijd makkelijk om hun gedachten richting de bestuurder, de achterban, de andere or-leden, de or-trainer of de vakbond goed op papier te zetten. Voor voorbeeldbrieven of memo's zocht de ondernemingsraad zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  79,95
 • Rachelle Wagner, Emke Daniëls, Jet Dingemans boeken
  Rachelle Wagner, Emke Daniëls, Jet Dingemans - HRagenda 2018: van agile cao tot zwerm

  Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van HR en hoe vertaal je die op een praktische manier naar de werkvloer? Als HR-professional wil je daar natuurlijk van op de hoogte blijven: in dit boek hebben we de belangrijkste thema's daarom… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Geraldo Kumeling boeken
  Geraldo Kumeling - Help, ik heb een OR!

  Help, ik heb een or! geeft de bestuurder en HR-adviseur een duidelijk antwoord op vragen die met de ondernemingsraad te maken hebben. Vragen over de oprichting, inrichting, werkwijze en faciliteiten van de or. Daarnaast wordt constructief overleg en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Erna Tielbeke boeken
  Erna Tielbeke - Samenwerken in een nieuwe orde

  In een tijdgeest die mensen noodzaakt al hun talenten te ontwikkelen om uiterst flexibel een gevarieerd – en variabel – inkomen te verdienen, is het systeem van samenwerken in dienstverbanden verouderd. Deze conclusie is gebaseerd op de cultuurhistorische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Frank Guldenmond boeken
  Frank Guldenmond - Gedrag en veiligheid

  Het mag gezegd worden: gedrag is 'in' in de veiligheidskunde. Ondanks het feit dat bedrijven hun veiligheidszaken op papier prima op orde kunnen hebben, worstelen zij vaak met de praktijk, die altijd een stuk weerbarstiger is. Dat komt volgens hen door het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Steven Jellinghaus, Rob Latten, Lieke van den Eijnden, Ineke van de Pas boeken
  Steven Jellinghaus, Rob Latten, Lieke van den Eijnden, Ineke van de Pas - OR en privacy

  In dit boek wordt ingegaan op de werking van de AVG en de relatie daarvan metde werkvloer, het werkveld van de ondernemingsraad. In hoofdstuk 2 wordtallereerst specifiek ingegaan op de rechten en plichten van de AVG. Vervolgens wordt in hoofdstuk 3 de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jeroen Busscher boeken
  Jeroen Busscher - De Leer-(R)evolutie

  Leren verandert. Wil je succesvol zijn, zowel privé als op de werkvloer, dan doe je er verstandig aan mee te veranderen. Als we niet oppassen, kan gebrek aan lerend vermogen namelijk zo maar het analfabetisme van de 21e eeuw worden. Managementdenker en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,95
 • Henk Koenders, Pieter Diehl, Ton Suijkerbuijk, Mieke de Jong boeken
  Henk Koenders, Pieter Diehl, Ton Suijkerbuijk, Mieke de Jong - Arbonormenboek 2018/2

  Het Arbonormenboek beschrijft risico's die werknemers in hun werkomgeving lopen. Hierdoor is het Arbonormenboek heel goed te gebruiken bij het makenvan een risico-inventarisatie en -evaluatie. De gevaren kunnen liggen op het terrein van de organisatie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  157,00
 • Lieke van den Eijnden, Stefan Janssen, Rein van den Bosch, Ineke van de Pas boeken
  Lieke van den Eijnden, Stefan Janssen, Rein van den Bosch, Ineke van de Pas - De AVG alles over de verwerking van persoonsgegevens

  Iedereen die werkt met privacygevoelige informatie wordt geacht op de hoogte te zijn van de AVG: de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Of je nu als hr-assistent personeelsdossiers bijhoudt en ziekmeldingen registreert, als officemanager orderintakes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jacco Valkenburg boeken
  Jacco Valkenburg - Recruitment 3.0

  Recruitment via LinkedIn (2008) en Recruitment via sociale media (2014), beschreven een andere manier van personeel werven. Van ‘Klassiek reactief recruiten’ (eerst werven via advertenties, daarna de beste sollicitant selecteren) naar proactief vinden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Strategisch talentmanagement in beweging

  Talentmanagement in Nederland moet ook strategisch scherp aan de wind kunnen varen. Dit boek geeft een boost aan het strategisch gehalte van de talentpraktijk. Organisaties doen zich strategisch tekort met een algemeen, op iedere medewerker gericht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Thea Bombeek boeken
  Thea Bombeek - Hoe overleef ik mijn collega's?

  HOE GA JE HET BESTE OM MET DESTRUCTIEF FUNCTIONERENDE BAZEN OF COLLEGA'S?HOE HERWIN JE JE ZELFVERTROUWEN NA EEN SLECHTE ERVARING OP HET WERK?HOE VAT JE DE MOED OM JE CARRIÈRE OVER EEN ANDERE BOEG TE GOOIEN?Bedrijfsschorpioenen zijn er overal. Het zijn bazen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jan Dillen boeken
  Jan Dillen - Veiligheidsmanagementsystemen volgens ISO 45001

  Wat houdt de nieuwe norm ISO 45001:2018 in? Hoe kunt u met een veiligheidsmanagementsysteem de veiligheid in uw organisatie verbeteren? En hoe implementeert u een veiligheidsmanagementsysteem? In dit praktijkgerichte boek beschrijft de auteur de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Memo Plus Arbeidsovereenkomst en Ontslag 2018

  In deze uitgave, waarvan ieder jaar een bijgewerkte editie verschijnt, wordt alle relevante informatie geboden over het onderwerp arbeidsovereenkomst en ontslag. De inhoud van dit boek wordt niet gevormd door één rechtsgebied, maar biedt een combinatie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  62,95