Luk Bouckaert - Kies voor hoop

Hoe spiritualiteit de economie kan veranderen


Hoop is het hart van de economie. Droomt niet elke rechtgeaarde ondernemer van een economie in dienst van een gelukkiger maatschappij? Maar hoe komt het dan dat business as usual deze geest van hoop zo weinig uitstraalt? Waarom die kloof tussen economische rationaliteit en het verlangen naar zin en toekomst?

Op deze vragen zoekt dit boek een antwoord en een oplossing. Het wil de spirituele kracht van hoop en zingeving op het spoor komen op de plaats zelf waar ze schijnbaar ontbreekt: in de wetten van de economie. Dat ondernemen diepe spirituele wortels heeft, is een fascinerende ontdekking.

Over de schrijver

Luk Bouckaert is emeritus hoogleraar ethiek aan de KU Leuven. Van vorming is hij filosoof en economist. Met enkele collega's startte hij in 1987 het interdisciplinaire Centrum voor Economie en Ethiek in Leuven. In 2000 stichtte hij het interlevensbeschouwelijke SPES-forum dat zich lokaal en internationaal inzet voor spirituele herbronning in economie en maatschappij. Zijn vele publicaties situeren zich vooral op het terrein van bedrijfsethiek en spiritualiteit.


Het boek kies voor hoop van Luk Bouckaert is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Luk Bouckaert boeken - Kies voor hoop
ISBN 9789044135459
PAGINA’S 153
VERSCHENEN 04-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant - Uitgevers n.v.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel