Lyman Frank Baum - De kronieken van Oz Het Wonderlijke Land van Oz

'Het Wonderlijke Land van Oz' verhaalt over de avonturen van Tip. Tip woont bij een oude feeks genaamd Mombi en als het even kan dan maakt zij Tip het leven zuur. Als zijn avonturen Tip en Sjaak Pompoenstaak naar de Smaragd Stad voeren zal Tip zich realiseren dat zijn leven nooit meer het zelfde zal zijn, zeker als generaal Djindjur de Smaragd Stad bezet. Tip belandt van het ene avontuur in het andere en ontmoet de Vogelverschrikker, de Blikken Man, en een bijzondere Wokkelkever. Zal de feeks Mombi instaat zijn om Tip weer in haar macht te krijgen? Blijft generaal Djindjur aan de macht in de Smaragd Stad? Je leest het allemaal in dit spannende vervolg op 'De Wonderbaarlijke Tovenaar van Oz'.

De Kronieken van Oz is de Nederlandse vertalingenreeks van de 17 oorspronkelijke Oz boeken van de Amerikaanse schrijver L. Frank Baum.

Bewandel de weg met de gele steentjes en volg Doortje en haar vrienden, zoals de

Blikken Man, de Vogelverschrikker, Sjaak Pompoenstaak, Prinses Ozma en vele anderen, op hun avonturen in het fabelachtige Land van Oz als zij het opnemen tegen gevaarlijke

tegenstanders zoals de Boze Heks van het Westen, de oude feeks Mombi en de Noom

Koning.

In dit tweede boek, het directe vervolg van De Wonderbaarlijke Tovenaar van Oz, wordt Tip het leven zuur gemaakt door de oude feeks Mombi. Als Tip samen met Sjaak Pompoenstaak van huis wegloopt belandt hij midden in een machtsovername door het Leger des Oproer van Generaal Djindjur. Mombi zet de achtervolging in. We ontmoeten een paar oude bekenden van ons zoals de Vogelverschrikker en de Blikken Man, maar we zullen ook nieuwe vrienden ontmoeten zoals de Wokkelkever en het Zaagpaard. Zal de feeks

Mombi in staat zijn Tip weer in haar macht te krijgen? Zal Generaal Djindjur aan de macht blijven? Je leest het allemaal in deel twee van de Kronieken van Oz.

Het wereldberoemde sprookje ‘De Wonderbaarlijke Tovenaar van Oz’ betekende in 1900 de definitieve doorbraak van de Amerikaanse schrijver en journalist Lyman Frank Baum.

Dit verhaal zou in tientallen verfilmingen en musicals de hele wereld over gaan. Baum schreef op verzoek van zijn lezers nog zeker 16 vervolgverhalen, waarvan u nu het eerste

vervolgdeel in uw handen houdt, een boek dat nog nooit eerder in de Nederlandse taal is verschenen.


Het boek de kronieken van oz het wonderlijke land van oz van Lyman Frank Baum is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,98 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Lyman Frank Baum boeken - De kronieken van Oz Het Wonderlijke Land van Oz
ISBN 9789082178265
PAGINA’S 235
VERSCHENEN 13-10-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Ahvô Braiths
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,98
Bestel