Maarten Allers, Marcel Boogers, Peter van Lieshout, Alexander Rinnooy Kan - Lokale democratie in de steigers

De lokale democratie is toe aan groot onderhoud. Met de decentralisaties in het sociaal domein - de grootste bestuurlijke operatie van de afgelopen honderd jaar - is de rolverdeling tussen de verschillende overheden sterk gewijzigd. De gemeente moet haar rol als eerste overheid steeds meer waarmaken. Dat stuit echter vaak op fricties tussen landelijke regelgeving en gemeentelijke verantwoordelijkheden.

Reden voor het Nederlands Gesprek Centrum en Binnenlands Bestuur om het initiatief te nemen en een groep deskundigen bijeen te roepen. Zij buigen zich over de vraag hoe de gemeente van de toekomst er in bestuurlijke zin uit zal zien en welke financiële, economische, strategische consequenties verdere decentralisaties hebben.

Peter van Lieshout, Maarten Allers, Marcel Boogers en Alexander Rinnooy Kan leverden elk een bijdrage aan deze essaybundel.


Het boek lokale democratie in de steigers van Maarten Allers, Marcel Boogers, Peter van Lieshout, Alexander Rinnooy Kan is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 4,95 excl. verzendkosten.


Maarten Allers, Marcel Boogers, Peter van Lieshout, Alexander Rinnooy Kan boeken - Lokale democratie in de steigers
ISBN 9789492538048
PAGINA’S 48
VERSCHENEN 12-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER ISVW Uitgevers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  4,95
Bestel