Boeken over didactiek

 • Jeroen Van Hijfte boeken
  Jeroen Van Hijfte - Combipakket wiskunde

  De basis wiskunde theorieboek / De Basis. Oefeningen wiskunde voor de lagere school ?DE bASIS is een praktisch en handig naslagwerk dat alle leerstof wiskunde van de lagere school samenvat. Met dit boek kan je in korte tijd je basiskennis en wiskundige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,05
 • Cathe Notten boeken
  Cathe Notten - Leren rekenen

  Leren rekenen. Werken met de modellen uit het Protocol ERWD* biedt pabostudenten en leerkrachten handvatten om hun rekenwiskundelessen af te stemmen op de rekenvaardigheid en de ontwikkeling van de leerlingen, onafhankelijk van de rekenmethode. De grootste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Marc Brookhuis, Tim Taylor boeken
  Marc Brookhuis, Tim Taylor - Mantle of the Expert

  Beeld je in dat je een expert bent: lid van een team ontdekkingsreizigers dat op onderzoek gaat op een onbewoond eiland bijvoorbeeld, of een archeoloog die de graftombe van een Egyptische koning betreedt. Welke informatie heb je dan nodig? Welke kennis en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,90
 • Herman de Jongh, Frans van Bussel, Mart Ottenheim boeken
  Herman de Jongh, Frans van Bussel, Mart Ottenheim - Natuur en techniek geven

  Het vakgebied natuur en techniek biedt veel mogelijkheden om je lessen toe te passen in de werkelijkheid. Als leerkracht kun je die werkelijkheid naar binnen halen, maar haar ook buiten opzoeken. De in het boek beschreven thema's, werkvormen en materialen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • Stephan Boulez, Kris Hulsen, Filip Mennes, Bea Merckx, Katrijn Pools boeken
  Stephan Boulez, Kris Hulsen, Filip Mennes, Bea Merckx, Katrijn Pools - De basis

  Wist je dat de maan en de aarde maandelijks een innige dans uitvoeren? En dat de Poolster niet eeuwig op haar titel kan blijven rekenen? Hoe barst een vulkaan uit? En wat hebben cartografie en gps met elkaar te maken? Wist je dat België echt geen regenland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  56,65
 • Johan Keijzer, Det van Gils, Karen Verheggen boeken
  Johan Keijzer, Det van Gils, Karen Verheggen - Differentiëren in alle vakken

  Om tegemoet te komen aan verschillende leerbehoeften van leerlingen staat differentiëren op de agenda van veel scholen. Het is een complexe vaardigheid, want hoe houd je in de praktijk rekening met verschillen in een klas met dertig leerlingen? De vraag naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jeroen Van Hijfte boeken
  Jeroen Van Hijfte - De Basis, Oefeningen wiskunde voor de lagere school

  In dit werkboek vind je een grote hoeveelheid oefeningen bij de leerstof uit het naslagwerk DE bASIS – wiskunde voor de lagere school (Jeroen Van Hijfte en Nathalie Vermeersch). Bij elk onderdeel staat een duidelijke verwijzing naar de bladzijde(n) waar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Martine Ceyssens boeken
  Martine Ceyssens - Lezer-scan

  Niets is zo leuk als leren lezen en meegesleept worden door een verhaal, en het is erg frustrerend wanneer dit niet lukt. Kinderen met leesproblemen krijgen vaak leesblaadjes voorgeschoteld waarin weinig structuur zit, of worden aangespoord om vooral 'te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Cor Smit boeken
  Cor Smit - Alles wat je aandacht geeft, groeit

  Alles wat je aandacht geeft, groeit De kunst van het ' transparant' managen Wat werkt er bij het gezond maken van de communicatie tussen manager en medewerker? Dit boek geeft niet alleen antwoord op die vraag, maar is ook leidraad voor managers die de relatie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,09
 • Mariska Beenhakker, Ger Gorissen, Theo de Groot, Renske Pals, Marco van Soest, Rolf Touwen boeken
  Mariska Beenhakker, Ger Gorissen, Theo de Groot, Renske Pals, Marco van Soest, Rolf Touwen - Bewegingsonderwijs met kleuters

  Bewegingsonderwijs met kleuters. Van kennisbasis tot basiskennis Dit boek leert je hoe je op een verantwoorde manier bewegingsonderwijs kunt geven met kleuters. Het boek is zeer toegankelijk dankzij de vele foto's en praktische voorbeelden. Waarom kiezen voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Remco Broesder boeken
  Remco Broesder - Effectieve didactiek

  Effectieve didactiek geeft je concrete handvatten voor het verbeteren van de leerprestaties van leerlingen. Het boek brengt samenhang aan in de uitkomsten van grootschalig onderzoek en weet onderzoeksuitkomsten te vertalen naar de lespraktijk.Waarom kiezen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,95
 • An Steegen boeken
  An Steegen - Vakdidactiek aardrijkskunde

  Het handboek Vakdidactiek aardrijkskunde is een leidraad voor elke leerkracht aardrijkskunde. In het boek wordt grondig beschreven hoe de lessen aardrijkskunde opgebouwd kunnen worden, met verwijzing naar leermiddelen, werkvormen, het organiseren van excursies… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,50
 • Bart Huyghe boeken
  Bart Huyghe - Hoezo techniek?

  Technische geletterdheid als link tussen onderwijs, bedrijf en maatschappij.De vraag is hoog naar hooggekwalificeerde, breed inzetbare, STEM-geletterde medewerkers. Er is een blijvende behoefte aan profielen die gerelateerd zijn aan wetenschappen, techniek,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,35
 • Roger Standaert, Firmin Troch, Inge Peeters, Ilse Stroobants boeken
  Roger Standaert, Firmin Troch, Inge Peeters, Ilse Stroobants - Leren en onderwijzen

  Sinds de vorige editie van Leren en onderwijzen in 2012, heeft de onderwijswereld niet stilgestaan. Deze zevende, herziene uitgave weerspiegelt de recente evoluties in het onderwijs, vanuit het oorspronkelijke uitgangspunt. Het boek biedt een algemene… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,15
 • Frank Gaarthuis, Wies Admiraal, Michelle Geisink boeken
  Frank Gaarthuis, Wies Admiraal, Michelle Geisink - Ik ga differentiëren

  Differentiëren! Een containerbegrip dat nog wel eens verward wordt met 'gepersonaliseerd leren' of 'geïndividualiseerd onderwijs'. Een term die doorgaans weerstand oproept bij docenten, want hoe is dat mogelijk met zoveel leerlingen voor je neus? Wat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Els Smekens boeken
  Els Smekens - De klas van (n)u

  De kinderen in onze klassen zijn even divers als bonte bloemen: ieder kind groeit en bloeit op zijn eigen manier. Kinderen met verschillende talenten én uitdagingen zitten bij elkaar in de groep. De leraar heeft de taak om al die kinderen leerwinst te laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,20
 • Riet Fiddelaers-Jaspers, Jan Ruigrok boeken
  Riet Fiddelaers-Jaspers, Jan Ruigrok - Leraar in hart en nieren

  Riet Fiddelaers-Jaspers en Jan Ruigrok schreven eerder het succesvolle boek Communicatie in de klas dat op vele PABO's en lerarenopleidingen verplichte literatuur is en op menige school een handboek is voor zowel de beginnende als de ervaren leraar. De nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,75
 • Matthys Lars boeken
  Matthys Lars - De social teacher

  Een digitale krant of een e-book maken, hoe begin je daaraan? Hoe kun je met gebruik van Facebook het groepsgevoel in de klas versterken? Welke sociale media zijn een vat vol inspiratie voor je lesgeven? Hoe breng je de buitenwereld in de klas? Hoe kun je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,20
 • Jan De Maeyer boeken
  Jan De Maeyer - Dus, want, maar en tenzij

  Kritisch denken, argumenteren, debatteren, betogen en filosoferen hebben heel veel met elkaar gemeen. Om kritisch te kunnen denken moet men weten welke argumenten ertoe doen om zinnig te kunnen oordelen. In een debat kan men de andere pas overtuigen als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,65
 • Vita Olijhoek, Anja Valk boeken
  Vita Olijhoek, Anja Valk - Taalprikkels

  Elke taaldocent krijgt ermee te maken: die momenten in de les dat de aandacht van de groep inzakt, ondanks alle goede voorbereidingen. Dan is het tijd om de boel even wakker te schudden! Taalprikkels biedt een handige verzameling van 60 prikkelende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Petra Simon boeken
  Petra Simon - De moeilijke leerling bestaat niet

  In 'De moeilijke leerling bestaat niet' deelt Petra Simon een aantal van haar ervaringen; door Jim van der Meulen vertaald in humoristische strips. Zij werkte bijna 40 jaar in het praktijkonderwijs, op De Einder in de Haagse Transvaalbuurt. Het boek bestaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Gerjanne Dirksen, Monique de Boer, Hulda Möller, Jacquelien Willemse boeken
  Gerjanne Dirksen, Monique de Boer, Hulda Möller, Jacquelien Willemse - Breindidactiek

  Ontdek hoe het brein werkt bij leren. Hoe kan jij als docent leerlingen en studenten helpen meer uit hun maakbare brein te halen en met meer plezier te leren? Twee benaderingen ondersteunen docenten om recente breinkennis toe te passen in hun praktijk: zes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Linda Willemsen boeken
  Linda Willemsen - vijftig lesideeen voor de onderbouw

  In het onderwijs ben je als leerkracht altijd op zoek naar ideeën om de lessen op een leuke manier uit te voeren. Dit boek bevat 50 lesideeën, om op een speelse manier kennis en vaardigheden in de onderbouw aan te bieden. Door deze ideeën in je les toe te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Lorien de Koning boeken
  Lorien de Koning - Vakkennis opbouwen in onderzoek

  Wat is er mooier dan leren vanuit eigen vragen? Veel bovenbouwleerkrachten nemen dit graag als uitgangspunt voor de leerlingen. Maar hoe organiseer je dit, hoe voldoe je aan de kerndoelen en wat vraagt het van jou als leerkracht?In dit basisboek geven we een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Robert J. Marzano, Wietske Miedema boeken
  Robert J. Marzano, Wietske Miedema - Leren in 5 dimensies

  Onze kennis van leerprocessen is de laatste decennia enorm toegenomen. De Amerikaanse onderzoeker Robert Marzano speelde daar een belangrijke rol in en ontwierp een praktisch model: Dimensions of learning. Daarmee kunnen leerkrachten lessen geven met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,50