Ludo Cuyvers, Gaston Vandewalle - Politiek en economisch beleid

Ontwikkelingen in de Verenigde Staten en in Europese landen


In de westerse economieën hebben zich structurele transformaties voorgedaan. Ook hebben de strijd om de sociale voorzieningen, het toenemend beslag van de vergrijzing op de overheidsbestedingen, zware overheidsschulden, verzwakte vakbonden, veranderende politieke krachtsverhoudingen,... de aard en efficiëntie van het economisch beleid gewijzigd. In dit boek beantwoorden de auteurs hoe, afgezien van structurele wijzigingen en schokken, vooral sinds het einde van de "golden sixties" ook interne politieke en economische ontwikkelingen van invloed waren op het economisch beleid.

Politieke en economische krachtsverhoudingen, politieke waarden en normen, en democratische instellingen met "checks and balances" die zich in voorafgaande decennia hebben gevormd, bepalen de krachtlijnen waarbinnen de politieke en economische besluitvorming tot stand komt. Vele nationale verschillen maken landenstudies onontbeerlijk voor een degelijk inzicht in het veranderende economisch beleid.

Dit boek heeft tot doel aan de hand van de economische en politieke geschiedenis van de Verenigde Staten en enkele Europese landen te analyseren hoe de uitdagingen van de opeenvolgende crisissen werden aangepakt. De veelheid aan factoren en hun interacties worden voor de bestudeerde landen systematisch uit de doeken gedaan. Het boek richt zich tot een ruim publiek, maar evenzeer tot economen, sociologen en politieke wetenschappers die de wisselingen in het economisch beleid in de westerse landen willen begrijpen.

Over de auteurs

Ludo Cuyvers is emeritus hoogleraar aan de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen, directeur van het Centre for ASEAN Studies bij deze universiteit en buitengewoon hoogleraar aan de North- West University, Potchefstroom Campus, Zuid-Afrika.

Gaston Vandewalle is ere-hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen (Rijksuniversitair Centrum Antwerpen), ere-docent "Geschiedenis van het economisch denken" aan de Faculteit Bedrijfskunde en Economie van de Universiteit Gent en ere-voorzitter van het College van Sensoren van de Nationale Bank van België.


Het boek politiek en economisch beleid van Ludo Cuyvers, Gaston Vandewalle is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 32,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ludo Cuyvers, Gaston Vandewalle boeken - Politiek en economisch beleid
ISBN 9789044135329
PAGINA’S 285
VERSCHENEN 24-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant - Uitgevers n.v.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
32,00
Bestel

Andere boeken van Ludo Cuyvers, Gaston Vandewalle