Boeken over onderwijskunde

 • Mathieu Heemelaar boeken
  Mathieu Heemelaar - Seksuele vorming en diversiteit

  Scholen hebben de taak te zorgen voor een sociaal veilig klimaat in en om de school en aandacht te besteden aan seksuele vorming, seksuele diversiteit en genderdiversiteit. Uit onderzoek van de onderwijsinspectie in het po en vo blijkt dat scholen over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Dolf Janson En Gertjan Boog boeken
  Dolf Janson En Gertjan Boog - Leren kun je observeren

  Om een ononderbroken ontwikkeling bij al de leerlingen mogelijk te maken, zoals artikel 8 van de Wet op het Primair Onderwijs (WPO) voorschrijft, kun je niet jaar na jaar op een standaardmanier lesgeven. Je moet steeds weer je onderwijs afstemmen op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Martin Valcke boeken
  Martin Valcke - Onderwijskunde als ontwerpwetenschap: Deel 1 en 2

  Onderwijskunde als ontwerpwetenschap is een handboek met een zeer concrete, op het vakgebied gerichte insteek. Bestaad uit deel 1 (ISBN 9789463448178) en deel 2 (ISBN 9789463449410), niet langer los beschikbaar. In deel 1 wordt een referentiekader naar voren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  87,55
 • Martin Valcke boeken
  Martin Valcke - Onderwijskunde als ontwerpwetenschap Deel 2

  Onderwijskunde als ontwerpwetenschap is een handboek met een zeer specifieke visie op het vakgebied. Onderwijskunde wordt naar voren geschoven als een ontwerpwetenschap. Dit wordt vooral duidelijk in deel 2 van het handboek. De visies op leren en instructie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  46,35
 • Erienne van der Veen boeken
  Erienne van der Veen - SpeelGoedSamen

  In SpeelGoedSamen leren kinderen aan de hand van het verhaal van Thijs en zijn speelgoed over onderlinge verschillen in karakter en persoonlijkheid. De speeltjes vertegenwoordigen bijzonder gedrag (zoals hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en ADHD), maar labels… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Anouk Mulder, Sara Blink boeken
  Anouk Mulder, Sara Blink - Word gewoon excellent

  Het boek Word gewoon excellent! gaat in op die vragen. Het maakt tot nog toe opgedane ervaringen met excellentie-onderwijs toegankelijk om andere scholen te helpen bij hun eigen denken over excellentie. Het boek beschrijft op vier aspecten van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Geert Faseur, Marie-Rose van Nooten boeken
  Geert Faseur, Marie-Rose van Nooten - Regie in de klas

  Anno 2013 zijn de relaties tussen leerkracht en leerling minder afgelijnd dan vroeger. Ook het leren en de onderwijsprocessen zijn niet meer als voorheen. Jongeren zijn bovendien kritischer en mondiger geworden en beleven de afstand tussen hen en de lesgever… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Wilma van der Jagt, Pieter Vos boeken
  Wilma van der Jagt, Pieter Vos - Moraal in het klaslokaal

  De 7 auteurs van dit boek zien een belangrijke rol weggelegd voor leraren als het gaat om morele vorming van leerlingen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,40
 • Jan Hoogland boeken
  Jan Hoogland - Tevreden met goed onderwijs?

  Het lijkt erop dat het onderwijs voortdurend onder druk staat om nog hogere prestaties en nog betere kwaliteit te leveren en voor de buitenwacht zichtbaar te maken. Tegelijk is er veel consensus over dat de prestaties van een school maar voor een gedeelte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • John Tressel boeken
  John Tressel - De beroepsbekwame mentor

  De mentor is de aangewezen persoon om studentbegeleiding vorm te geven in de school en dit op een adequate manier uit te voeren. Hij voert begeleidingsgesprekken en ondersteunt de student bij het maken van allerlei keuzes in de studieloopbaan. Vanwege zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Jan Schilt, Jain van Nigtevegt, Jan Willem Huisman, Jeroen Ermers boeken
  Jan Schilt, Jain van Nigtevegt, Jan Willem Huisman, Jeroen Ermers - Serious gaming

  Spelend leren zit in onze genen. Door het leren te combineren met spelen, wordt leren niet alleen effectiever, maar ook veel plezieriger. Serious Gaming is dan ook een buitengewoon krachtige ondersteuning bij veranderingstrajecten, kennisoverdracht en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Dorine Bakker, Myrthe van den Blink, Frans de Vijlder boeken
  Dorine Bakker, Myrthe van den Blink, Frans de Vijlder - Innoveren vanachter de keukentafel

  Dit boek vertelt het verhaal van het technasium, een onderwijsvorm die ruim tien jaar geleden aan de keukentafel van Judith Lechner en Boris Wanders in Groningen werd bedacht. Het technasium is een variant van vwo en havo voor doeners met interesse in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • R. de Fijter boeken
  R. de Fijter - Weet je, het blijft niet altijd zo

  Dit boek belicht depressiviteit bij kinderen. Er wordt antwoord gegeven op de volgende vragen: wat is depressiviteit en hoe signaleer je het? Ook wordt aangegeven wat ouders en leerkrachten er aan kunnen doen en welke preventieve maatregelen er mogelijk zijn. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,90
 • Joke Gerritsen, Corine Klapwijk boeken
  Joke Gerritsen, Corine Klapwijk - Praktijk wijzer basisonderwijs

  De maatschappelijke en politieke druk om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, stijgt. Tegelijkertijd wordt de schoolomgeving complexer en hebben leerkrachten minder tijd om zich te verdiepen in situaties. Geen wonder dat er behoefte is aan praktische,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Simon C. Klein boeken
  Simon C. Klein - Talentbegeleiding bij laagbegaafde jongeren

  Iedereen heeft talent! Ook jongeren met een laag IQ zijn ergens goed in. Opvoeders en begeleiders staan voor de uitdaging om dat talent aan de oppervlakte te krijgen en het verder te helpen ontwikkelen, zodat deze jongeren betere kansen krijgen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Theo Lamers boeken
  Theo Lamers - Groei, leren en ontwikkelen

  Hoe verloopt de ontwikkeling van baby tot jong volwassene? Eeuwenlang hebben mensen over deze vraag nagedacht en er allerlei verschillende opvattingen en theorieën over ontwikkeld. Zo was de Griekse filosoof Aristoteles (384-322 v.Chr) van mening dat een kind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • M.F. Kohl, K. Solga boeken
  M.F. Kohl, K. Solga - Kinderen ontdekken de grote kunstenaars

  Tekenen en schilderen in de stijl van de grote kunstenaars.Een boek met ruim 100 uitgewerkte lessen en ideeen om kinderen te leren tekenen in de stijl van Picasso of Escher, schilderen in de stijl van Rembrandt of Van Gogh en te knutselen in de stijl van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • R. Portmann, Eric Schneider boeken
  R. Portmann, Eric Schneider - 100 ontspannings- en concentratiespelen

  Deze bundel bevat zowel oude en bekende, als nieuwe spelen ter bevordering van een ontspannen sfeer en de concentratie in een groep. Ze zijn bedoeld voor iedereen die met groepen kinderen werkt in de leeftijd van 6 - 16 jaar oud: op de basisschool, in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • B. Badegruber boeken
  B. Badegruber - Spelen om problemen op te lossen

  100 Groepsspelen voor kinderen van 6 - 12 jaar om individuele en onderlinge problemen op te lossenDeze collectie spelen is bedoeld voor docenten op de basisschool om kinderen te helpen bij het omgaan en overwinnen van angst, agressie, onzekerheid en andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Marcel Derksen, Alette Baartmans, Claire Boonstra boeken
  Marcel Derksen, Alette Baartmans, Claire Boonstra - Onderwijshelden

  Onderwijsontwikkeling is overal! In dit boek vindt u 60 verhalen van mensen die laten zien dat onderwijs constant in ontwikkeling is. Omdat zij vanuit hun rol zien dat het anders moet en kan en omdat zij daar gewoon mee aan de slag gaan. Iedereen heeft belang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Willem Geurts boeken
  Willem Geurts - Niet vanzelfsprekend

  Ruim vijftig persoonlijke verhalen uit veertig jaar dovenonderwijs in Sint-Michielsgestel. Niet vanzelfsprekend is het initiatief om op een unieke wijze deeltjes uit vier decennia dovenonderwijs te bewaren. Meer dan vijftig persoonlijke verhalen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • P. Rooyackers boeken
  P. Rooyackers - Honderd taalspelen

  Dit boek bevat taalspelletjes die zonder veel voorbereiding uitgevoerd kunnen worden door docenten, studenten aan opleidingen en activiteitenbegeleiders in en buiten het onderwijs. Geschikt voor 4 - 16 jaar. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Danielle Bersma, Mieke Visscher boeken
  Danielle Bersma, Mieke Visscher - Spelen met yoga

  Voor kinderen van 4 - 12 jaarDit is een boek voor yogadocenten en basisschooldocenten dat kinderen op een speelse manier met yoga laat kennismaken. Het bevat 12 volledig uitgewerkte lessen en een beschrijving van ruim 60 oefeningen en spelletjes. De oefeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • G. Storms boeken
  G. Storms - Honderd nieuwe muziekspelen

  Dit boek bevat 100 praktisch uitgewerkte muziek- en geluidsspelletjes voor alle leeftijdsgroepen. Er zijn tien categorieen, waaronder bekende zoals luisterspelen en bewegingsspelen, maar ook geheel nieuwe spelvormen, zoals ontspanningsspelen, interculturele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • P. Rooyackers boeken
  P. Rooyackers - Honderd nieuwe dramaspelen

  Dit boek is een vervolg op het eerder verschenen 'Honderd Dramaspelen' van dezelfde auteur en bevat naast nieuwe dramaspelletjes ook geheel nieuwe spelsoorten. Het boek is bedoeld voor docenten en activiteitenbegeleiders die werken met kinderen van 4 tot 16… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50