Boeken over didactiek

 • Janke Cohen-Schotanus, Klaas Visser, Ellen Jansen, Anneke Bax boeken
  Janke Cohen-Schotanus, Klaas Visser, Ellen Jansen, Anneke Bax - Studiesucces door onderwijskwaliteit

  Studiesucces door onderwijskwaliteit laat zien dat opleidingen een hoog rendement kunnen behalen juist door te voldoen aan kwaliteitsstandaarden. Door een zorgvuldige onderwijsconstructie is het haalbaar twee vliegen in één klap te slaan. In dit boek wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jan de Bas, Frank Brinkman boeken
  Jan de Bas, Frank Brinkman - Geschiedenis InZicht

  Om goed antwoord te kunnen geven op alle geschiedenisvragen die je als leerkracht op de basisschool krijgt van je leerlingen, moet je over voldoende basiskennis beschikken. Geschiedenis InZicht is een compact praktisch handboek met een dubbelfunctie: het biedt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  47,95
 • Jeroen Van Hijfte boeken
  Jeroen Van Hijfte - Combipakket wiskunde

  De basis wiskunde theorieboek / De Basis. Oefeningen wiskunde voor de lagere school ?DE bASIS is een praktisch en handig naslagwerk dat alle leerstof wiskunde van de lagere school samenvat. Met dit boek kan je in korte tijd je basiskennis en wiskundige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,05
 • Marc Brookhuis, Tim Taylor boeken
  Marc Brookhuis, Tim Taylor - Mantle of the Expert

  Beeld je in dat je een expert bent: lid van een team ontdekkingsreizigers dat op onderzoek gaat op een onbewoond eiland bijvoorbeeld, of een archeoloog die de graftombe van een Egyptische koning betreedt. Welke informatie heb je dan nodig? Welke kennis en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,90
 • Herman de Jongh, Frans van Bussel, Mart Ottenheim boeken
  Herman de Jongh, Frans van Bussel, Mart Ottenheim - Natuur en techniek geven

  Het vakgebied natuur en techniek biedt veel mogelijkheden om je lessen toe te passen in de werkelijkheid. Als leerkracht kun je die werkelijkheid naar binnen halen, maar haar ook buiten opzoeken. De in het boek beschreven thema's, werkvormen en materialen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • Jeroen Van Hijfte boeken
  Jeroen Van Hijfte - De Basis, Oefeningen wiskunde voor de lagere school

  In dit werkboek vind je een grote hoeveelheid oefeningen bij de leerstof uit het naslagwerk DE bASIS – wiskunde voor de lagere school (Jeroen Van Hijfte en Nathalie Vermeersch). Bij elk onderdeel staat een duidelijke verwijzing naar de bladzijde(n) waar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Cathe Notten boeken
  Cathe Notten - Leren rekenen

  Leren rekenen. Werken met de modellen uit het Protocol ERWD* biedt pabostudenten en leerkrachten handvatten om hun rekenwiskundelessen af te stemmen op de rekenvaardigheid en de ontwikkeling van de leerlingen, onafhankelijk van de rekenmethode. De grootste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Martine Ceyssens boeken
  Martine Ceyssens - Lezer-scan

  Niets is zo leuk als leren lezen en meegesleept worden door een verhaal, en het is erg frustrerend wanneer dit niet lukt. Kinderen met leesproblemen krijgen vaak leesblaadjes voorgeschoteld waarin weinig structuur zit, of worden aangespoord om vooral 'te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Johan Keijzer, Det van Gils, Karen Verheggen boeken
  Johan Keijzer, Det van Gils, Karen Verheggen - Differentiëren in alle vakken

  Om tegemoet te komen aan verschillende leerbehoeften van leerlingen staat differentiëren op de agenda van veel scholen. Het is een complexe vaardigheid, want hoe houd je in de praktijk rekening met verschillen in een klas met dertig leerlingen? De vraag naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Stephan Boulez, Kris Hulsen, Filip Mennes, Bea Merckx, Katrijn Pools boeken
  Stephan Boulez, Kris Hulsen, Filip Mennes, Bea Merckx, Katrijn Pools - De basis

  Wist je dat de maan en de aarde maandelijks een innige dans uitvoeren? En dat de Poolster niet eeuwig op haar titel kan blijven rekenen? Hoe barst een vulkaan uit? En wat hebben cartografie en gps met elkaar te maken? Wist je dat België echt geen regenland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  56,65
 • An Steegen boeken
  An Steegen - Vakdidactiek aardrijkskunde

  Het handboek Vakdidactiek aardrijkskunde is een leidraad voor elke leerkracht aardrijkskunde. In het boek wordt grondig beschreven hoe de lessen aardrijkskunde opgebouwd kunnen worden, met verwijzing naar leermiddelen, werkvormen, het organiseren van excursies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,50
 • Anja Valk boeken
  Anja Valk - Actief met taal in de zaakvakken

  Er is een grote groep leerlingen die het lastig vindt om de zaakvaklessen te volgen omdat de taal die je als leerkracht gebruikt én die in de zaakvakmethodes staat, te moeilijk is. Voor deze leerlingen vormt taal een barrière om zich de inhoud van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Riet Fiddelaers-Jaspers, Jan Ruigrok boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers, Jan Ruigrok - Leraar in hart en nieren

  Riet Fiddelaers-Jaspers en Jan Ruigrok schreven eerder het succesvolle boek Communicatie in de klas dat op vele PABO's en lerarenopleidingen verplichte literatuur is en op menige school een handboek is voor zowel de beginnende als de ervaren leraar. De nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,75
 • Jan De Maeyer boeken
  Jan De Maeyer - Dus, want, maar en tenzij

  Kritisch denken, argumenteren, debatteren, betogen en filosoferen hebben heel veel met elkaar gemeen. Om kritisch te kunnen denken moet men weten welke argumenten ertoe doen om zinnig te kunnen oordelen. In een debat kan men de andere pas overtuigen als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,65
 • Els Smekens boeken
  Els Smekens - De klas van (n)u

  De kinderen in onze klassen zijn even divers als bonte bloemen: ieder kind groeit en bloeit op zijn eigen manier. Kinderen met verschillende talenten én uitdagingen zitten bij elkaar in de groep. De leraar heeft de taak om al die kinderen leerwinst te laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,20
 • Linda Willemsen boeken
  Linda Willemsen - vijftig lesideeen voor de onderbouw

  In het onderwijs ben je als leerkracht altijd op zoek naar ideeën om de lessen op een leuke manier uit te voeren. Dit boek bevat 50 lesideeën, om op een speelse manier kennis en vaardigheden in de onderbouw aan te bieden. Door deze ideeën in je les toe te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Jos van Remundt, Marleen Boon-Jansen boeken
  Jos van Remundt, Marleen Boon-Jansen - Geestelijke stromingen geven

  In onze samenleving krijgen steeds meer mensen met een verschillende achtergrond met elkaar te maken. Als leerkrachten (in opleiding) zich realiseren dat iedereen er andere visies, interpretaties, gewoontes, normen en waarden op nahoudt, kunnen zij beter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,25
 • René van Kralingen boeken
  René van Kralingen - Eerste hulp bij didactische ongelukken

  René van Kralingen werkt als docent in het hoger beroepsonderwijs. In dit boek beschrijft hij op een boeiende manier zijn ervaringen in het onderwijs. Hij ervaart het docentschap als een indringend beroep. Over zijn eigen onderwijsprestaties is hij niet snel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,95
 • Rob van Bree, Hanneke van Bree boeken
  Rob van Bree, Hanneke van Bree - Met rekenogen gelezen

  Wat hebben rekenonderwijs en prentenboeken met elkaar te maken? Is er sprake van een niet-alledaags duo? Of is de combinatie minder verrassend dan ze lijkt? In veel prentenboeken gaan achter de prachtige verhalen fraaie rekenuitdagingen schuil waar jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,55
 • Frank Gaarthuis, Wies Admiraal, Michelle Geisink boeken
  Frank Gaarthuis, Wies Admiraal, Michelle Geisink - Ik ga differentiëren

  Differentiëren! Een containerbegrip dat nog wel eens verward wordt met 'gepersonaliseerd leren' of 'geïndividualiseerd onderwijs'. Een term die doorgaans weerstand oproept bij docenten, want hoe is dat mogelijk met zoveel leerlingen voor je neus? Wat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Vita Olijhoek, Anja Valk boeken
  Vita Olijhoek, Anja Valk - Praktisch didactisch

  'Hoe kan ik mijn cursisten motiveren?' 'Hoe geef ik feedback bij spreken en schrijven?' Zowel beginnende als ervaren NT2-docenten kampen met deze en andere vragen over de opzet van hun lessen en de omgang met cursisten. De uitgave Praktisch didactisch geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jenny de Bode, Lia Nijman boeken
  Jenny de Bode, Lia Nijman - Hoe bedenk je het?!

  Leerkrachten in het basisonderwijs moeten continu prikkelen, stimuleren, motiveren en nieuwe invalshoeken bedenken. Zo bevorderen zij een onderzoekende en nieuwsgierige leerhouding bij hun leerlingen. Dat vraagt van hen de nodige flexibiliteit en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Aidan Chambers boeken
  Aidan Chambers - Leespraat

  De twee populaire boeken van Aiden Chambers, Vertel eens en De Leesomgeving zijn samengevoegd en herzien! Deze uitgave is een must voor iedereen die met kinderen werkt of dat in de toekomst gaat doen. Vragen als - Op welke manier kun je kinderen het beste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gerjanne Dirksen, Monique de Boer, Hulda Möller, Jacquelien Willemse boeken
  Gerjanne Dirksen, Monique de Boer, Hulda Möller, Jacquelien Willemse - Breindidactiek

  Ontdek hoe het brein werkt bij leren. Hoe kan jij als docent leerlingen en studenten helpen meer uit hun maakbare brein te halen en met meer plezier te leren? Twee benaderingen ondersteunen docenten om recente breinkennis toe te passen in hun praktijk: zes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Hans Boekel, Diane Carp, Petra van Veer-Borneman boeken
  Hans Boekel, Diane Carp, Petra van Veer-Borneman - Spelend leren en ontdekken

  Drama is een vast onderdeel van de Kennisbasis. Maar hoe geef je inspirerende dramalessen in het primair onderwijs? Zélf plezier hebben in drama is daarbij de eerste stap. Spelend leren en ontdekken biedt leerkrachten (in spe) actuele vaardigheden voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95