Boeken over onderwijs

 • Dick van der Wateren, Lauk Woltring boeken
  Dick van der Wateren, Lauk Woltring - De ontwikkeling van jongens in het onderwijs

  Hoe vergaat het jongens in het onderwijs? Wat doen we met hun energie, drang naar zelf uitzoeken, creativiteit en leren via trial & error?Jongens hebben in al hun diversiteit goede voorbeelden, structuur én ruimte nodig. Met alle nadruk op taal, te weinig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Adrie Vermeer boeken
  Adrie Vermeer - Van gymleraar tot hoogleraar

  Adri Vermeer (1936) werkte als leraar bewegingsonderwijs in het lager en voortgezet onderwijs en was docent aan een Opleidingsschool voor het Kleuteronderwijs. Na zijn studie Pedagogiek was hij eerst als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Faculteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lieven Boeve boeken
  Lieven Boeve - Het evangelie volgens Lieven Boeve

  Neutraal onderwijs bestaat niet. Wat we denken over mens en samenleving, bepaalt ten voeten uit hoe we kwaliteitsvol onderwijs zien. In dit boek gaat Lieven Boeve in op de uitdagingen waarvoor het onderwijs staat, in het bijzonder ook het katholiek onderwijs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Remko Iedema boeken
  Remko Iedema - Baat het niet, dan schaadt het wel

  Als zijn dochter ziek wordt en niet meer naar school kan, komt Remko Iedema, manager Sociaal Domein bij een gemeente, terecht in de wereld van medische zorg, passend onderwijs en jeugdzorg. Hij constateert dat ondanks fantastisch geformuleerd beleid kinderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,45
 • Junilla Larsen boeken
  Junilla Larsen - Eetgedrag in balans

  Een mooie verbinding tussen theorie en praktijk in een prettig leesbare stijl voor pedagogisch professionals. Het kan ook een hulpmiddel zijn voor ouders die hun kinderen gezonder willen laten eten.Eetgedrag in balans gaat over het creëren van een gezonde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Craig Barton boeken
  Craig Barton - Volgens Barton Deel 1

  Naar goede wiskundedidactiek is al veel onderzoek gedaan, maar in al die jaren dat docent Craig Barton voor de klas stond heeft hij zich daar – tot zijn grote schaamte – nooit echt in verdiept. Toen hij dat wel ging doen ging er een goudmijn voor hem open,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Albert Janssens boeken
  Albert Janssens - Ontwikkelen doe je samen

  Voor iedereen die werkt met jonge kinderen is de opdracht hen te helpen in hun ontwikkeling. Het kind ontwikkelt in relatie met andere kinderen en met zijn begeleiders. Dit werkboek behandelt de verschillende aspecten van de relatie die een goede ontwikkeling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,30
 • Peter Mol boeken
  Peter Mol - De leraar centraal

  De leraar centraal laat zien dat de man of vrouw voor de klas van onschatbare waarde kan zijn voor het welzijn van alle leerlingen, ondanks de protocollen, controledrang en registratiewoede vanuit de overheid.Als we het onderwijs echt willen verbeteren, moeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Fred Korthagen, Ellen Nuijten boeken
  Fred Korthagen, Ellen Nuijten - De kracht van reflectie

  De kracht van reflectie laat zien hoe (aankomende) leraren systematisch kunnen reflecteren op praktijkervaringen. De lezer leert om reflectie concreet en constructief te maken. Het boek brengt de nieuwste inzichten over reflectie tot leven middels talloze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Angèle van der Star, José van Loo boeken
  Angèle van der Star, José van Loo - Over het schoolhek heen

  De wens en de noodzaak om interdisciplinair samenwerken te versterken wordt onder andere ingegeven door maatschappelijke trends. Denk aan teruglopende leerlingaantallen, passend onderwijs en veranderingen in de Jeugdwet. Interdisciplinair samenwerken biedt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Bas Belleman, Laura De Adelhart Toorop, Josefien Van Pelt boeken
  Bas Belleman, Laura De Adelhart Toorop, Josefien Van Pelt - Keuzegids Masters 2019

  Een master kiezen doe je niet zomaar. Als je waarde hecht aan je eigen toekomst is een secure masterkeuze heel belangrijk. Maar de voorlichting van de masteropleidingen zelf is niet altijd objectief. De Keuzegids geeft een duidelijk overzicht van álle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Loes den Dulk boeken
  Loes den Dulk - Handboek coachen van clientenraden

  Raad op maat voor de coach en de begeleider die cliëntenraden voor mensen met een beperking ondersteunRaad op maat bij het ondersteunen van cliëntenraden voor mensen met een beperking In dit boek is de ontwikkelde kennis rond de functie van coach van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Koen Verhoeven boeken
  Koen Verhoeven - Doe maar taal

  Ben je op zoek naar dynamische, communicatieve en interactieve (coöperatieve) werkvormen? Wil je meer differentiëren in je les? Zoek je nieuwe ideeën voor woordenschatverwerving of een andere manier om de luister- of leesoefeningen aan te pakken? Wil je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Mr. G.M.J. (Jean) Diederen boeken
  Mr. G.M.J. (Jean) Diederen - ICT-Recht voor de MBO-student

  ICT-Recht, voor opleiding juridisch medewerker JAD/HRM, Mbo niveau 4 (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,93
 • Willy de Heer boeken
  Willy de Heer - Onderwijs aan zeer makkelijk lerenden of hoogbegaafden

  In Nederland zijn er alleen al in het basisonderwijs ruim 30.000 kinderen die zeer makkelijk kunnen leren. Hierdoor passen zij niet goed in het bestaande onderwijssysteem. Als het onderwijs aan deze kinderen niet aan hun leerbehoeften wordt aangepast, kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Herm Kisjes En Erno Mijland boeken
  Herm Kisjes En Erno Mijland - Gamen en autisme

  Veel jongeren met autisme voelen zich aangetrokken tot technologie, computers en games. De wereld van nulletjes en eentjes is immers voorspelbaar en helder en technologie luistert in principe altijd naar jouw commando's. De sociale wereld is voor mensen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Michiel de Ronde boeken
  Michiel de Ronde - Creatieve ruimte

  De Master Begeleidingskunde voorziet in een toenemende behoefte aan deskundigen die organisaties en teams helpen zich van binnenuit te ontwikkelen op basis van eigenaarschap, gezamenlijkheid en zelfsturing. De voortdurend bewegende samenleving vraagt van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Tom F.H. Smits, Paul Janssenswillen, Wouter Schelfhout boeken
  Tom F.H. Smits, Paul Janssenswillen, Wouter Schelfhout - Leraren opleiden in een superdiverse samenleving

  Wonen, werken of naar school gaan in de grootstad Antwerpen betekent ondergedompeld worden in superdiversiteit. Superdiverse gemeenschappen zien we in België en Nederland het eerst in de grote steden, maar demografi sche gegevens wijzen erop dat deze landen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Marinka Drost, Petra Verra boeken
  Marinka Drost, Petra Verra - Handboek RTTI

  Dit Handboek RTTI met theoretische beschouwing biedt docenten en schoolleiders instrumenten om vanuit formatieve evaluatie het leerpotentieel van iedere leerling optimaal te benutten. Voor een effectief leerproces is het van belang in één metataal over leren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  65,00
 • Iris Komarek, Felicitas Komarek boeken
  Iris Komarek, Felicitas Komarek - Slimmer studeren

  Leer niet veel, maar slim! Iedereen kent ze wel: de ijverige studenten die altijd veel leren, de leerstof van ieder vak perfect onder de knie hebben en tot in de puntjes voorbereid zijn op elke toets. Maar is het altijd nodig om veel en lang te leren om goed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Manon Mostert-van der Sar boeken
  Manon Mostert-van der Sar - Hey teacher, find your inner designer

  Our world has changed a great deal since we first (or last) designed education. The current educational setting – a bunch of students in a classroom, at a set time and place, with one teacher sharing their knowledge as an omniscient authority – is still… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Annette Dölle, Martijn Aslander boeken
  Annette Dölle, Martijn Aslander - Easycratie in het Onderwijs

  Easycratie in het Onderwijs is de voorloper van het boek 'Nooit Af in het Onderwijs'. Omdat werkdruk één van de meest urgente vraagstukken is in het onderwijsveld (en gehele publiek domein), besloten de schrijvers een extra boek uit te brengen onder de titel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Dolf Janson En Gertjan Boog boeken
  Dolf Janson En Gertjan Boog - Leren kun je observeren

  Om een ononderbroken ontwikkeling bij al de leerlingen mogelijk te maken, zoals artikel 8 van de Wet op het Primair Onderwijs (WPO) voorschrijft, kun je niet jaar na jaar op een standaardmanier lesgeven. Je moet steeds weer je onderwijs afstemmen op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Jeroen Van Hijfte boeken
  Jeroen Van Hijfte - Combipakket wiskunde

  De basis wiskunde theorieboek / De Basis. Oefeningen wiskunde voor de lagere school ?DE bASIS is een praktisch en handig naslagwerk dat alle leerstof wiskunde van de lagere school samenvat. Met dit boek kan je in korte tijd je basiskennis en wiskundige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,05
 • Sonja Ehlers, Alfred Volkers boeken
  Sonja Ehlers, Alfred Volkers - Flexibel werken met gezinnen

  Voor iedereen die intensief werkt met ouders en gezinnen en is bedoeld als steun in de rug bij het werken met gezinnen aan complexe opvoed- en gezinsproblematiek.Flexibel werken met gezinnen is geschreven voor iedereen die intensief werkt met ouders en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,00