Boeken over onderwijskunde

 • Mathieu Heemelaar boeken
  Mathieu Heemelaar - Seksuele vorming en diversiteit

  Scholen hebben de taak te zorgen voor een sociaal veilig klimaat in en om de school en aandacht te besteden aan seksuele vorming, seksuele diversiteit en genderdiversiteit. Uit onderzoek van de onderwijsinspectie in het po en vo blijkt dat scholen over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Dolf Janson En Gertjan Boog boeken
  Dolf Janson En Gertjan Boog - Leren kun je observeren

  Om een ononderbroken ontwikkeling bij al de leerlingen mogelijk te maken, zoals artikel 8 van de Wet op het Primair Onderwijs (WPO) voorschrijft, kun je niet jaar na jaar op een standaardmanier lesgeven. Je moet steeds weer je onderwijs afstemmen op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Martin Valcke boeken
  Martin Valcke - Onderwijskunde als ontwerpwetenschap: Deel 1 en 2

  Onderwijskunde als ontwerpwetenschap is een handboek met een zeer concrete, op het vakgebied gerichte insteek. Bestaad uit deel 1 (ISBN 9789463448178) en deel 2 (ISBN 9789463449410), niet langer los beschikbaar. In deel 1 wordt een referentiekader naar voren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  87,55
 • Martin Valcke boeken
  Martin Valcke - Onderwijskunde als ontwerpwetenschap Deel 2

  Onderwijskunde als ontwerpwetenschap is een handboek met een zeer specifieke visie op het vakgebied. Onderwijskunde wordt naar voren geschoven als een ontwerpwetenschap. Dit wordt vooral duidelijk in deel 2 van het handboek. De visies op leren en instructie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  46,35
 • Erienne van der Veen boeken
  Erienne van der Veen - SpeelGoedSamen

  In SpeelGoedSamen leren kinderen aan de hand van het verhaal van Thijs en zijn speelgoed over onderlinge verschillen in karakter en persoonlijkheid. De speeltjes vertegenwoordigen bijzonder gedrag (zoals hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en ADHD), maar labels… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Martin Valcke boeken
  Martin Valcke - Onderwijskunde als ontwerpwetenschap Deel 1

  Onderwijskunde als ontwerpwetenschap is een handboek met een zeer concrete, op het vakgebied gerichte insteek. In deel 1 wordt een referentiekader naar voren geschoven dat de concrete processen, variabelen en actoren in kaart brengt. Na het exploreren van drie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  46,35
 • Willem Geurts boeken
  Willem Geurts - Niet vanzelfsprekend

  Ruim vijftig persoonlijke verhalen uit veertig jaar dovenonderwijs in Sint-Michielsgestel. Niet vanzelfsprekend is het initiatief om op een unieke wijze deeltjes uit vier decennia dovenonderwijs te bewaren. Meer dan vijftig persoonlijke verhalen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • P. Rooyackers boeken
  P. Rooyackers - Honderd dramaspelen

  Dit boek bevat vele soorten dramaspelletjes die gebruikt kunnen worden door docenten en activiteitenbegeleiders. Het geeft inzicht in de voorbereiding en uitvoering van een drama-activiteit. Er zijn o.a. zintuigspelen, themaspelen, pantomimespelen, spelen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • P. Rooyackers boeken
  P. Rooyackers - Honderd taalspelen

  Dit boek bevat taalspelletjes die zonder veel voorbereiding uitgevoerd kunnen worden door docenten, studenten aan opleidingen en activiteitenbegeleiders in en buiten het onderwijs. Geschikt voor 4 - 16 jaar. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Danielle Bersma, Mieke Visscher boeken
  Danielle Bersma, Mieke Visscher - Spelen met yoga

  Voor kinderen van 4 - 12 jaarDit is een boek voor yogadocenten en basisschooldocenten dat kinderen op een speelse manier met yoga laat kennismaken. Het bevat 12 volledig uitgewerkte lessen en een beschrijving van ruim 60 oefeningen en spelletjes. De oefeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • G. Storms boeken
  G. Storms - Honderd nieuwe muziekspelen

  Dit boek bevat 100 praktisch uitgewerkte muziek- en geluidsspelletjes voor alle leeftijdsgroepen. Er zijn tien categorieen, waaronder bekende zoals luisterspelen en bewegingsspelen, maar ook geheel nieuwe spelvormen, zoals ontspanningsspelen, interculturele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • P. Rooyackers boeken
  P. Rooyackers - Honderd nieuwe dramaspelen

  Dit boek is een vervolg op het eerder verschenen 'Honderd Dramaspelen' van dezelfde auteur en bevat naast nieuwe dramaspelletjes ook geheel nieuwe spelsoorten. Het boek is bedoeld voor docenten en activiteitenbegeleiders die werken met kinderen van 4 tot 16… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • R. Portmann boeken
  R. Portmann - Speels omgaan met agressie

  134 Spelletjes en oefeningen om op een creatieve manier conflicten op te lossen.Deze bundel educatieve spelletjes is bedoeld voor docenten aan basisscholen die geconfronteerd worden met een steeds groter wordend probleem: geweld en aggresiviteit in de klas. Er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Jolanda Oosterheert, K. Vos boeken
  Jolanda Oosterheert, K. Vos - Examen doen!

  Een boekje voor zowel de leerling die het eindexamen gaat doen, als voor zijn ouders. Hoe kunnen ouders hun kinderen het best begeleiden in de eindexamenperiode? Wat komt er allemaal bij kijken? Dit boekje geeft tips voor het studeren, maar er is ook aandacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Patrick Snellings, Maaike Zeguers boeken
  Patrick Snellings, Maaike Zeguers - Interventies in het onderwijs: leerproblemen

  Schools leren bij kinderen kan problematisch verlopen door verschillende oorzaken, zoals dyslexie, dyscalculie, cognitieve beperkingen of juist hoogbegaafdheid. Leerproblemen kunnen ook worden veroorzaakt door een non-verbale leerstoornis of door tekorten in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Floor Raeijmaekers boeken
  Floor Raeijmaekers - Groeien met mindset

  De mindset-theorie van Carol Dweck verklaart waarom ontwikkeling soms hapert en biedt veel tips en tools om groei te faciliteren. In deze TIBtool kom je te weten wat het verschil is tussen een vaste mindset en een groeimindset. Je ontdekt hoe deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Anouk Mulder, Sara Blink boeken
  Anouk Mulder, Sara Blink - Word gewoon excellent

  Het boek Word gewoon excellent! gaat in op die vragen. Het maakt tot nog toe opgedane ervaringen met excellentie-onderwijs toegankelijk om andere scholen te helpen bij hun eigen denken over excellentie. Het boek beschrijft op vier aspecten van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Stefaan Vanparys boeken
  Stefaan Vanparys - Relaxed voor de klas

  Hoe bouw je een goede band op met je leerlingen?Hoe ga je om met storend gedrag in de klas?Hoe kun je ontspannen lesgeven?Het is niet gemakkelijk om als leerkracht het hoofd altijd koel te houden en in elke situatie de juiste beslissing te nemen. Soms neemt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • René Kneyber boeken
  René Kneyber - Orde houden in het voortgezet onderwijs

  Orde houden is te leren. Dat bewijst René Kneyber (1978) in dit boek. Door middel van praktische tips, wetenschappelijk onderzoek en concrete voorbeelden leert u systematisch te werken aan orde in de klas, of u nu een beginnende docent of een ervaren docent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Jan Schilt, Jain van Nigtevegt, Jan Willem Huisman, Jeroen Ermers boeken
  Jan Schilt, Jain van Nigtevegt, Jan Willem Huisman, Jeroen Ermers - Serious gaming

  Spelend leren zit in onze genen. Door het leren te combineren met spelen, wordt leren niet alleen effectiever, maar ook veel plezieriger. Serious Gaming is dan ook een buitengewoon krachtige ondersteuning bij veranderingstrajecten, kennisoverdracht en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Dorine Bakker, Myrthe van den Blink, Frans de Vijlder boeken
  Dorine Bakker, Myrthe van den Blink, Frans de Vijlder - Innoveren vanachter de keukentafel

  Dit boek vertelt het verhaal van het technasium, een onderwijsvorm die ruim tien jaar geleden aan de keukentafel van Judith Lechner en Boris Wanders in Groningen werd bedacht. Het technasium is een variant van vwo en havo voor doeners met interesse in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • John Hattie boeken
  John Hattie - De impact van leren zichtbaar maken

  Het bewijs in kaart gebracht - John HattieDe impact van Leren zichtbaar maken (Visible Learning) van John Hattie, bevat het resultaat van onderzoek waarbij miljoenen leraren en leerling betrokken waren en dat gebaseerd is op de synthese van meer dan 800… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • F. Pinkse, B. Smits, T. Kremer boeken
  F. Pinkse, B. Smits, T. Kremer - Handboek werken in hoeken Groep 1 t/m 8

  Hoekenwerk is d erkvorm om uw onderwijs adaptiever te maken. Hoekenwerk krijgt een steeds belangrijker plaats in het onderwijs. Binnen alle recente vernieuwingen wordt deze werkwijze uitgedragen: van basisontwikkeling tot neo-klassikaal, van ervaringsgericht… (Harde kaft)

  Lees meer...
  52,00
 • Descubre el Caribe

  Descubre is een collectie boekjes op niveau A1, A2, B1 en B2 met als doel de lezer verschillende landen uit de Spaanstalige wereld te laten ontdekken. Elk boek bevat talloze informatie over de verschillende landen, zoals cijfers en data, klimaat en geografie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,10
 • José Ángel Gonzalo García de León boeken
  José Ángel Gonzalo García de León - Empresas : made in Spain

  Marca España is een collectie boekjes op niveau A2 en B1 over de hedendaagse cultuur en samenleving in Spanje. Elke pagina bevat extra informatie over de achtergrond en een woordenlijst, waardoor de boekjes uitermate geschikt zijn voor zelfstudie. Ook bevat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50