Boeken over onderwijs

 • Sonja Ehlers, Alfred Volkers boeken
  Sonja Ehlers, Alfred Volkers - Flexibel werken met gezinnen

  Voor iedereen die intensief werkt met ouders en gezinnen en is bedoeld als steun in de rug bij het werken met gezinnen aan complexe opvoed- en gezinsproblematiek.Flexibel werken met gezinnen is geschreven voor iedereen die intensief werkt met ouders en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Jan Dirk Imelman, Sieneke Goorhuis-Brouwer, Wilna Meijer boeken
  Jan Dirk Imelman, Sieneke Goorhuis-Brouwer, Wilna Meijer - Psychologie en pedagogiek van het jonge kind

  Psychologie en pedagogiek van het jonge kind biedt een perspectief op wat opvoeding en onderwijs voor kinderen van nul tot ongeveer tien jaar zou moeten inhouden. Wat houdt de groei 'van binnen naar buiten' in, hoe verhouden zich meedoen en stimuleren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Juffen zijn toffer dan meesters

  HUISWERK KUNNEN WE BETER AFSCHAFFENBEELDSCHERMEN MAKEN KINDEREN DEPRESSIEFOM EXPERT TE ZIJN MOET JE 10.000 UUR OEFENEN... EN NOG MEER MYTHES OVER LEREN EN ONDERWIJSGoede omgang met kennis, bronnen en factchecking is belangrijker dan ooit, zeker in opvoeding en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jan Masschelein boeken
  Jan Masschelein - Dat is pedagogiek

  Onmisbare referentiewerk voor pedagogen en iedereen met interesse in het pedagogisch denken.Pedagogische praktijken en instellingen zoals de school, het gezin, de universiteit, de zorg, en het jeugd- en volwassenenwerk ondergaan grondige veranderingen. Ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Hilda Amsing, Nelleke Bakker, Mineke van Essen, Sanne Parlevliet boeken
  Hilda Amsing, Nelleke Bakker, Mineke van Essen, Sanne Parlevliet - Images of education

  Kinderen zijn van alle tijden, opvoeden en onderwijzen gebeurt overal. Maar wie goed kijkt, ziet verschillen. Afbeeldingen en teksten uit het verleden tonen die. In deze bundel staan ze centraal: images of education, letterlijk en figuurlijk. Wat zeggen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Tom Braams boeken
  Tom Braams - Handboek dyslexie

  Hoewel er enorm veel onderzoek naar dyslexie wordt gedaan, is de kennis die dit oplevert weinig toegankelijk. Dit leidt ertoe dat er vaak gewerkt wordt op basis van verouderde inzichten en dat veel meningen die over dyslexie te horen en te lezen zijn weinig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,95
 • Willemieke de Jong, Lisette van der Poel boeken
  Willemieke de Jong, Lisette van der Poel - De belofte van de jeugd?!

  De huidige samenleving verandert in hoog tempo en is complex. Meer dan in voorgaande generaties groeit de jeugd op in een volstrekt andere samenleving dan zijn of haar opvoeders zijn opgegroeid. De jeugdigen lijken de uitdagingen die de nieuwe samenleving met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Jarise Kaskens boeken
  Jarise Kaskens - Rekengesprekken voeren

  Leerlingen ervaren rekenen verschillend. Zo vindt de ene leerling het moeilijk, terwijl het er voor de ander gewoon bij hoort, en weer een ander vindt het uitdagend om pittige rekenopgaven op te lossen. Het is echter lang niet altijd gemakkelijk om deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hetty van den Berg, Irma Land, Iris Meijsing boeken
  Hetty van den Berg, Irma Land, Iris Meijsing - Liefde voor letters en lezen

  In Liefde voor letters en lezen staat de doelgerichte stimulering van geletterdheid bij kinderen centraal.In 'Liefde voor letters en lezen' staat de doelgerichte stimulering van geletterdheid bij kinderen tussen 0 en 7 jaar centraal. Het beoogt als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Marijke van Vuure boeken
  Marijke van Vuure - Leren lezen doe je met je lijf

  Het aantal kinderen met een leesachterstand groeit de laatste jaren schrikbarend. Goed leren lezen heeft weinig te maken met intelligentie, maar alles met de rijpheid en ontwikkeling van de hersenen. Ook wordt er vaak te snel van uitgegaan dat 'een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Katja Schipperheijn boeken
  Katja Schipperheijn - Digitale burgertjes

  IS DE DIGITALE WERELD ECHT ZO GEVAARLIJK?WELKE VAARDIGHEDEN HEBBEN ONZE KINDEREN NODIG IN DE WERELD VAN MORGEN?HOE STEUNEN WE KINDEREN EN TIENERS BIJ HUN DIGITALE OPVOEDING?Jonge kinderen en tieners leven meer en meer online. Ze groeien op met games, apps en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Monique van Boom boeken
  Monique van Boom - Babykunde (met posters)

  Baby’s maken al van bij hun geboorte contact met de wereld. Met hun ogen en handen, hun lijfje en hun stem reageren ze op indrukken en geven ze boodschappen. Zien ze wat jij ook ziet? Hoe interpreteer je hun signalen? Huilt een baby omdat hij honger heeft,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Pol Ghesquuière, Walter Hellinckx boeken
  Pol Ghesquuière, Walter Hellinckx - Als leren pijn doet

  'Als leren pijn doet. Kinderen met een leerstoornis opvoeden en begeleiden' geeft antwoorden op de vele vragen die ouders en leerkrachten hebben in de opvoeding en begeleiding van kinderen met een leerstoornis. Het helpt ouders bij het zoeken naar de juiste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,20
 • Ingrid Molein, Eef Rombaut, Tine van Severen boeken
  Ingrid Molein, Eef Rombaut, Tine van Severen - De taxonomie van Bloom in de klas

  Met de modernisering van het secundair onderwijs in Vlaanderen werden nieuwe eindtermen vastgelegd. Om de communicatie tussen overheid, onderwijsnetten, leerkrachten en leerlingen optimaal af te stemmen, worden de eindtermen en leerplannen uitgeschreven op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ard Nieuwenbroek boeken
  Ard Nieuwenbroek - Perfectionistische leerlingen

  Hardwerkende leerlingen die altijd het beste uit zichzelf willen halen en moeite hebben te ontspannen. Leerlingen die zo bang zijn om fouten te maken dat ze blokkeren tijdens een toets. Leerlingen die alles om zich heen vergeten wanneer ze driftig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,25
 • Marc Brookhuis, Tim Taylor boeken
  Marc Brookhuis, Tim Taylor - Mantle of the Expert

  Beeld je in dat je een expert bent: lid van een team ontdekkingsreizigers dat op onderzoek gaat op een onbewoond eiland bijvoorbeeld, of een archeoloog die de graftombe van een Egyptische koning betreedt. Welke informatie heb je dan nodig? Welke kennis en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,90
 • Martin Valcke boeken
  Martin Valcke - Onderwijskunde als ontwerpwetenschap: Deel 1 en 2

  Onderwijskunde als ontwerpwetenschap is een handboek met een zeer concrete, op het vakgebied gerichte insteek. Bestaad uit deel 1 (ISBN 9789463448178) en deel 2 (ISBN 9789463449410), niet langer los beschikbaar. In deel 1 wordt een referentiekader naar voren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  87,55
 • Gerben E. de Vries boeken
  Gerben E. de Vries - Leve de kweekschool! Dag meester, dag juf

  Lange tijd werden onderwijzers aan lagere scholen opgeleid in de praktijk, door de kunst van een oudere onderwijzer af te kijken. In de negentiende eeuw kwam daar verandering in, met de oprichting van opleidingsinstituten voor onderwijzers zoals de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Martin Valcke boeken
  Martin Valcke - Onderwijskunde als ontwerpwetenschap Deel 2

  Onderwijskunde als ontwerpwetenschap is een handboek met een zeer specifieke visie op het vakgebied. Onderwijskunde wordt naar voren geschoven als een ontwerpwetenschap. Dit wordt vooral duidelijk in deel 2 van het handboek. De visies op leren en instructie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  46,35
 • Paul Mahieu, Karina Verhoeven boeken
  Paul Mahieu, Karina Verhoeven - Schoolcultureel management

  Dit boek is de neerslag van de professionele ervaring van twee personen die de voorbije dertig jaar op hun eigen manier bezig waren met (aspecten van) schoolorganisatie en de ontwikkeling ervan. Beide auteurs werkten op het domein van de relatie tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,75
 • John Hattie, Klaus Zierer boeken
  John Hattie, Klaus Zierer - 10 mindframes om leren zichtbaar te maken

  Hoe leraren denken over leren en over hun eigen rol hierin, is een van de belangrijkste invloeden op de leerprestaties van leerlingen. Samen met Klaus Zierer beschrijft John Hattie de mindframes of denkkaders die leraren zich eigen kunnen maken om het maximale… (Harde kaft)

  Lees meer...
  51,00
 • Dhoya Snijders boeken
  Dhoya Snijders - Data is macht

  Zou het kunnen zijn dat deze tekst geschreven is door kunstmatige intelligentie? Net als dat de illustratie op de kaft ontworpen is door een zelflerend systeem is één van de co-auteurs van deze publicatie een getraind neuraal netwerk. Zou het deze tekst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,51
 • Van der Heyden Gust boeken
  Van der Heyden Gust - Gedrag echt begrijpen

  Gedragsproblemen aanpakken is niet eenvoudig. De eerste stap om gedragsverandering te realiseren is het kennen van de oorzaak van het gedrag. De start van onze zoektocht ligt steeds bij de basisemoties angst en veiligheid en is voor iedereen verschillend. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Anneke Smits, Tom Braams boeken
  Anneke Smits, Tom Braams - Dyslectische kinderen leren lezen

  Kinderen leren lezen op school. Dat is bij uitstek de plek om hun leesvaardigheid te oefenen. De school draagt ook verantwoordelijkheid als het leesleerproces anders verloopt dan verwacht. Het is belangrijk dat scholen kinderen met leesproblemen signaleren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,25
 • Loes den Dulk boeken
  Loes den Dulk - Wie beslist

  Bij grote en kleine beslissingen staan professionals en mantelzorgers voor het dilemma om de keuze bij de cliënt te laten, bij te sturen of over te nemen. Maar wie beslist en hoe bepaal je dat?Wie beslist? Ondersteunen van wilsbekwaamheid in de zorg voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90