Boeken over economie

 • G.M. Koekkoek boeken
  G.M. Koekkoek - Laat je pensioen niet aan een ander over

  Er is voor iedereen wel een reden te bedenken om het vooral niet over pensioen te hebben. Als je net bent gaan werken kun je het makkelijk voor je uit schuiven. Nog tijd genoeg. En ook als je wat ouder wordt zijn er excuses genoeg om er vooral niet zelf mee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jo Versteijnen, Wouter Snip, Bram Snoek boeken
  Jo Versteijnen, Wouter Snip, Bram Snoek - Economie en politiek out-of-the-box

  De auteurs analyseren nauwgezet de onvermijdelijkheid - in de huidige economie - van de wereldwijde ecologische en sociale roofbouw ten gunste van het steeds rijker groepje van 1% van de wereldbevolking, dat nu al beschikt over 40% van de rijkdom van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Harro Maas boeken
  Harro Maas - Spelregels van economen

  Economie is een betwiste wetenschap. Waar economen zichzelf er graag op laten voorstaan dat zij, meer dan de andere sociale wetenschappers, gebruikmaken van formele onderzoeksmethoden als wiskunde en statistiek, worden dergelijke methoden door de buitenwacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,50
 • Bousie Nick, Robin Bodaan, Raimond Honig boeken
  Bousie Nick, Robin Bodaan, Raimond Honig - Weet u eigenlijk wel met wie u zaken doet?

  Bij het onderhouden en aangaan van zakelijke relaties,geven de auteurs een helder inzicht in de risico's van het huidige zaken doen. Een man een man, een woord een woord en boter bij de vis is allang niet meer van deze tijd. Dat betekent dat u als ondernemer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Bart Stellinga boeken
  Bart Stellinga - Dertig jaar privatisering, verzelfstandiging en marktwerking

  Het Nederlandse beleid en beleidsdenken van de afgelopen drie decennia op het terrein van privatisering, verzelfstandiging en marktwerking vormde een antwoord op ingrijpende veranderingen in de economie, de samenleving en de overheid. Het volgde daarnaast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Barbara Baarsma, Carl Koopmans, Jules Theeuwes boeken
  Barbara Baarsma, Carl Koopmans, Jules Theeuwes - Beleidseconomie

  Beleidseconomie als een landmeter die de grens trekt tussen markt en overheid.De aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam was een foute beslissing. De beslissing over de aanbesteding van thuiszorg had volgens de Tweede Kamer niet de gewenste resultaten. Twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Marcel drs. Spoelstra RA boeken
  Marcel drs. Spoelstra RA - Een positief reisadvies van de Proactieve Accountant

  Gebundelde inspiratiecolumns. De gevolgen van de digitalisering binnen accountancy worden langzaam aan zichtbaar.Gebundelde inspiratiecolumns. DDe gevolgen van de digitalisering binnen accountancy worden langzaam aan zichtbaar. De bedrijfstak worstelt met een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • A.G.H. Klaassen, H.M. Vletter-van Dort boeken
  A.G.H. Klaassen, H.M. Vletter-van Dort - Diversiteit in het bestuur en het intern toezicht in de pensioensector

  De wetgever stelt sinds 2014 versterkte eisen aan de governance van pensioenfondsen. Zo wordt door de introductie van verschillende mogelijkheden om onafhankelijke deskundige bestuurders te benoemen geprobeerd de deskundigheid binnen besturen te vergroten.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,50
 • Dani Rodrick boeken
  Dani Rodrick - De globaliseringsparadox

  Economen waren lang warme pleitbezorgers voor vrij verkeer van goederen, geld, mensen en ideeën, dat iedereen ter wereld welvaart zou brengen. Maar inmiddels komen ook de schaduwzijden aan het licht. In een eloquent betoog belicht de Harvard-econoom Dani… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Bruno de Haas boeken
  Bruno de Haas - Laat de leeuw niet in zijn hempie staan

  'Je ziet het pas als je het door hebt.' Johan CruijffWie begrijpt nu echt hoe de eurocrisis is ontstaan? De schuld wordt al snel gelegd bij roekeloze bankiers, ongedisciplineerd begrotingsbeleid in het Zuiden en kleingeestige nationale politiek in het Noorden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Michiel Vanhee boeken
  Michiel Vanhee - Econo-mysteries

  Waarom drukken we niet gewoon geld bij als het op is? Kan België echt failliet gaan? Waar ligt ons goud ergens opgeslagen? Dát en nog veel meer vroegen 37 leerlingen en hun leerkracht economie van de Broederschool in Sint-Niklaas zich af. Zij ontdekten dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nico Pantelis boeken
  Nico Pantelis - Slim Beleggen

  Wat levert sparen nu nog op? Minder dan niks, want de prijzen stijgen sneller dan je armzalige spaarrente je oplevert. En toch blijven zoveel Vlamingen zich hardnekkig vastklampen aan hun spaarboekje. Omdat het'veilig' is, of dat denken ze. Of omdat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Leon van den Broeke boeken
  Leon van den Broeke - Geinspireerd leiderschap

  Geïnspireerd leiderschap is een laagdrempelig bezinningsboek dat zowel geschikt is voor persoonlijk gebruik als gebruik in groepsverband. De teksten zijn bondig, trefzeker, altijd glashelder en consequent gericht op arbeidsverhoudingen en management. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Ruerd Heeg boeken
  Ruerd Heeg - Aandelen selecteren als waardebelegger maart 2013

  Een praktisch boek over beleggen in ondergewaardeerde aandelen. Op de beurs zijn aandelen te koop voor veel minder dan ze waard zijn. Toch worden de meeste aandelen verhandeld voor te hoge prijzen. Als belegger is het de kunst om de ondergewaardeerde aandelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sijbren Kuiper, Natascha van der Zwan boeken
  Sijbren Kuiper, Natascha van der Zwan - Nederland pensioenland

  Veel Nederlanders maken zich zorgen of zij later nog wel kunnen rekenen op een behoorlijk pensioen. Het antwoord op die vraag is helaas niet eenvoudig: de hoogte van het pensioen is afhankelijk van allerlei factoren, waaronder het overheidsbeleid, het overleg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Frederieke Hegger boeken
  Frederieke Hegger - De geldrevolutie

  De nieuwe bankier is een tech-nerd. Gedreven door de crisis en gewapend met disruptieve technologie bouwt hij aan een nieuwe financiële wereld. Een wereld waarin geld verplaatsen steeds makkelijker en sneller gaat. En één waarin de traditionele bank als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Pierre Huylenbroeck boeken
  Pierre Huylenbroeck - Onsterfelijk beursadvies

  De beste beleggingsadviezen zijn van alle tijden. En de beursgeschiedenis herhaalt zich. Twee uitstekende redenen voor beursexpert Pierre Huylenbroeck om op zoek te gaan naar de 100 beste beleggingslessen van 20 oude - en vooral dode - meesters.In Onsterfelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Philip J. Idenburg, Michel van Schaik boeken
  Philip J. Idenburg, Michel van Schaik - Diagnose zorginnovatie; de essentie

  De betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg staat onder druk als gevolg van toenemende zorgconsumptie en economische ontwikkelingen. Innovatie biedt de oplossing voor de grote zorgvraagstukken. Het antwoord ligt in het versterken van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • J. Besuijen, P. van Hoeken boeken
  J. Besuijen, P. van Hoeken - Handboek Financiele Markten

  Praktijk inzichtelijk gemaakt Deze volledig herziene editie van hét Handboek Financiële Markten biedt u nu een nog completer beeld van het instrumentarium dat financiële instellingen ter beschikking staat om risico's om te buigen in tactische kansen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  65,50
 • Simon Kadijk boeken
  Simon Kadijk - Brand en samenloop

  Deze uitgave is een bundeling van artikelen die gaan over samenloop. Het verzekeringstechnische begrip 'samenloop' is een vrij bekend fenomeen binnen de verzekeringsbranche. Hoewel het een gemakkelijk onderwerp lijkt, leert met name de praktijk bij brandschade… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,70
 • Herman de Liagre Böhl boeken
  Herman de Liagre Böhl - Het Noord-Holland van Roel de Wit 1927 - 2012

  In Het Noord-Holland van Roel de Wit 1927-2012 beschrijft biograaf Herman de Liagre Böhl het leven van Roel de Wit in het teken van natuur, Partij van de Arbeid, Amsterdam en Noord-Holland. Commissaris van de Koning Johan Remkes neemt het boek woensdag 19… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Eelke de Jong boeken
  Eelke de Jong - Laat een crisis niet nodig zijn

  Binnen Europa overheerst de mening dat de Europese schuldencrisis verkeerd is aangepakt. Over de oplossing daarvan bestaat echter geen eenstemmigheid. De ene groep pleit voor verdere Europese integratie, zoals een minister van Financiën voor het eurogebied.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • A.J.M. Oomen boeken
  A.J.M. Oomen - Basiskennis loonadministratie

  De cursus Basiskennis Loonadministratie geeft de student de basiskennis die nodig is om als startend salarisadministrateur of medewerker van de salarisadministratie werkzaam te zijn. Ook voor ieder ander, die met regelmaat beroepsmatig met salarisadministratie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • John Oomen boeken
  John Oomen - Arbeidsrecht & sociale zekerheid

  De cursus Basiskennis Loonadministratie geeft de student de basiskennis die nodig is om als startend salarisadministrateur of medewerker van de salarisadministratie werkzaam te zijn. Ook voor ieder ander, die met regelmaat beroepsmatig met salarisadministratie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Stefan Renkema boeken
  Stefan Renkema - Handboek commerciële vaardigheden

  Wat is de waarde die jij de klant komt brengen? Als je dat helder onder woorden kunt brengen, leg je een stevige basis voor commercieel succes. Telefoneren, adviseren, onderhandelen - commerciële vaardigheden zijn belangrijker dan ooit. Want ook al speelt 60%… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,95