Maarten J.M. Merkx, Maarten Smeerdijk - Korte individuele Cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken

De korte individuele variant is een herziene versie van Leefstijltraining 1 (De Wildt, 2000). Deze behandeling beslaat vijf bijeenkomsten en bevat verschillende thema's. Daarnaast kan de keuze worden gemaakt tussen het trainen van twee aanvullende vaardigheden. Elke bijeenkomst duurt 45 minuten.

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een bijzonder geschikte behandeling voor mensen die problemen hebben met het gebruik van alcohol, drugs en andere psychotrope stoffen of met gokken. CGT helpt om dit gedrag te verminderen of te stoppen. Daarnaast richt CGT zich op het beter om leren gaan met problemen die met de problematiek van het gebruik of het gokken samenhangen. CGT is een relatief kortdurende behandeling die goed inzetbaar is in verslavingszorginstellingen, maar ook in GGZ-instellingen en in de eerste lijn.


Het boek korte individuele cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken van Maarten J.M. Merkx, Maarten Smeerdijk is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Maarten J.M. Merkx, Maarten Smeerdijk boeken - Korte individuele Cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken
ISBN 9789492121004
VERSCHENEN 13-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Perspectief Uitgevers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,50
Bestel

Andere boeken van Maarten J.M. Merkx, Maarten Smeerdijk