M.A. van Milligen - Vertrouwen op God

Leven als rechtvaardige in de Vroege Kerk


Dit boek vormt een hoogtepunt in de bijbeluitleg van de Vroege Kerk. Als geen ander weet Johannes Chrysostomus (344-407) de boodschap van het verhaal van Jozef (Gen. 37-47) dichtbij te brengen. Jozef vertrouwt op God, zonder zich af te vragen waar alle beproevingen voor moeten dienen. Hij geeft zich niet over aan zelfbeklag, hij beschuldigt God niet, maar hij steunt op Hem.

De vertaler van de preken, dr. M.A. van Willigen, promoveerde in 2008 op de preek over Jozef van Ambrosius van Milaan. De nu ontsloten preken van Chrysostomus vormen een waardevolle aanvulling op dit proefschrift en laten zien hoe veelzijdig de vroegchristelijke bijbeluitleg geweest is. Chrysostomus' preken behandelen een zeer actueel thema: Hoe moet een christen omgaan met schrijnend onrecht en grote tegenspoed? Moet hij dit vergelden, of moet hij dit vergeven? Wat vraagt God van de gelovige die als een rechtvaardige voor Zijn aangezicht wil leven?

In totaal zijn er vijf preken van Chrysostomus die compleet over de geschiedenis van Jozef gaan. Ze zijn integraal vertaald en zorgvuldig toegelicht in deze unieke uitgave van de Stichting Bijbeluitleg Vroege Kerk.


Het boek vertrouwen op god van M.A. van Milligen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


M.A. van Milligen boeken - Vertrouwen op God
ISBN 9789088971822
PAGINA’S 250
VERSCHENEN 09-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Groen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,50
Bestel