Boeken over economie

 • T. Groen, J.W. Vasbinder boeken
  T. Groen, J.W. Vasbinder - Kennis, mensen en organisaties

  Over de betekenis en toepassing van kennis in en tussen organisaties. Kennis vormt de kern van het werk van beleidsmedewerkers, professionals, adviseurs en vele anderen. Kennis is een formidabele concurrentiefactor geworden. Het is van levensbelang voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Riens Meijer boeken
  Riens Meijer - Ja. wij moeten vernieuwen!

  Dit boek is bestemd voor iedereen die het belangrijk vindt dat we met elkaar de nieuwe kansen van de 21ste eeuw optimaal benutten. Kansen op economisch terrein, zakelijke kansen, en kansen om de samenleving, de overheid en de politiek beter te organiseren.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,25
 • Theo Terdu boeken
  Theo Terdu - Bankripped

  De kans dat je als ondernemer te maken krijgt met de afdeling Bijzonder Beheer van de bank is, ongeacht dat het beter gaat met de economie, nog steeds substantieel. De meeste ondernemers die in zwaar weer verkeren hebben het spookbeeld dat zij te maken krijgen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,40
 • Edin Mujagic boeken
  Edin Mujagic - Geldmoord

  Dat het leven elk jaar duurder wordt, is voor ons net zo vanzelfsprekend als het feit dat de zon elke ochtend opkomt in het oosten. Maar dat de prijzen almaar stijgen, is een gegeven van de afgelopen eeuw. In alle eeuwen daarvoor zag de economie er heel anders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ewout Strijker boeken
  Ewout Strijker - In 4 stappen naar het beste risicoadvies

  Als risicoadviseur word je afgerekend op de kwaliteit van je advies. Klanten verwachten dat een integraal en professioneel advies leidt tot een risico- en verzekeringsprogramma dat doet wat ervan mag worden verwacht ingeval van een calamiteit. De praktijk laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,90
 • Arie Molenkamp boeken
  Arie Molenkamp - Auditing internal control

  In deze handzame bundel met columns staan de Nederlandse internal auditors en controllers centraal. Dat is natuurlijk niet voor niets. Hoewel beide professies een belangrijke rol spelen bij het besturen en beheersen van organisaties, zijn zij niet in staat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • Robert J. Blom boeken
  Robert J. Blom - Voorkom een bedrijfscrisis

  Elke ondernemer kan onbewust in een crisissituatie terechtkomen. Het bedrijfsresultaat verslechtert maar de ondernemer wenst dit niet te zien als een probleem dat om een oplossing vraagt. De ondernemer blijkt zich in een zekere onverschilligheid te hullen; hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,25
 • Piet Keizer boeken
  Piet Keizer - Hoe de crisis het economische denken verandert

  De kredietcrisis van 2008 en de daaropvolgende mondiale depressie verraste vele economen. Ondanks het crisismanagement, waarbij onorthodoxe middelen niet werden geschuwd, is het gezag van de gevestigde orde danig ondermijnd. De economische crisis 'schreeuwt'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Nanno Kleiterp boeken
  Nanno Kleiterp - Bankieren voor een betere wereld

  In een wereld vol met grote uitdagingen als gevolg van klimaatverandering, economische ongelijkheid en migratie, biedt het boek 'Bankieren voor een betere wereld' van Nanno Kleiterp en Marijn Wiersma een diep inzicht in de verbindende rol die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Fred de Jong boeken
  Fred de Jong - Tussenpersoon zonder provisie

  Zonder financiële producten kan de economie niet draaien. Bedrijven kunnen niet ondernemen als ze de risico's niet op de een of andere manier kunnen afdekken. Hetzelfde geldt voor particulieren. Ondanks dat de reputatie van de sector geleden heeft onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,50
 • Willem Middelkoop, Rembrandt Koppelaar boeken
  Willem Middelkoop, Rembrandt Koppelaar - De TESLA revolutie

  Een modern leven zonder elektriciteit en transport is ondenkbaar. Het grootste gedeelte van de energie die wij gebruiken, komt tot nu toe uit de fossiele brandstoffen aardgas, aardolie en steenkool. Maar door het succes van onder andere zonne- en windenergie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • George A. Akerlof, Robert J. Shiller boeken
  George A. Akerlof, Robert J. Shiller - De economie van list en bedrog

  Al sinds Adam Smith luidt een van de basisregels van de economie dat vrije markten ons als door een onzichtbare hand voorzien van materieel welzijn. In De economie van list en bedrog plaatsen Nobelprijswinnaars George Akerlof en Robert Shiller bij dit idee een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Geert Janssens boeken
  Geert Janssens - De bewuste belegger

  'Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt', zo gaat het bekende beursgezegde. Eenvoudig. En toch? Zwakke beleggingsresultaten zijn verrassend genoeg niet het gevolg van een gebrek aan (technische) kennis, maar zijn vooral te wijten aan het onvermogen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Antoinette Leerdam boeken
  Antoinette Leerdam - Money work-out

  MONEY work-out is het werkboek bij en de praktische aanvulling op MONEY - Magazine over bedrijfseconomie voor hbo. Het biedt de mogelijkheid om je financiële vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast introduceert dit werkboek je in de wereld van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Rob van de Laar boeken
  Rob van de Laar - Am: jaarboek 2017

  Het am:jaarboek is een handig naslagwerk met alle belangrijke feiten en cijfers over de verzekeringsbranche. De top 100 intermediairbedrijven staat in het am:jaarboek. Maar in het am:jaarboek vind je veel meer waardevolle informatie over de verzekeringsbranche… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  344,50
 • Jan Verhagen boeken
  Jan Verhagen - Gemeentefinanciën 2018

  Een compleet en actueel overzicht van de regelgeving op het brede terrein van de gemeentefinanciën is in deze tekstuitgave bijeengebracht. Het overzicht is beperkt tot de relevante regelgeving; formeel nog wel geldende maar in de praktijk uitgewerkte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Marieke Henselmans boeken
  Marieke Henselmans - Eigenwijs je hypotheek aflossen

  Ben je een dief van je eigen portemonnee als je voortijdig je hypotheek aflost? Welnee! Marieke Henselmans geeft je groot gelijk en helpt je op weg. In dit boek lees je niet alleen waarom aflossen slim is, of jij al moet beginnen en hoe je te werk gaat, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Raimond Honig boeken
  Raimond Honig - Strategisch werkkapitaal

  Cash is king! De geldbehoefte is vooral belangrijk voor bedrijven; om te kunnen overleven, investeren, groeien en innoveren. Het is jammer dat cash meestal aandacht krijgt tijdens een crisis, op een moment waarin schaarste ontstaat. Op het moment dat banken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  71,95
 • Sam Wilkin boeken
  Sam Wilkin - Heel veel geld

  Van rijke Romeinen tot staalmagnaten en van Wall Street-bankiers tot techmiljardairs: hoe kwamen de allerrijkste mensen ooit aan hun geld? Op meeslepende wijze brengt Oxford-econoom Sam Wilkin hun technieken en geheimen in beeld en biedt hij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Heiner Flassbeck, Costas Lapavitsas boeken
  Heiner Flassbeck, Costas Lapavitsas - Tegen de trojka

  Een radicaal alternatief voor de bezuinigingen in Europa.Voor landen in de periferie van Europa is alleen een breuk met de euro een levensvatbare strategie om de crisis te boven te komen. Dat betogen de twee gerenommeerde economen Heiner Flassbeck en Costas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Johan van Overtveldt boeken
  Johan van Overtveldt - De ontwakende reus

  We leven in een verwarde wereld. Onrust en onzekerheid heersen over alle continenten. Eén zekerheid delen alle opiniemakers, politici en economen: de wereld met de Verenigde Staten als enige super- macht is definitief voorbij. China, Brazilië, Rusland, al… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Piet Ocks boeken
  Piet Ocks - Aad Bouhuisen

  De geautoriseerde biografie van Aad Bouhuisen Het boek Van krullenjongen tot projectontwikkelaar beschrijft het leven en werk van Aad Bouhuisen. Geboren en getogen in Cruisbrouck, een volkswijk in Naaldwijk, als tweede jongen uit een gezin met vier kinderen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • A.J. van Aken, A.G.M. van den Bosch boeken
  A.J. van Aken, A.G.M. van den Bosch - De interne jaarrekening Theorieboek

  Het studieboek 'Administratie voor Bachelors en Masters 2 - De interne jaarrekening' behandelt alle facetten van de interne jaarrekening. Dit is de jaarrekening die door de leiding van een organisatie wordt gebruikt om de organisatie fi nancieel beheersbaar te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  47,00
 • A.J. van Aken, A.G.M. van den Bosch boeken
  A.J. van Aken, A.G.M. van den Bosch - Basisboek administratie Theorieboek

  Het vak bedrijfsadministratie is volop in beweging. Dit komt vooral door de voortdurende digitalisering, die in de afgelopen decennia grote gevolgen heeft gehad voor de functie van de administrateur. Van hem wordt inzicht gevraagd in het complete proces. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  47,00
 • A.J. van Aken, A.G.M. van den Bosch boeken
  A.J. van Aken, A.G.M. van den Bosch - Basisboek administratie Opgavenboek

  Het studieboek 'Administratie voor Bachelors en Masters 1 - Basisboek Administratie' behandelt de basisprincipes van de boekhouding en gaat daarnaast ook uitvoerig in op de rol van de hedendaagse administrateur. In dit opgavenboek wordt per hoofdstuk de kennis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,00