Boeken over economie

 • A.G. van der Burg boeken
  A.G. van der Burg - De imagotoop

  De organisatie die een nauwkeurige analyse kan maken van zijn imagotoop en de daarin heersende imago sfeer, zal door toepassing van geëigende technieken zijn imago weten te beheersen en te sturen. De beheersing en sturing van het imago gebeuren in drie fasen:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • D.H. Maister boeken
  D.H. Maister - De professionele adviseur

  Veel professionals benaderen de taak van advies geven alsof het eenobjectieve, rationele oefening is die teruggrijpt naar hun technischekennis en expertise. Helaas is een advies geven bijna nooit uitsluitendeen rationeel proces, maar eerder een emotioneel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • P. Crosby boeken
  P. Crosby - De essentie van leiderschap

  In De essentie van leidinggeven reikt Philip Crosby de lezer een eenvoudige maar ingenieuze methode aan om zich de vaardigheden en eigenschappen eigen te maken die een leider nodig heeft en die de medewerkers nodig hebben die onder uitgesproken leiders werken.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Total quality

  Wat alle managers nu en in de toekomst moeten weten en toepassen van de nieuwe filosofie van kwaliteitsverbetering. Total Quality beschrijft : - Ontwikkeling van management-commitment - Policy deployment: veranderingen organiseren van de top tot de werkvloer -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • M. Bouman boeken
  M. Bouman - Hollandse overmoed

  Eind vorige eeuw had Nederland een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Het buitenland keek met bewondering en jaloezie naar het dutch miracle, waarin de welvaartsstaat samenging met een ongekende economische dynamiek. De tweede Gouden Eeuw was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • E. Wiebes, M. Baaij, P. Witteveen boeken
  E. Wiebes, M. Baaij, P. Witteveen - De eerste drie maanden van een nieuwe toekomst

  Top strategieconsultants hanteren een unieke aanpak bij het opstellen van een strategie voor hun cliënte. Een aanpak die totaal verschilt van die van de strategieafdelingen van de ondernemingen en de businessscholen. Dit boek beschrijft die aanpak stap voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • B.J. Galagher, S. Ventura boeken
  B.J. Galagher, S. Ventura - JA leeft in het Land van NEE

  Het lijkt wel alsof we omringd zijn door schuddende hoofden, naar beneden wijzende duimen, blinde muren, afwijzingen en gesloten deuren. We zijn omsingeld door NEE'S - op het werk, in de buurt waar we wonen, onze geloofsgemeenschap, bij de overheid, in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Elsevier BTW Almanak 2016

  BTW ALMANAK 2016 De Elsevier BTW Almanak is een compleet, praktisch naslagwerk voor de ondernemer (klein en groot) én zijn adviseur. Ook belastingambtenaren, rechters en studenten raadplegen de Almanak met regelmaat. De btw is dé inkomstenbron voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  109,71
 • John Michael Greer boeken
  John Michael Greer - Het natuurlijk kapitaal

  "We hebben zolang in zo'n enorme overvloed geleefd dat menigeen het besef lijkt te zijn verloren dat er grenzen zijn die we niet uit de weg kunnen lenen of waar we ons niet omheen kunnen bluffen. De afgelopen driehonderd jaar zijn in belangrijke mate… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bert van Beek, Jan Lucassen, Michiel Purmer boeken
  Bert van Beek, Jan Lucassen, Michiel Purmer - De canon van ons geld

  Geld. We hebben er iedere dag mee te maken. Munten, papiergeld en bankpassen zijn voor ons alledaagse gebruiksvoorwerpen. De canon van ons geld schetst een breed beeld van de ontwikkeling van onze betaalmiddelen en de wondere wereld van de historie-,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • J. Gietema, Dion Kotteman boeken
  J. Gietema, Dion Kotteman - De projectsaboteur

  Ieder project heeft tegenstanders die het project manipuleren zodat het resultaat ze beter past. Een naïeve gedachte? Welnee! Mensen hebben de neiging om de waarheid naar hun hand te zetten om daarmee hun eigenbelang te dienen: meer macht, meer inkomen, meer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Lenette Schuijt boeken
  Lenette Schuijt - Met ziel en zakelijkheid

  Hedendaagse leiders staan voor de uitdaging om hun mensen aan te sturen met ziel en zakelijkheid. Dat betekent dat ze richting moeten geven, maar ook inspelen op verwachtingen van markt en maatschappij. Soms zijn dit tegenstrijdige eisen. Het risico bestaat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Gerard van Heeswijk, Stef Stienstra boeken
  Gerard van Heeswijk, Stef Stienstra - Boekhouden voor het hbo 2 Theorieboek

  Dit tweede deel van Boekhouden voor het hbo start met boekhouden voor industriële ondernemingen. Vervolgens vindt u in de tweede helft van het boek de theorie over fiscale verslaggeving, deelnemingen en consolidatie, fusies en overname. Deze indeling geeft uw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Ronald van Kralingen boeken
  Ronald van Kralingen - Frontrunners

  Waarom wordt het ene bedrijf of merk wel marktleider en het andere niet? Is het geluk, toeval of het resultaat van hard werken en briljante inzichten? Uitgebreid onderzoek van Roland van Kralingen en zes topalumni van managementschool AOG (Rijksuniversiteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Johan Albrecht, Bruno Merlevede boeken
  Johan Albrecht, Bruno Merlevede - Oikonomia - Inzicht in economie

  Oikonomia – het goed besturen van een huishouden –is een concept dat zijn oorsprong kent in het oude Griekenland. Sindsdien is inzicht in economie alsmaar belangrijker geworden om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Het is goed leven in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Marc Schabracq boeken
  Marc Schabracq - Wat nu?

  Dit boek is er om je te helpen als je je eigen werk en loopbaan anders wilt inrichten. Dit kan voortvloeien uit het verlies van je baan en hier gaat het boek ook uitgebreid op in. Het kan echter ook een kwestie zijn van het gevoel dat er iets schort aan je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • G.M. Nijssen, A. le Cat boeken
  G.M. Nijssen, A. le Cat - Kennis Gebaseerd Werken

  Kennis Gebaseerd WerkenIn de kenniseconomie speelt kennis een veel grotere en voornamere rol dan voorheen in de industriële economie. Als er één ding duidelijk is geworden in het eerste decennium van de 21e eeuw, vanuit de optiek van kennis, dan is het de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Margriet Brandsma boeken
  Margriet Brandsma - Het mirakel Merkel

  Angela Merkel maakt grote kans om voor de vierde achtereenvolgende keer bondskanselier van Duitsland te worden en zou daarmee de langstzittende regeringsleider van Europa zijn. In 2005 betrok ze, als eerste vrouw, voor het eerst het Kanzleramt en ze maakte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Frank Renout boeken
  Frank Renout - Super Sarko!

  Nicolas Sarkozy, president van Frankrijk, lijkt voor niets en niemand bang. Maar 'Super Sarko' is ook de zoon van een immigrant en mist alle eliteopleidingen, die andere Franse politici wel volgden. En dat moet gecompenseerd worden. Met blingbling en met Bruni… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Andrea Vreede boeken
  Andrea Vreede - Super Mario Monti

  November 2011: In het heetst van de schuldencrisis is het vertrouwen in de flamboyante Italiaanse premier Silvio Berlusconi tot het nulpunt gedaald. President Giorgio Napolitano grijpt in. Berlusconi moet aftreden en oud-Eurocommissaris Mario Monti volgt hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joop Swieringa, Jacqueline Jansen boeken
  Joop Swieringa, Jacqueline Jansen - Gedoe op tafel

  'Gedoe komt er toch' (Scriptum, 2005) stelde klassieke wijsheden over organisatieverandering aan de kaak. Bijvoorbeeld dat mensen liever niet willen veranderen, dat je draagvlak moet ontwikkelen en de top er achter moet staan. Deze 'wijsheden' zijn gebaseerd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Philip J. Idenburg, Michel van Schaik boeken
  Philip J. Idenburg, Michel van Schaik - Diagnose zorginnovatie; de essentie

  De betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg staat onder druk als gevolg van toenemende zorgconsumptie en economische ontwikkelingen. Innovatie biedt de oplossing voor de grote zorgvraagstukken. Het antwoord ligt in het versterken van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • J. Besuijen, P. van Hoeken boeken
  J. Besuijen, P. van Hoeken - Handboek Financiele Markten

  Praktijk inzichtelijk gemaakt Deze volledig herziene editie van hét Handboek Financiële Markten biedt u nu een nog completer beeld van het instrumentarium dat financiële instellingen ter beschikking staat om risico's om te buigen in tactische kansen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  65,50
 • Simon Kadijk boeken
  Simon Kadijk - Brand en samenloop

  Deze uitgave is een bundeling van artikelen die gaan over samenloop. Het verzekeringstechnische begrip 'samenloop' is een vrij bekend fenomeen binnen de verzekeringsbranche. Hoewel het een gemakkelijk onderwerp lijkt, leert met name de praktijk bij brandschade… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,70
 • Simon Douw, Gijsbert Koren boeken
  Simon Douw, Gijsbert Koren - Het grote crowdfunding boek

  Leer van crowdfundingpioniers Simon Douw en Gijsbert Koren hoe je met jouw crowd je dromen realiseert. Inmiddels investeren mensen via crowdfunding miljarden euro's in miljoenen bijzondere projecten. Maar hoe werkt crowdfunding eigenlijk? En voor welke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50