Boeken over bestuurskunde

 • Maurits Sanders boeken
  Maurits Sanders - Publiek-private samenwerking

  In uiteenlopende sectoren wordt de overheid geconfronteerd met een gebrek aan probleemoplossende capaciteit bij de aanpak van complexe beleidsproblemen. Een actieve betrokkenheid van private organisaties zou dan kunnen bijdragen om de doeleinden van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,00
 • Arend Geul boeken
  Arend Geul - Beleidsconstructie, coproductie en communicatie

  Overheden, bedrijven, instellingen en organisaties voeren beleid om problemen te overwinnen en doelstellingen te realiseren. Anno 2020 gebeurt dat anders dan in voorgaande decennia. Beleidsconstructie is het maken van professionele beleidsplannen door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,50
 • Marc Hooghe, Kris Deschouwer boeken
  Marc Hooghe, Kris Deschouwer - Politiek

  Politiek bepaalt voor een belangrijk deel ons dagelijks leven: van eenvoudige verkeersregels, tot de vraag wie er toegang krijgt tot onderwijs of gezondheidszorg. Dit handboek reikt de instrumenten aan voor de wetenschappelijke studie van het politieke bestel.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • G. Blonk boeken
  G. Blonk - De link in veiligheidszorg

  In De link in veiligheidszorg gaat Gerard Blonk in op vele onderwerpen op het brede terrein van de aansturing van veiligheidszorg en opsporing. Daarbij pleit hij - binnen het concept van de Informatiegestuurde Veiligheidszorg - voor een werkwijze, die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  87,47
 • Sanne Cobussen, Erik Puyt, Arnoud van de Ven boeken
  Sanne Cobussen, Erik Puyt, Arnoud van de Ven - Sportbeleid in Nederland

  De wereld van de sport lijkt eenvoudig, maar bij 'gewoon' kunnen sporten komt nogal wat kijken. Hoe ziet het beleid in verschillende organisaties eruit? En welke ontwikkelingen zijn er voor de toekomst te verwachten? Sportbeleid in Nederland behandelt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Hans de Bruijn, Ernst ten Heuvelhof boeken
  Hans de Bruijn, Ernst ten Heuvelhof - Management in netwerken

  In dit boek wordt de vraag besproken wat een interconnected wereld betekent voor veranderprocessen, beleidsontwikkeling, besluitvorming - kort samengevat: wat ze betekent voor governance. Het zal duidelijk zijn dat een lineaire, planmatige manier van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,00
 • Arjan Widlak, Rik Peeters boeken
  Arjan Widlak, Rik Peeters - De digitale kooi

  In De digitale kooi volgen we Saskia, Pieter en Esther, die elk getroffen lijken te worden door het noodlot. Saskia moet haar gestolen auto APK laten keuren. Omdat ze dat niet kan, wordt ze meer dan tien jaar achtervolgd met boetes en raakt in de schulden. En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Jan van Beckum, Gert-Jan Vlasveld boeken
  Jan van Beckum, Gert-Jan Vlasveld - CATS CM Editie 2014

  Voor trainers is er gratis extra materiaal bij dit boek beschikbaar. Dit is te vinden onder het tabblad Training Material. Dit boek is een inleiding tot contractmanagement voor bedrijven en overheid. Het introduceert een aantal basisbegrippen en concepten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,28
 • Charlotte Hille, Elodie van Sytzama boeken
  Charlotte Hille, Elodie van Sytzama - Introductie (internationale) mediation

  n dit boek wordt mediation vanuit verschillende disciplines belicht, om daarmee het vak recht te doen. Recht, organisatiekunde, psychologie, internationale betrekkingen, conflictstudies en genderstudies behandelen allen aspecten van (internationale) mediation.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • L.J.W. Evers, H. Vat boeken
  L.J.W. Evers, H. Vat - Inleiding tot de burgerlijke stand

  In deze inmiddels alweer 17e druk zijn alle (wets) wijzigingen verwerkt die vóór 1 mei 2016 tot stand gekomen zijn. Het aantal wijzigingen sinds de vorige druk in 2014 is weer aanzienlijk! Ook is er geconstateerd dat vele wetswijzigingen in een eerdere fase… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  74,25
 • Jasmin Hajro boeken
  Jasmin Hajro - Moneymaker

  Ben je zelfstandige of ondernemer ? Wil je meer geld ? Wil je meer vrije tijd ? Implementeer deze Moneymakers, en behaal de resultaten die je wilt, door strategisch te werken. _________________________ Jasmin Hajro is geboren op 06-07-1985 in Bosna i… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,33
 • Erik van Venetië, Jur de Haan boeken
  Erik van Venetië, Jur de Haan - Door Haagse ogen

  In 'Door Haagse ogen' moedigen Tweede Kamerleden en topambtenaren van departementen de gemeenten aan effectiever te lobbyen. De ontvangers van de lobby geven een actueel inkijkje in hun Haagse binnenwereld. Kwistig strooien ze met praktische adviezen. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,46
 • J.A. de Bruijn boeken
  J.A. de Bruijn - Prestatiemeting in de publieke sector

  Professionals in de publieke sector hebben steeds meer autonomie nodig om hun taken uit te oefenen en worden dus ook steeds vaker om verantwoording gevraagd. Prestatiemeting komt aan deze ontwikkeling tegemoet. Enerzijds is er de opvatting dat met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Robert Zondervan boeken
  Robert Zondervan - Bestuur uw IT!

  Zou het niet mooi zijn als IT doet wat uw organisatie wil en nodig heeft. U investeert alleen in projecten die de meeste waarde leveren, met het aanpakken van uw grootste risico’s, met de meest efficiënte processen en met de minste kosten. Ik gebruik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,57
 • Willem Peter de Ridder boeken
  Willem Peter de Ridder - Digital by default

  Digitale technologieën zoals sociale media, mobiel, kunstmatige intelligentie, The Internet of Things en robots leiden tot nieuwe business modellen en maken een andere manier van werken noodzakelijk. Er is geen alternatief – alle business wordt digitaal.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,60
 • Victor Bekkers boeken
  Victor Bekkers - Beleid in beweging

  Beleid gaat over de wijze waarop samenlevingen maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Beleid dient daarom geworteld te zijn in de samenleving. In die aanpak spelen verschillende overwegingen een rol. Het gaat om de toepassing van kennis, om de inzet van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  47,50
 • Patrick van der Duin, Dhoya Snijders boeken
  E-book
  Patrick van der Duin, Dhoya Snijders - Met de kennis van morgen

  Snelle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen maken de toekomst van Nederland moeilijk inzichtelijk. Voor de Nederlandse overheid is het daarom in toenemende mate noodzakelijk om toekomstverkenningen uit te laten voeren. Wat voor… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Patrick Jeurissen, Hans Maarse, Marit Tanke boeken
  E-book
  Patrick Jeurissen, Hans Maarse, Marit Tanke - Betaalbare zorg

  Ondermeer door de vergrijzing en de toename van dure innovaties in de zorg zal het aandeel van de zorg in het bruto nationaal product in de toekomst verder oplopen. Hierdoor blijft er minder geld over voor andere publieke voorzieningen, zoals het onderwijs en… (E-book)

  Lees meer...
  24,95
 • Arjan Widlak, Rik Peeters boeken
  E-book
  Arjan Widlak, Rik Peeters - De digitale kooi

  In de Digitale Kooi volgen we Saskia, Pieter en Esther, die elk getroffen lijken te worden door het noodlot. Ze komen terecht in een ongelooflijke, maar waargebeurde Kafkaëske strijd met een anonieme overheid. Saskia moet haar gestolen auto APK laten keuren.… (E-book)

  Lees meer...
  14,00
 • Duco Bannink, Hans Bosselaar boeken
  E-book
  Duco Bannink, Hans Bosselaar - Het probleem samenwerken

  Vaak zien we samenwerking als de ultieme mogelijkheid om complexe problemen in een complexe omgeving aan te pakken. Denk aan professionals die samen gezinnen ondersteunen waar de problemen zich opstapelen. Of aan gemeenten en maatschappelijke partners die een… (E-book)

  Lees meer...
  17,99
 • Ad de Rooij, Sijmen van Wijk boeken
  E-book
  Ad de Rooij, Sijmen van Wijk - Staat van verbinding

  Er zijn tal van maatschappelijke opgaven. Maar ze worden zelden opgelost. Zijn ze te ingewikkeld? Schieten de bestuurders tekort? Nee, stelt de VOC-uitgave Staat van Verbinding. Hoe we samen het democratisch tekort kunnen oplossen. Ons democratisch stelsel… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Theo P.M. Schraven boeken
  Theo P.M. Schraven - Governance in de zorg

  Governance in de zorg treedt in een nieuwe fase en dat stelt andere eisen aan de governance. Wat ooit begon met governance-codes, nu gaat het om waardengericht toezicht en om governance van netwerken. Theo Schraven heeft als auteur van dit boek aan de wieg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • René Pennings boeken
  E-book
  René Pennings - Risicomanagement Compact

  Risicomanagement staat vandaag de dag op de agenda van iedere zichzelf respecterende board of directors. Aan literatuur over het onderwerp is er geen gebrek, maar een handzaam boekje met de belangrijkste principes en lessons learned was er nog niet. Het… (E-book)

  Lees meer...
    4,95
 • Marike Simons, Maud van de Wiel, Harmen Binnema boeken
  E-book
  Marike Simons, Maud van de Wiel, Harmen Binnema - Politieke sensitiviteit voor ambtenaren

  Ambtenaren zijn zeer betrokken bij de publieke zaak. Vaak is hun keuze om voor de overheid te gaan werken een zeer bewuste. Maar aan het begin van hun carrière vertelt niemand hun dat ze niet alleen als inhoudelijk expert aan de slag gaan om met slimme… (E-book)

  Lees meer...
  24,99
 • Kees Mouwen boeken
  Kees Mouwen - Handboek strategisch management

  De belangstelling voor de moderne complexe non-profitorganisatie neemt in snel tempo toe. De coöperatie lijkt bezig met een revival en de maatschappelijke onderneming profileert zich inmiddels als dé organisatievorm voor het maatschappelijk middenveld en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  75,00