Boeken over economie

 • Total quality

  Wat alle managers nu en in de toekomst moeten weten en toepassen van de nieuwe filosofie van kwaliteitsverbetering. Total Quality beschrijft : - Ontwikkeling van management-commitment - Policy deployment: veranderingen organiseren van de top tot de werkvloer -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • M. Bouman boeken
  M. Bouman - Hollandse overmoed

  Eind vorige eeuw had Nederland een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Het buitenland keek met bewondering en jaloezie naar het dutch miracle, waarin de welvaartsstaat samenging met een ongekende economische dynamiek. De tweede Gouden Eeuw was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • E. Wiebes, M. Baaij, P. Witteveen boeken
  E. Wiebes, M. Baaij, P. Witteveen - De eerste drie maanden van een nieuwe toekomst

  Top strategieconsultants hanteren een unieke aanpak bij het opstellen van een strategie voor hun cliënte. Een aanpak die totaal verschilt van die van de strategieafdelingen van de ondernemingen en de businessscholen. Dit boek beschrijft die aanpak stap voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • B.J. Galagher, S. Ventura boeken
  B.J. Galagher, S. Ventura - JA leeft in het Land van NEE

  Het lijkt wel alsof we omringd zijn door schuddende hoofden, naar beneden wijzende duimen, blinde muren, afwijzingen en gesloten deuren. We zijn omsingeld door NEE'S - op het werk, in de buurt waar we wonen, onze geloofsgemeenschap, bij de overheid, in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Manfred F.R Kets de Vries boeken
  Manfred F.R Kets de Vries - Wat leiders drijft

  Emotionele intelligentie heeft direct economisch nut: zonder gevoel geen passie, zonder passie geen actie, zonder empathie geen invloed, zonder sympathie geen samenwerking. Alles wat mensen belangrijk vinden, heeft een emotionele lading.Manfred Kets de Vries… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • J. Gietema, Dion Kotteman boeken
  J. Gietema, Dion Kotteman - De projectsaboteur

  Ieder project heeft tegenstanders die het project manipuleren zodat het resultaat ze beter past. Een naïeve gedachte? Welnee! Mensen hebben de neiging om de waarheid naar hun hand te zetten om daarmee hun eigenbelang te dienen: meer macht, meer inkomen, meer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marc Schabracq boeken
  Marc Schabracq - Wat nu?

  Dit boek is er om je te helpen als je je eigen werk en loopbaan anders wilt inrichten. Dit kan voortvloeien uit het verlies van je baan en hier gaat het boek ook uitgebreid op in. Het kan echter ook een kwestie zijn van het gevoel dat er iets schort aan je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Atul Gawande boeken
  Atul Gawande - Het checklist-manifest

  Ondanks onze gigantische knowhow blijven we in ons werk vermijdbare fouten maken. De reden is simpel: de omvang en complexiteit van onze kennis zijn zó groot, dat we die niet altijd juist en veilig kunnen toepassen. We zijn langer in opleiding, specialiseren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • G.M. Nijssen, A. le Cat boeken
  G.M. Nijssen, A. le Cat - Kennis Gebaseerd Werken

  Kennis Gebaseerd WerkenIn de kenniseconomie speelt kennis een veel grotere en voornamere rol dan voorheen in de industriële economie. Als er één ding duidelijk is geworden in het eerste decennium van de 21e eeuw, vanuit de optiek van kennis, dan is het de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Margriet Brandsma boeken
  Margriet Brandsma - Het mirakel Merkel

  Angela Merkel maakt grote kans om voor de vierde achtereenvolgende keer bondskanselier van Duitsland te worden en zou daarmee de langstzittende regeringsleider van Europa zijn. In 2005 betrok ze, als eerste vrouw, voor het eerst het Kanzleramt en ze maakte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Frank Renout boeken
  Frank Renout - Super Sarko!

  Nicolas Sarkozy, president van Frankrijk, lijkt voor niets en niemand bang. Maar 'Super Sarko' is ook de zoon van een immigrant en mist alle eliteopleidingen, die andere Franse politici wel volgden. En dat moet gecompenseerd worden. Met blingbling en met Bruni… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nina Jurna boeken
  Nina Jurna - Desi Bouterse

  Desi Bouterse. Omstreden, gehaat, verguisd, maar ook immens populair en geliefd. Hoe lukt het hem om al ruim dertig jaar zijn stempel te drukken op de hedendaagse Surinaamse geschiedenis? In de jaren tachtig als bevelhebber van het leger, hield Bouterse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Andrea Vreede boeken
  Andrea Vreede - Super Mario Monti

  November 2011: In het heetst van de schuldencrisis is het vertrouwen in de flamboyante Italiaanse premier Silvio Berlusconi tot het nulpunt gedaald. President Giorgio Napolitano grijpt in. Berlusconi moet aftreden en oud-Eurocommissaris Mario Monti volgt hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joop Swieringa, Jacqueline Jansen boeken
  Joop Swieringa, Jacqueline Jansen - Gedoe op tafel

  'Gedoe komt er toch' (Scriptum, 2005) stelde klassieke wijsheden over organisatieverandering aan de kaak. Bijvoorbeeld dat mensen liever niet willen veranderen, dat je draagvlak moet ontwikkelen en de top er achter moet staan. Deze 'wijsheden' zijn gebaseerd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jeroen Bertrams boeken
  Jeroen Bertrams - Online marketing expert

  Hoe behaal je als marketeer of ondernemer succes op internet? Hoe genereer je kwalitatief hoogwaardig bezoek met online campagnes? Welke vormen van online marketing moet je inzetten? Welke juist niet? Hoe zorg je voor een optimale conversie op jouw website?… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Bart Wernaart boeken
  Bart Wernaart - Ethiek en economie

  Ethiek en economie wijdt je in in de ethiek van het (internationale) bedrijfsleven. De dynamische, actuele en soms confronterende praktijkvoorbeelden zorgen ervoor dat de theorie echt gaat 'leven'. Waarom kiezen voor Ethiek en economie?* je leert zelf kritisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,25
 • C.A. Overgaag, R.G. Gabriels, G.T.F.M. Penners, J.P.M. van der Hoeven boeken
  C.A. Overgaag, R.G. Gabriels, G.T.F.M. Penners, J.P.M. van der Hoeven - Bedrijfsadministratie met ERP in Exact Online

  Bedrijfsadministratie met ERP is een nieuwe, eigentijdse lesmethode die het boekhouden gecombineerd met ERP aanbiedt, het computerprogramma dat alle processen binnen een bedrijf ondersteunt. Deze praktijkgerichte methode bestaat uit een theorieboek, het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,95
 • R.H. Floren, S.F. Jansen boeken
  R.H. Floren, S.F. Jansen - Management in het familiebedrijf

  Ieder bedrijf heeft ondernemerschap nodig om te overleven. De kunst om nieuwe idee te genereren en uiteindelijk succesvol op de markt te brengen, draagt bij aan de continu it van het bedrijf. Maar ondernemerschap alleen zal niet genoeg zijn. Ook het zorg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  62,00
 • Mark Frequin boeken
  Mark Frequin - Tegenspraak graag

  Tegenspraak en macht gaan samen op. Geen macht zonder tegenspraak. En geen tegenspraak zonder macht. Dat is althans de theorie. De praktijk is lastiger. In het Engels: 'How to speak truth to power?' Ambtenaren hebben de plicht een minister tegen te spreken als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,96
 • Branko Milanovic boeken
  Branko Milanovic - Wereldwijde ongelijkheid

  ‘Een must-read.’ – Thomas Piketty In de decennia na de val van de Berlijnse Muur vond de grootste herverdeling plaats van welvaart sinds de Industriële Revolutie. De absolute winnaars in de wereld zijn de superrijken, maar ook de middenklasse van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,99
 • Marc Schijff, Remco Griep, Jan Bosman boeken
  Marc Schijff, Remco Griep, Jan Bosman - Process Excellence

  Dit praktische boek beschrijft deze ontwikkelingen en bijkomende nieuwe eisen. Het gaat over de rol die procesmanagement speelt bij organisatieontwikkeling. Het gaat over verbeteren en beheersen, over balans en dynamiek, langs de lijn van processen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • H.J. Doeleman, J.P.R. Thomassen, E. van Winzum boeken
  H.J. Doeleman, J.P.R. Thomassen, E. van Winzum - De 25 beste ideeen voor een meer inspirerende planning & control

  Wendbare en flexibele organisaties kunnen inspelen op veranderingen. Dit worden de succesvolle organisaties van morgen. Het is wel van belang dat organisaties in control zijn en bij veranderingen in control blijven. Een planning & control die gericht is op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,25
 • Kees Tillema boeken
  Kees Tillema - Van cijfers naar waarden

  Management accounting & control (MAC) gaat niet alleen over beheersing op grond van feiten, cijfers en getallen, maar ook over het stimuleren van individuen en teams om energiek, toegewijd en vitaal te werken. Daar waar controllers zichzelf tot nu toe vooral… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Ruud de Leede, Marjol Nikkels-Agema boeken
  Ruud de Leede, Marjol Nikkels-Agema - Modernisering van de ziektewet

  In dit boek worden de gevolgen van de modernisering van de Ziektewet besproken. De Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) en hoe daar mee om te gaan in de praktijk wordt in heldere taal behandeld en uiteengezet.Grote en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Ramón Wernsen-Bruin boeken
  Ramón Wernsen-Bruin - Memo financiële planning - het financieel plan

  Het persoonlijk integraal financieel plan staat centraal in het financiële-planningsproces. Dit proces bestaat uit vier stappen: kennismaking, beeldvorming, oplossing en nazorg. Binnen dit proces zal het financieel plan moeten worden verkocht, opgesteld,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00