Boeken over pedagogiek

 • Jan Jacquemyn boeken
  Jan Jacquemyn - van preventie naar interventie bij pesten

  Jongeren en zeker zij die in een pestverhaal zijn verwikkeld, hebben nog niet de nodige sociale vaardigheden om met onderlinge conflicten om te gaan. We weten inmiddels dat de gepeste geïsoleerd geraakt met negatieve gedachten en daar soms zijn hele leven mee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Arjan Bolt boeken
  Arjan Bolt - Het gezin centraal en LVB

  “Veel zaken die voor ons normaal zijn, zijn voor mensen met een lvb gedoe. Soms overschat ik de jongeren die ik begeleid. Dan word ik overvallen door mijn eigen perspectief van normaalheid. Dan prent ik mijzelf in oprecht nieuwsgierig en onbevooroordeeld te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,00
 • Esther Wojcicki boeken
  Esther Wojcicki - Het geheim van succesvol opvoeden

  In ‘Het geheim van succesvol opvoeden’ deelt toonaangevend opvoedingsdeskundige, docente en moeder Esther Wojcicki haar ervaringen en inzichten. Welke waarden en vaardigheden geef je kinderen mee zodat ze zich ontwikkelen tot zelfstandige, creatieve,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Geert Bril boeken
  Geert Bril - Leren zonder moeite

  Heeft je zoon of dochter problemen met het plannen en maken van huiswerk? Glijdt de motivatie en de leergierigheid langzaam naar een steeds lager peil? Wil jij hem/haar helpen, maar weet je niet hoe? Voel je je daarom soms machteloos? Is de sfeer thuis te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Monique van Boom boeken
  Monique van Boom - Babykunde (met posters)

  Baby’s maken al van bij hun geboorte contact met de wereld. Met hun ogen en handen, hun lijfje en hun stem reageren ze op indrukken en geven ze boodschappen. Zien ze wat jij ook ziet? Hoe interpreteer je hun signalen? Huilt een baby omdat hij honger heeft,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Junilla Larsen boeken
  Junilla Larsen - Eetgedrag in balans

  Een mooie verbinding tussen theorie en praktijk in een prettig leesbare stijl voor pedagogisch professionals. Het kan ook een hulpmiddel zijn voor ouders die hun kinderen gezonder willen laten eten.Eetgedrag in balans gaat over het creëren van een gezonde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Herm Kisjes En Erno Mijland boeken
  Herm Kisjes En Erno Mijland - Gamen en autisme

  Veel jongeren met autisme voelen zich aangetrokken tot technologie, computers en games. De wereld van nulletjes en eentjes is immers voorspelbaar en helder en technologie luistert in principe altijd naar jouw commando's. De sociale wereld is voor mensen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jan Elen, Andy Thys boeken
  Jan Elen, Andy Thys - Leren in maatschappelijk betrokken onderwijs

  Inzichten op het niveau van het onderwijsbestel, de school en de klas (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Jan Dirk Imelman, Sieneke Goorhuis-Brouwer, Wilna Meijer boeken
  Jan Dirk Imelman, Sieneke Goorhuis-Brouwer, Wilna Meijer - Psychologie en pedagogiek van het jonge kind

  Psychologie en pedagogiek van het jonge kind biedt een perspectief op wat opvoeding en onderwijs voor kinderen van nul tot ongeveer tien jaar zou moeten inhouden. Wat houdt de groei 'van binnen naar buiten' in, hoe verhouden zich meedoen en stimuleren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Sonja Ehlers, Alfred Volkers boeken
  Sonja Ehlers, Alfred Volkers - Flexibel werken met gezinnen

  Voor iedereen die intensief werkt met ouders en gezinnen en is bedoeld als steun in de rug bij het werken met gezinnen aan complexe opvoed- en gezinsproblematiek.Flexibel werken met gezinnen is geschreven voor iedereen die intensief werkt met ouders en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Hetty van den Berg, Irma Land, Iris Meijsing boeken
  Hetty van den Berg, Irma Land, Iris Meijsing - Liefde voor letters en lezen

  In Liefde voor letters en lezen staat de doelgerichte stimulering van geletterdheid bij kinderen centraal.In 'Liefde voor letters en lezen' staat de doelgerichte stimulering van geletterdheid bij kinderen tussen 0 en 7 jaar centraal. Het beoogt als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Hilda Amsing, Nelleke Bakker, Mineke van Essen, Sanne Parlevliet boeken
  Hilda Amsing, Nelleke Bakker, Mineke van Essen, Sanne Parlevliet - Images of education

  Kinderen zijn van alle tijden, opvoeden en onderwijzen gebeurt overal. Maar wie goed kijkt, ziet verschillen. Afbeeldingen en teksten uit het verleden tonen die. In deze bundel staan ze centraal: images of education, letterlijk en figuurlijk. Wat zeggen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Willemieke de Jong, Lisette van der Poel boeken
  Willemieke de Jong, Lisette van der Poel - De belofte van de jeugd?!

  De huidige samenleving verandert in hoog tempo en is complex. Meer dan in voorgaande generaties groeit de jeugd op in een volstrekt andere samenleving dan zijn of haar opvoeders zijn opgegroeid. De jeugdigen lijken de uitdagingen die de nieuwe samenleving met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Ingrid Molein, Eef Rombaut, Tine van Severen boeken
  Ingrid Molein, Eef Rombaut, Tine van Severen - De taxonomie van Bloom in de klas

  Met de modernisering van het secundair onderwijs in Vlaanderen werden nieuwe eindtermen vastgelegd. Om de communicatie tussen overheid, onderwijsnetten, leerkrachten en leerlingen optimaal af te stemmen, worden de eindtermen en leerplannen uitgeschreven op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Van der Heyden Gust boeken
  Van der Heyden Gust - Gedrag echt begrijpen

  Gedragsproblemen aanpakken is niet eenvoudig. De eerste stap om gedragsverandering te realiseren is het kennen van de oorzaak van het gedrag. De start van onze zoektocht ligt steeds bij de basisemoties angst en veiligheid en is voor iedereen verschillend. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • M. de Valck boeken
  M. de Valck - Speel Wijzer

  Dit handboek spelen nodigt u uit veel te doen met alles. Ook nodigt het u uit op een speelse manier om te gaan met heel gewone dingen. Dingen die weinig of niets kosten of afgedankte spullen. Speeldeskundige Marianne de Valck beschrijft activiteiten met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • A. Manneke boeken
  A. Manneke - De bewuste stiefmoeder

  Dit boek gaat uitgebreid in op de achtergronden van de problematiek van de stiefmoeder. Ook de 'weekendstiefmoeder' komt daarbij in beeld. Eigen ervaringen en soms negatieve gevoelens als stiefmoeder en stiefoma vormden het uitgangspunt voor de zoektocht die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Christiaan Drenth boeken
  Christiaan Drenth - Ga je mee met Kroko?

  Speelse gedichten en leuke werkbladen met puzzels en kleurplaten over de avonturen van de krokodil Kroko en zijn vriendjes beer en poes. Leerzaam voor de basisschoolkinderen en leuk om op een speelse manier de kleinsten voor te lezen.Kinderen leren op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,51
 • Joost van der Leij boeken
  Joost van der Leij - Joost wordt gepest

  Het eerste prentenboek ?Joost is blij: met jonge kinderen praten over gevoel? is bedoeld voor kinderen tussen de drie en zes jaar om hen te leren zich beter te voelen met de gevoelsomdraaitechniek. Na het succes van Joost is blij rees de vraag op of we ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • I. Huibregtsen boeken
  I. Huibregtsen - Hechting & loyaliteit

  Hechten en loyaal-zijn doen ouders en kinderen al eeuwen. Jeugdhulpverleners en jeugdbeschermers hebben dagelijks te maken met de begrippen hechting en loyaliteit. Het zijn twee verraderlijk ?gewone? woorden in het veld; iedereen weet of denkt te weten waar ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Suzanne Buis boeken
  Suzanne Buis - Mijn hoogbegaafde kind en ik

  Wat is er toch mis met die kinderen? Ze zijn huilerig, nukkig, boos - soms ronduit agressief. In andere gevallen zijn ze juist lui, teruggetrokken of gedragen ze zich afhankelijk. Ouders zitten vaak met de handen in het haar en weten zich geen raad. Totdat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Kenneth Valks boeken
  Kenneth Valks - Kind van de rekening

  Het boek "Kind van de rekening", is een beknopte analyse van de ontwikkeling van merendeels Antilliaanse en Arubaanse adolescenten. De illustratie op de cover weerspiegelt het onbehagelijk gevoel waar deze kinderen onder gebukt gaan, wanneer ze de ouderlijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gert J.J. Biesta boeken
  Gert J.J. Biesta - Het leren voorbij

  Sinds de verlichting staat het moderne opvoedings- en onderwijsproject in het teken van het bevorderen van de vrijheid en zelfstandigheid van het kind. Hierbij wordt vaak uitgegaan van claims over de ware aard of de ware natuur van de mens. In dit boek vraagt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Ad de Jong boeken
  Ad de Jong - Woef woef en nu je bek houden

  Woef woef en nu je bek houden is geschreven voor alle docenten, onderwijsmanagers en begeleiders die helemaal geen klootzakken zijn, maar van hun leerlingen de hele dag het gevoel krijgen dat ze dat wél zijn. En het is ook geschreven voor iedereen die iets… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sieneke Goorhuis-Brouwer boeken
  Sieneke Goorhuis-Brouwer - Peuters en kleuters zijn geen leerlingen

  Sieneke Goorhuis-Brouwer pleit ervoor dat er in de peuter- en kleuterperiode ruimte moet zijn voor groei van de persoonlijkheid, waaraan kinderen eigenwaarde ontlenen.Ondanks de wetenschap dat peuters en kleuters anders benaderd moeten worden dan leerlingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00