Boeken over economie

 • Koen Byttebier boeken
  Koen Byttebier - De onvrije markt

  Op slechts enkele decennia tijd heeft het economisch neoliberalisme zich wereldwijd indringend doen gelden. Onder invloed van dit gedachtegoed is de verhouding tussen de financiële wereld en de reële economie inmiddels al geruime tijd geheel ontwricht.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Wouter van Bergen boeken
  Wouter van Bergen - De robots komen eraan!

  Er is geen technologie waarover in de afgelopen eeuw zoveel is gefantaseerd en gedroomd: de robot als helper van de mens of, in sommige gevallen, als Golem die zich tegen hem keert. In 1969 deden robots hun intrede in de auto-industrie; inmiddels dringen ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jos van Wemmel, Ann Lievyns boeken
  Jos van Wemmel, Ann Lievyns - Waardering van de KMO. Reeks BBB (BE)

  De bepaling van de waarde van de aandelen van een vennootschap of de verkoopwaarde van een eenpersoonsonderneming is bij verschillende gelegenheden aan de orde. In de eerste plaats wordt hierbij gedacht aan de koop/verkoop, maar er zijn ook tal van andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • S.R.A. van Eijck boeken
  S.R.A. van Eijck - Memo Financiële planning 2017

  In dit Memo vindt u overzichtelijk de hoofdlijnen van de wet- en regelgeving, diverse tarieven, vrijstellingen en uiteenlopende schema#s. Memo Financiële planning helpt u bij het samenstellen van een zorgvuldig en betrouwbaar advies. De zes deelgebieden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  67,50
 • Memo Financiële Planning

  Zonder een gedegen financieel plan kan de juiste keuze over het uitfaseren van pensioen in eigen beheer niet worden gemaakt. U kunt natuurlijk via een Excel-sheet de voor de klant meest #optimale# optie berekenen. Het zou echter een gemiste kans zijn als het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Stef Proost, Sandra Rousseau boeken
  Stef Proost, Sandra Rousseau - Inleiding tot de milieueconomie 2de ed.

  Milieueconomie houdt zich bezig met de vervuilingsproblematiek of, meer algemeen, met voor het milieu hinderlijke activiteiten in de economie. Dit kan gaan om roken in publieke plaatsen of het lawaai van een motorfiets, maar ook om meer globale vraagstukken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  47,50
 • S. Visser boeken
  S. Visser - Jaarrekeningmemo 2017

  Binnen de publicaties over de jaarrekening neemt het Jaarrekeningmemo door haar opzet een aparte plaats in. De kern van het memo wordt gevormd door de afzonderlijke behandeling van de posten van de jaarrekening, met een duidelijkheid onderscheid tussen grote,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  76,00
 • Aviel Verbruggen, Steven Van Passel boeken
  Aviel Verbruggen, Steven Van Passel - Milieu & milieubehoud

  Dit studieboek biedt een heldere inleiding tot de economische benadering van milieuvragen en de aansluitende beleidsaanpak. Hoewel inleidend, behandelen de auteurs de belangrijkste aspecten, met vernieuwende bijdragen zoals: verduidelijking van de inhoud van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Vincent Alkemade boeken
  Vincent Alkemade - Wij zijn uniek!

  Al een tijdje vroeg hij zich af hoeveel directeuren van brancheverenigingen zich voelen als een bungeejumper die op het punt staat te gaan springen in het besef dat de veiligheid niet gegarandeerd is. Niets doen is geen optie, maar wat dan wel? De gesprekken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Stephan Zwanikken boeken
  Stephan Zwanikken - Financiën voor managers en ondernemers in 60 minuten

  Financiën is belangrijk voor alle organisaties. De cijfers en het jargon kunnen overweldigend zijn, maar je moet ze begrijpen om effectief te kunnen managen of ondernemen. Het maakt niet uit waar je werkt in je organisatie. Je doet je werk beter als je weet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Frans de Bruyn boeken
  Frans de Bruyn - Mijn verhaal

  Frans de Bruyn vertelt zijn levensverhaal. Hij werd in 1932 geboren in een bedstede in Vlaardinger-Ambacht. Hij groeide op te midden van twee zussen en een broer en een groot aantal dieren. Na de oorlog volgde hij de opleiding tot scheepswerktuigkundige en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • E. Vermij boeken
  E. Vermij - Effectenkoerslijst 2017

  Deze uitgave wordt al meer dan 100 jaar gebruikt door belastingbetalend Nederland én door belastingadviseurs en de Belastingdienst zelf. U vindt er onmisbare en overzichtelijk weergegeven informatie in voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 en 2017 - en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  245,00
 • Chiau Bart boeken
  Chiau Bart - Successieplanning voor beginners

  Het taboe rond het vooraf plannen van onze nalatenschap verdwijnt stilaan. Een goed uitgedokterd successieplan geeft gemoedsrust, bespaart erfbelasting en zal discussies tussen erfgenamen vermijden. Zo beslist u zelf wat er na uw overlijden met uw huis en uw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Pensioencompendium 1 2017

  Hoe komt de hoogte van een pensioenpremie tot stand? En wat gebeurt er eigenlijk met opgebouwd pensioen wanneer een werknemer in een andere pensioensregeling terechtkomt? Deze uitgave belicht het totaalpakket aan pensioen- en VUT-regelingen. Ook vindt u een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  86,95
 • Patrick Beijersbergen boeken
  Patrick Beijersbergen - Beleggen kun je zelf

  ‘Beleggen kun je zelf’ staat vol concrete tips voor wie in 2018 wil beginnen met beleggen of zijn beleggingsportefeuille wil aanpassen. Patrick Beijersbergen geeft tientallen koopadviezen en bespreekt kansrijke of laag gewaardeerde aandelen en voordelige,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kernboekje Salarisadministratie 2017

  Het Kernboekje Salarisadministratie 2017 bevat de meest actuele cijfers en gegevens die relevant zijn voor de loonadministratie. De wijzigingen in wet- en regelgeving die de salarisadministrateur in 2017 moet toepassen zijn in dit boekje verzameld en verwerkt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Herman de Liagre Böhl boeken
  Herman de Liagre Böhl - Het Noord-Holland van Roel de Wit

  In Het Noord-Holland van Roel de Wit 1927-2012 beschrijft biograaf Herman de Liagre Böhl het leven van Roel de Wit in het teken van natuur, Partij van de Arbeid, Amsterdam en Noord-Holland. Commissaris van de Koning Johan Remkes neemt het boek woensdag 19… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Martijn Arets, Koen van Vliet boeken
  Martijn Arets, Koen van Vliet - Crowdfunding voor Dummies

  Wil je ook weten wat crowdfunding voor jou als ondernemer kan betekenen en hoe je via crowdfunding mensen aan je verbindt? Leer op een eenvoudige wijze alles wat je moet weten over hoe je crowdfunding kunt inzetten om je droom of je bedrijf te realiseren. Lees… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Peter Teffer boeken
  Peter Teffer - Dieselgate

  In september 2015 ontdekt een Amerikaans agentschap dat de werkelijke uitstoot bij dieselmotoren van het Volkswagenconcern veel hoger is dan wordt beweerd en dan is toegestaan. Wat blijkt: er wordt software gebruikt die ervoor zorgt dat de auto minder uitstoot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rik Ghesquiere boeken
  Rik Ghesquiere - Ochtendrood in Avondland

  Wat verklaart het fenomenaal ontwikkelingssucces van Singapore? En kan dit recept voor robuuste groei van een economie model staan om ook in Vlaanderen en België hogere welvaart en beter welzijn in de komende decennia duurzaam te bevorderen? In dit boek gaat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,95
 • Gertrud Blauwhof boeken
  Gertrud Blauwhof - Nieuwe businessmodellen en nieuwe economie

  Economie en samenleving veranderen in razend tempo. We kopen, verkopen en handelen steeds vaker via internet. Daarnaast ontwikkelt zich een deeleconomie waarin toegang (delen of ruilen) belangrijker is dan bezit. Ook de circular economy wint aan gewicht:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Madeleine Boerma boeken
  Madeleine Boerma - Het zakelijke hart

  Ondernemen doe je met passie, bevlogenheid en vanuit je hart. Als kostwinner moet je echter voldoende omzetten. Ondernemer én kostwinner zijn betekent laveren in een spanningsveldHerken jij dit spanningsveld tussen een inkomen moeten genereren en je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Geert Janssens boeken
  Geert Janssens - De bewuste belegger, Laat je niet langer leiden door emoties

  'Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt', zo gaat het bekende beursgezegde. Eenvoudig. En toch? Zwakke beleggingsresultaten zijn verrassend genoeg niet het gevolg van een gebrek aan (technische) kennis, maar zijn vooral te wijten aan het onvermogen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Johan van Overtveldt boeken
  Johan van Overtveldt - De ontwakende reus

  We leven in een verwarde wereld. Onrust en onzekerheid heersen over alle continenten. Eén zekerheid delen alle opiniemakers, politici en economen: de wereld met de Verenigde Staten als enige super- macht is definitief voorbij. China, Brazilië, Rusland, al… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Richtlijnen voor de jaarverslaggeving, middelgrote en grote rechtspersonen 2017

  De wet eist dat de jaarrekening een zodanig inzicht geeft dat een verantwoord oordeel kan worden gevormd over het vermogen en resultaat van een onderneming. De Raad voor de Jaarverslaggeving geeft inhoud aan deze normen. In deze uitgave vindt u de Richtlijnen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  222,95