Maarten van Gelderen - Zo werkt het nieuwe ontslagrecht

Tips, voorbeelden en stappenplannen voor de praktijk


Sinds 1 juli 2015 is het ontslagrecht ingrijpend gewijzigd. Hoewel de wetgever aankondigde dat het ontslagrecht makkelijker zou worden, blijkt de praktijk een stuk weerbarstiger. Dit boek leidt u op een praktische wijze langs de klippen van het nieuwe ontslagrecht.

Ontslag is een proces dat zowel voor werknemers als voor werkgevers tot flink wat kopzorgen kan leiden. De huidige ontslagregels kennen tal van voetangels en klemmen en vereisen een zorgvuldige voorbereiding.

Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen is door de jaren heen bij hondrden ontslagzaken betrokken geweest en heeft zich in de afgelopen tijd in het bijzonder bezig gehouden met de nieuwe ontslagregels en de manier waarop rechters deze regels toepassen. Hij is als geen ander in staat om op een praktische wijze uit de doeken te doen hoe u op een effectieve wijze een ontslagdossier tot een goed einde brengt. U krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen:

* Welke regels gelden er bij ontslag met wederzijds goedvinden?

* In welke gevallen moet ik (g)een transitievergoeding betalen?

* Hoe zitten de verschillende ontslaggronden in elkaar?

* Wat is het verschil tussen (ernstig) verwijtbaar ontslag en ontslag op staande voet?

* Hoe werkt ontslag wegens disfunctioneren precies?

* Wanneer moet ik een billijke vergoeding betalen en hoe hoog is die?

Elke ontslaggrond is voorzien van vele praktijkvoorbeelden, gerechtelijke uitspraken, slimme tips en een handig stappenplan. Voor elke werkgever, HRfunctionaris of arbeidsjurist is dit handboek een onmisbaar naslagwerk.


Het boek zo werkt het nieuwe ontslagrecht van Maarten van Gelderen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 59,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Maarten van Gelderen boeken - Zo werkt het nieuwe ontslagrecht
ISBN 9789082263619
PAGINA’S 156
VERSCHENEN 05-10-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Maarten van Gelderen
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
59,95
Bestel