M.T. van der Wulp - Regulering van de Nederlandse trustsector

Strafrechtelijke handhaving van financiele toezichtwetgeving betreffende trustkantoren


Strafrechtelijke handhaving van financiële toezichtwetgeving betreffende trustkantoren

Op 1 maart 2004 is de Wet toezicht trustkantoren (Wtt) in werking getreden. Doelstelling van deze wet is het bevorderen van de integriteit van het financiële stelsel door middel van regulering van de (Nederlandse) trustsector. Een belangrijk deel van de bestaande gedragsregels in de trustbranche heeft hiermee een wettelijke basis verkregen. Beoogd is een bijdrage te leveren aan het tegengaan van misbruik van trustkantoren. Naast de bestuursrechtelijke handhaving van de Wtt door De Nederlandse Bank, kan deze wet ook strafrechtelijk worden gehandhaafd op basis van de Wet op de Economische Delicten (WED).

Regulering van de Nederlandse trustsector behandelt de wijze waarop het misbruik van trustkantoren zich in de praktijk afspeelt en de mate waarin de Nederlandse wetgever de internationale standaarden van regulering en toezicht betreffende trustkantoren heeft geïmplementeerd. Tevens wordt de manier besproken en toegelicht waarop de keuze voor een sanctiestelsel tot stand komt bij de handhaving van financiële wetgeving betreffende trustkantoren, met in het bijzonder bij de handhaving van de Wtt.


Het boek regulering van de nederlandse trustsector van M.T. van der Wulp is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 79,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


M.T. van der Wulp boeken - Regulering van de Nederlandse trustsector
ISBN 9789067205382
PAGINA’S 504
VERSCHENEN 08-01-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Kerckebosch
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
79,50
Bestel