Boeken over onderwijs

 • Jan Jacquemyn boeken
  Jan Jacquemyn - van preventie naar interventie bij pesten

  Jongeren en zeker zij die in een pestverhaal zijn verwikkeld, hebben nog niet de nodige sociale vaardigheden om met onderlinge conflicten om te gaan. We weten inmiddels dat de gepeste geïsoleerd geraakt met negatieve gedachten en daar soms zijn hele leven mee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Hans Baaijens, Christoph Dobrusskin boeken
  Hans Baaijens, Christoph Dobrusskin - Creativiteit

  Je hoeft geen Nikola Tesla of Leonardo Da Vinci te zijn om creatief te denken! Met de TRIZ-methode leer je een probleem vanuit zo veel mogelijk verschillende perspectieven te benaderen en van daaruit nieuwe oplossingen te vinden. Aan de hand van een aantal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ferre Laevers boeken
  Ferre Laevers - Ervaringsgericht werken in het basisonderwijs met kleuters

  Onderwijzers en opvoeders die kijken vanuit het perspectief van de kleuter, hebben een streepje voor. Aandacht hebben voor de leefwereld van de allerjongsten maakt hen sterker en meer betrokken, al vraagt dat een juiste aanpak.Ervaringsgericht werken in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ferre Laevers, Ludo Heylen boeken
  Ferre Laevers, Ludo Heylen - Ervaringsgericht werken in het basisonderwijs met 6- tot 12-jarigen

  Onderwijzers en opvoeders die kijken vanuit het perspectief van het kind, hebben een streepje voor. Aandacht hebben voor kinderen en hun leefwereld maakt hen sterker en meer betrokken, al vraagt dat een juiste aanpak.Ervaringsgericht werken in de basisschool… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Arjan Bolt boeken
  Arjan Bolt - Het gezin centraal en LVB

  “Veel zaken die voor ons normaal zijn, zijn voor mensen met een lvb gedoe. Soms overschat ik de jongeren die ik begeleid. Dan word ik overvallen door mijn eigen perspectief van normaalheid. Dan prent ik mijzelf in oprecht nieuwsgierig en onbevooroordeeld te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,00
 • Kees van Overveld boeken
  Kees van Overveld - Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep

  Klein probleemgedrag: voorkomen en aanpakken! De meeste leerkrachten zijn tevreden met hun groep. Het is er gezellig, er hangt een goede sfeer, er wordt goed gewerkt. Er zijn ook leerkrachten die ’s ochtends met buikpijn de klas in stappen. De onzekerheid is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • David Didau, Nick Rose boeken
  David Didau, Nick Rose - Psychologie in de klas

  Hoe werkt het menselijk brein? Hoe leren kinderen en wat kunnen leraren doen om hun lessen daar beter op aan te laten sluiten? Wat is er nodig om leerlingen de lesstof beter te laten onthouden? En waardoor raken leerlingen echt gemotiveerd? De psychologie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Vlaamse Onderwijsraad boeken
  Vlaamse Onderwijsraad - Spots op onderwijs

  WAT ZIJN DE BASISKENMERKEN VAN GOED ONDERWIJS? HOE GAAN WE OM MET VERSCHILLEN TUSSEN LEERLINGEN? WAT MOET DE TOPPRIORITEIT ZIJN VOOR IEDEREEN DIE BEGAAN IS MET ONDERWIJS?Het onderwijs is een huis met vele kamers. Om een beeld te krijgen van kwaliteitsvol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • S Satter boeken
  S Satter - Regelingen Onderwijshuisvesting

  Regelingen onderwijshuisvesting Deze uitgave bevat de Modelverordening voorzieningen huisvesting onderwijs met de financiële normering voor 2016, de Modelbeleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs, de Modelverordening ruimte- en inrichtingseisen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,22
 • Esther Wojcicki boeken
  Esther Wojcicki - Het geheim van succesvol opvoeden

  In ‘Het geheim van succesvol opvoeden’ deelt toonaangevend opvoedingsdeskundige, docente en moeder Esther Wojcicki haar ervaringen en inzichten. Welke waarden en vaardigheden geef je kinderen mee zodat ze zich ontwikkelen tot zelfstandige, creatieve,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Eva Bronckaers boeken
  Eva Bronckaers - Ik ben niet dom

  Dit verhaal gaat over een lief elfje dat Eefje heet. Ze gaat voor het eerst naar school en wil heel veel leren. Wanneer ze ontdekt dat ze het moeilijk heeft met lezen, voelt ze zich dom.Dit prentenboek helpt om aan kinderen uit te leggen wat dyslexie is en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Iris Kamp, Janneke de Jong-Slagman, Peter van Duijvenboden boeken
  Iris Kamp, Janneke de Jong-Slagman, Peter van Duijvenboden - Jeugdliteratuur en didactiek Handboek voor vo en mbo

  Hoe krijg je als docent Nederlands je leerlingen zo ver dat ze met plezier gaan lezen? Krachtige verhalen van eigenzinnige schrijvers, rijke teksten, humoristische gedichten en mooie romans kunnen de persoonlijke en sociale vorming van jongeren stimuleren. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Jan Coppieters boeken
  Jan Coppieters - Effectieve feedback in het onderwijs

  Feedback: een van de krachtigste instrumenten waarmee je leerlingen aanzet tot leren. Bovendien kost feedback niets. Alleen moet je weten hoe je feedback geeft die ertoe doet. Dit boek is je gids. Want Effectieve feedback in het onderwijs vertaalt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Marc Theeboom, Ellen Verheyden boeken
  Marc Theeboom, Ellen Verheyden - Vechtsporten met een +

  Sport-plus, of sport als middel voor het bevorderen van de persoonlijke en sociale ontwikkeling van maatschappelijk kwetsbare groepen, krijgt sinds enkele jaren meer en meer aandacht. Ook vechtsporten worden door overheden, sporten jeugdwerkorganisaties… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • E.M.J. Fluijt boeken
  E.M.J. Fluijt - Passend Onderwijzen met Co-Teaching

  De Wet op Passend Onderwijs (2014) in Nederland en het M-Decreet (2015) in Vlaanderen hebben beiden tot doel meer inclusieve leeromgevingen voor leerlingen te bieden. Co-teaching wordt internationaal beschouwd als een effectieve strategie om onderwijs te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Geert Bril boeken
  Geert Bril - Leren zonder moeite

  Heeft je zoon of dochter problemen met het plannen en maken van huiswerk? Glijdt de motivatie en de leergierigheid langzaam naar een steeds lager peil? Wil jij hem/haar helpen, maar weet je niet hoe? Voel je je daarom soms machteloos? Is de sfeer thuis te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paul Delnooz, Stephane Cepero, Eti de Vries boeken
  Paul Delnooz, Stephane Cepero, Eti de Vries - Beter presteren op school

  Wat kun je doen om de motivatie en leerprestaties van leerlingen te verbeteren? Dit boek laat op basis van praktijkervaringen en wetenschappelijk onderzoek zien wat wel en niet werkt.Als bestuurder, directeur, leerkracht of ouder wil je effectief onderwijs.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • Paul Delnooz boeken
  Paul Delnooz - De praktische waarde van onderzoek

  De conclusie van dit boek luidt dat de hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland ‘enigszins’ achterlopen bij de wetenschappelijke inzichten die in de loop van de tijd zijn opgedaan door filosofen als Nietzsche, Kuhn, Habermas, Popper,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Mariëtte Lusse boeken
  Mariëtte Lusse - School en thuis

  Leerlingen gedijen erbij als de leefwerelden van thuis, school en buurt elkaar overlappen. Het is echter niet makkelijk om de verschillende leefwerelden op elkaar af te stemmen, zeker niet in de stedelijke context waar de verschillen tussen leraren en ouders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Annelies Wiersma boeken
  Annelies Wiersma - Het Deugdenspel Doeboek

  Met een rugzak vol deugden van school, dat gun je toch ieder kind? Dit inspiratieboek is gebaseerd op de ervaring van leerkrachten die de kaartenset Het Deugdenspel met leerlingen gebruiken. Het staat boordevol praktische tips ván en vóór leerkrachten om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Ludo Cuyvers boeken
  Ludo Cuyvers - Leren een spel, studeren een sport

  "Ga studeren, en doe je best" zei moeder.Een mantra dat nu misschien zelfs actueler is dan ooit. Op de vraag: "Hoe doe je dat", volgde doorgaans een onoverzichtelijk gevarieerd advies. Goedbedoeld, maar helaas niet altijd praktisch bruikbaar. Vandaag kunnen we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Janke Cohen-Schotanus, Klaas Visser, Ellen Jansen, Anneke Bax boeken
  Janke Cohen-Schotanus, Klaas Visser, Ellen Jansen, Anneke Bax - Studiesucces door onderwijskwaliteit

  Studiesucces door onderwijskwaliteit laat zien dat opleidingen een hoog rendement kunnen behalen juist door te voldoen aan kwaliteitsstandaarden. Door een zorgvuldige onderwijsconstructie is het haalbaar twee vliegen in één klap te slaan. In dit boek wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Saskia Klomps, Menno van Hasselt, Wijnand Gijzen boeken
  Saskia Klomps, Menno van Hasselt, Wijnand Gijzen - Zo werken wij!

  Geen enkele methode sluit optimaal aan bij een hele schoolbevolking, een totale groep of iedere individuele leerling. Wie denkt beter passend onderwijs te kunnen geven door dan maar de methode aan de kant te zetten, gooit ook de didactische houvast weg. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Anneloes Overvelde, Ria Nijhuis-Van der Sanden boeken
  Anneloes Overvelde, Ria Nijhuis-Van der Sanden - Aan de slag met handschriftonderwijs

  Wie schrijft, die leert! Wat je met de hand schrijft, onthoud en begrijp je beter en het helpt je bij het lezen, rekenen en spellen. Onderzoek wijst uit dat jonge kinderen die schrijven hun brein ontwikkelen en betere schoolresultaten halen. Meer kinderen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,25
 • Jan de Bas, Frank Brinkman boeken
  Jan de Bas, Frank Brinkman - Geschiedenis InZicht

  Om goed antwoord te kunnen geven op alle geschiedenisvragen die je als leerkracht op de basisschool krijgt van je leerlingen, moet je over voldoende basiskennis beschikken. Geschiedenis InZicht is een compact praktisch handboek met een dubbelfunctie: het biedt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  47,95