Boeken over orthopedagogiek

 • Eva Bronckaers boeken
  Eva Bronckaers - Ik ben niet dom

  Dit verhaal gaat over een lief elfje dat Eefje heet. Ze gaat voor het eerst naar school en wil heel veel leren. Wanneer ze ontdekt dat ze het moeilijk heeft met lezen, voelt ze zich dom.Dit prentenboek helpt om aan kinderen uit te leggen wat dyslexie is en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • E.M.J. Fluijt boeken
  E.M.J. Fluijt - Passend Onderwijzen met Co-Teaching

  De Wet op Passend Onderwijs (2014) in Nederland en het M-Decreet (2015) in Vlaanderen hebben beiden tot doel meer inclusieve leeromgevingen voor leerlingen te bieden. Co-teaching wordt internationaal beschouwd als een effectieve strategie om onderwijs te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Léon Biezeman boeken
  Léon Biezeman - Ruimte voor dyslexie

  Professor Wied Ruijssenaars, in Nederland dé deskundige op het gebied van dyslexie, schrijft in het voorwoord: "Over dyslexie wordt veel geschreven. Maar over mensen met dyslexie bestaat heel weinig literatuur. En boeken die geschreven zijn door mensen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Albert Janssens boeken
  Albert Janssens - Ontwikkelen doe je samen

  Voor iedereen die werkt met jonge kinderen is de opdracht hen te helpen in hun ontwikkeling. Het kind ontwikkelt in relatie met andere kinderen en met zijn begeleiders. Dit werkboek behandelt de verschillende aspecten van de relatie die een goede ontwikkeling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,30
 • Adrie Vermeer boeken
  Adrie Vermeer - Van gymleraar tot hoogleraar

  Adri Vermeer (1936) werkte als leraar bewegingsonderwijs in het lager en voortgezet onderwijs en was docent aan een Opleidingsschool voor het Kleuteronderwijs. Na zijn studie Pedagogiek was hij eerst als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Faculteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Loes den Dulk boeken
  Loes den Dulk - Handboek coachen van clientenraden

  Raad op maat voor de coach en de begeleider die cliëntenraden voor mensen met een beperking ondersteunRaad op maat bij het ondersteunen van cliëntenraden voor mensen met een beperking In dit boek is de ontwikkelde kennis rond de functie van coach van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Willy de Heer boeken
  Willy de Heer - Onderwijs aan zeer makkelijk lerenden of hoogbegaafden

  In Nederland zijn er alleen al in het basisonderwijs ruim 30.000 kinderen die zeer makkelijk kunnen leren. Hierdoor passen zij niet goed in het bestaande onderwijssysteem. Als het onderwijs aan deze kinderen niet aan hun leerbehoeften wordt aangepast, kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Tom Braams boeken
  Tom Braams - Handboek dyslexie

  Hoewel er enorm veel onderzoek naar dyslexie wordt gedaan, is de kennis die dit oplevert weinig toegankelijk. Dit leidt ertoe dat er vaak gewerkt wordt op basis van verouderde inzichten en dat veel meningen die over dyslexie te horen en te lezen zijn weinig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,95
 • Anneke Smits, Tom Braams boeken
  Anneke Smits, Tom Braams - Dyslectische kinderen leren lezen

  Kinderen leren lezen op school. Dat is bij uitstek de plek om hun leesvaardigheid te oefenen. De school draagt ook verantwoordelijkheid als het leesleerproces anders verloopt dan verwacht. Het is belangrijk dat scholen kinderen met leesproblemen signaleren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,25
 • Pol Ghesquuière, Walter Hellinckx boeken
  Pol Ghesquuière, Walter Hellinckx - Als leren pijn doet

  'Als leren pijn doet. Kinderen met een leerstoornis opvoeden en begeleiden' geeft antwoorden op de vele vragen die ouders en leerkrachten hebben in de opvoeding en begeleiding van kinderen met een leerstoornis. Het helpt ouders bij het zoeken naar de juiste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,20
 • Wilfried Peeters boeken
  Wilfried Peeters - Autisme in het gezin

  Er bestaat niet zoiets als een kind met autisme. Kinderen met autisme groeien op in gezinnen en autisme raakt via het kind het hele gezin. Hulpverlening die enkel oog heeft voor het kind met autisme, schiet tekort: gedragsveranderingen van het kind met autisme… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,90
 • Bianca Vugts - De Groot boeken
  Bianca Vugts - De Groot - Werken met ervaringsordening

  De theorie van ervaringsordening maakt duidelijk hoe mensen de wereld om zich heen beleven en tegemoet treden. Om te kunnen functioneren, moeten we de informatie die op ons afkomt ordenen. Als we begrijpen hoe dat werkt, begrijpen we ook beter hoe gedrag van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Steven Degrieck boeken
  Steven Degrieck - Autisme en verstandelijke handicap in de leefgroep (POD)

  Mag hij alleen eten tijdens de maaltijd? Kunnen we nog uitstappen maken? Mag hij altijd dezelfde puzzel maken? Wat kan ik doen als hij zichzelf verwondt? Heeft hij echt beloningen nodig? Autisme en verstandelijke beperking in de leefgroep vertrekt vanuit een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thomas Fondelli boeken
  Thomas Fondelli - Autisme en eetproblemen

  Eten is voor de meeste mensen heel vanzelfsprekend. We doen het verschillende keren per dag zonder erbij na te denken. Bovendien genieten we er vaak ook van. Voor sommige mensen met autisme ligt dat helemaal anders. Eten blijkt voor hen vaak een ware opdracht,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • A. MacAllen boeken
  A. MacAllen - De extra les

  VERENIGING van vrijescholenNa vele jaren is nu dan eindelijk een Nederlandse vertaling beschikbaar van het unieke en baanbrekende werk van Audrey McAllen. Vanaf het verschijnen van de eerste Engelstalige editie van het boek The Extra Lesson in oktober 1974… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Y. Gerrits-Douma boeken
  Y. Gerrits-Douma - Ben jij anders?

  Kinderen met ADHD of een contactstoornis krijgen vaak te horen dat ze druk zijn of raar doen. Dit boekje is speciaal voor hen geschreven. In Ben jij anders? wordt uitgelegd wat er met hen aan de hand is, welke problemen zij daardoor kunnen tegenkomen en hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Peter Vermeulen boeken
  Peter Vermeulen - Brein bedriegt

  Een boek over het Aspergersyndroom zonder het woord 'Asperger' in de titel: het was een doordachte maar gewaagde keuze in 1998. Desondanks werd Brein bedriegt een bestseller onder de autismeboeken met meer dan 15.000 verkochte exemplaren. Voor heel wat mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Annemiek Kuijer boeken
  Annemiek Kuijer - Psychosen bij adolescenten

  Weg met de mythes over psychosen Dit boek geeft hulpverleners, leerkrachten, ouders en adolescenten inzicht in psychosen bij adolescenten. Wat weten we over het ontstaan van een psychose? Wat weten we nog niet? Hoe kan iemand met een psychose het best geholpen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Max Guldner boeken
  Max Guldner - Selectief mutisme bij kinderen

  Het eerste Nederlandstalige boek over selectief mutisme en de behandeling hiervan Selectief mutisme bij kinderen geeft hulpverleners, leerkrachten en ouders inzicht in alles wat met selectief mutisme bij kinderen te maken heeft. Hoe kan het dat sommige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Krista Okma boeken
  Krista Okma - Oei, er klopt iets niet

  Midprice editie;;;Fantastische aanvulling op de klassieke opvoedboeken Ouders van kinderen met een beperking worden voor uitdagingen gesteld waar de klassieke opvoedboeken niet over adviseren. Oei, er klopt iets niet... doet dit wél. Dit boek geeft ouders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Esther ten Brink, Albert Ponsioen boeken
  Esther ten Brink, Albert Ponsioen - Zelfregulatie

  Versterk de executieve functies van kinderen met gedragsproblemen Hoe krijgen kinderen met gedragsproblemen als ADHD of autisme meer vat op hun gedrag? Het onvermogen zichzelf aan en bij te sturen brengt kinderen in problemen in het dagelijks leven en staat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Marije van Oostendorp boeken
  Marije van Oostendorp - Aan de slag met rekenproblemen

  Lieve (groep 3) rekent alle sommen op haar vingers uit. Nassim (groep 7) maakt vaak fouten bij plus- en minsommen. Hij draait soms de cijfers in een getal om. Fleur (groep 5) is dyslectisch. Ze heeft veel moeite met het lezen van toetsen.In elke klas zitten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,25
 • Miriam de Heer boeken
  Miriam de Heer - Kind en delict

  Van de kinderen die vanwege een delict met politie en justitie in aanraking komen, heeft een groot deel een ontwikkelingsstoornis. Er ontstaan vaak problemen omdat het contact met politie, justitie en reclassering moeizaam verloopt. Deze kinderen vinden het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Peter Mol boeken
  Peter Mol - Passend voortgezet onderwijs

  Inspiratie- en praktijkvoorbeelden uit de klas, opgeschreven met een vleugje humor Wat is dat, Passend Onderwijs? Maatwerk, uitgaan van wat de leerling wel kan en uitgaan van de individuele behoeften van de leerling? Hoe pak je dat aan in je wiskunde les? En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Ellen Luteijn, Hans Nieuwenstein, Ina van Berckelaer-Onnes boeken
  Ellen Luteijn, Hans Nieuwenstein, Ina van Berckelaer-Onnes - Een passend aanbod bij autisme

  Sinds de invoering van de Wet Passend onderwijs zien we in het reguliere onderwijs steeds meer leerlingen met een autismespectrumstoornis (ASS). Dit vraagt veel aanpassingen van de school, de klas en de docent. Een passend aanbod bij autisme helpt docenten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,25