Lucia Tielen, Deirdre Beneken genaamd Kolmer - In dialoog over ouderschap bij ziekte en zorg

Een gespreksmodel voor professionals in zorg en welzijn


Gezinnen met een gezinslid dat langdurige ziek is en zorg nodig heeft krijgen vaak te maken zijn met zorgprofessionals zoals huisartsen, verpleegkundigen, sociaal werkers, pedagogen, zorgconsulenten, helpenden of verzorgenden. Vaak botsen hierbij opvattingen over wat goed ouderschap bij ziekte en zorg eigenlijk is. Dit boek biedt een gespreksmodel om in dialoog betekenissen van ouderschap te ontdekken.

Dit boek probeert een brug te slaan tussen de familiale en professionele wereld en introduceert een gespreksmodel over goed ouderschap bij ziekte en zorg. Het model vertrekt vanuit 'de dialoog' tussen ouders en professionals. In een dialoog gaat het om het voeren van een gesprek. Een echt gesprek met vrije gedachtewisselingen en zonder waardeoordelen. Via die weg kunnen er betekenissen ontstaan die zonder dialoog niet ontstaan. Een praktisch boek voor studenten en professionals in zorg en welzijn, met voorbeelden uit de praktijk, een lijst met do's en don'ts in de communicatie met ouders, reflectievragen en opdrachten.

Drs. Lucia Tielen is sociaal pedagoog en ondernemer in de gezondheidssector. Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer is lector Mantelzorg aan de Haagse Hogeschool en opvoedingsfilosoof. Samen publiceerden zij eerder "Perspectieven op goed ouderschap bij ziekte en zorg" (Eburon, 2015), over uiteenlopende opvattingen van kinderen, ouders, beroepskrachten en overheden over wat goed ouderschap is.


Het boek in dialoog over ouderschap bij ziekte en zorg van Lucia Tielen, Deirdre Beneken genaamd Kolmer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Lucia Tielen, Deirdre Beneken genaamd Kolmer boeken - In dialoog over ouderschap bij ziekte en zorg
ISBN 9789463011099
PAGINA’S 100
VERSCHENEN 12-04-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Eburon
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Lucia Tielen, Deirdre Beneken genaamd Kolmer