Maarten J.M. Merkx - Groepsgerichte cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken

De standaard groepsvariant is een herziening van Leefstijltraining IV (Merkx & Van Broekhoven, 2003) en bestaat uit dertien bijeenkomsten. Deze groepsvariant wordt voorafgegaan door een individuele bijeenkomst met de cliënten om hen te motiveren en voor te bereiden op de behandeling. De thema's die in deze groepsvariant aan bod komen zijn gelijk aan de thema's die in de eerste negen zittingen van de standaard individuele variant centraal staan. Elke bijeenkomst duurt twee uur.

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een bijzonder geschikte behandeling voor mensen die problemen hebben met het gebruik van alcohol, drugs en andere psychotrope stoffen of met gokken. CGT helpt om dit gedrag te verminderen of te stoppen. Daarnaast richt CGT zich op het beter om leren gaan met problemen die met de problematiek van het gebruik of het gokken samenhangen. CGT is een relatief kortdurende behandeling die goed inzetbaar is in verslavingszorginstellingen, maar ook in GGZ-instellingen en in de eerste lijn.


Het boek groepsgerichte cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken van Maarten J.M. Merkx is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Maarten J.M. Merkx boeken - Groepsgerichte cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken
ISBN 9789492121066
VERSCHENEN 14-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Perspectief Uitgevers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,50
Bestel

Andere boeken van Maarten J.M. Merkx