Maarten Smeerdijk, Maarten J.M. Merkx - Korte groepsgerichte cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken

De korte groepsgerichte variant vervangt Leefstijltraining III (van de Broek & Merkx, 2003) en bestaat uit zeven bijeenkomsten. In dit protocol komen dezelfde thema's aan bod als in de korte individuele variant. In tegenstelling tot de korte individuele variant komen de twee aanvullende vaardigheden aan bod tijdens de behandeling. De structuur van elke bijeenkomst is globaal hetzelfde en is gelijk aan die van de zittingen in de groepsgerichte standaardvariant. Elke bijeenkomst duurt twee uur.

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een bijzonder geschikte behandeling voor mensen die problemen hebben met het gebruik van alcohol, drugs en andere psychotrope stoffen of met gokken. CGT helpt om dit gedrag te verminderen of te stoppen. Daarnaast richt CGT zich op het beter om leren gaan met problemen die met de problematiek van het gebruik of het gokken samenhangen. CGT is een relatief kortdurende behandeling die goed inzetbaar is in verslavingszorginstellingen, maar ook in GGZ-instellingen en in de eerste lijn.


Het boek korte groepsgerichte cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken van Maarten Smeerdijk, Maarten J.M. Merkx is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Maarten Smeerdijk, Maarten J.M. Merkx boeken - Korte groepsgerichte cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken
ISBN 9789492121042
VERSCHENEN 13-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Perspectief Uitgevers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,50
Bestel