Luc Vercauteren - Grenzeloos geluk

Op de fiets van Maastricht naar Teheran


‘Ik ben die avontuurlijke man op de fiets die ik zo graag wil zijn en ik ben ook het lamgelegde jongetje dat sidderend van angst de boodschappen doet.’

Ondanks zijn bipolaire stoornis stapt Luc Vercauteren op de fiets om van zijn woonplaats Maastricht naar Teheran te rijden. Aan de hand van dagboekfragmenten volgen we Luc op zijn route door Oost-Europa, Turkije en Iran. Grenzeloos geluk is behalve een aantrekkelijke reisbeschrijving ook het verslag van een innerlijke tocht, die leidt van schaamte en ontkenning, via besef, naar acceptatie en geluk. Na thuiskomst schrijft hij over zijn liefde voor het fietsen en over bijzondere ontmoetingen. Het wordt voor Luc een worsteling om al zijn gedachten op papier te zetten als zijn euforie verandert in een depressie en ook nog z’n vader komt te overlijden aan de ziekte ALS. Luc slaagt er uiteindelijk in om zijn kwetsbaarheden en bipolariteit invoelbaar te beschrijven. Hij toont in dit boek haarscherp de twee gezichten van een bipolair gevoelsleven.

Luc Vercauteren (1975) is geboren en groot geworden in het Noord-Limburgse Venray. Hij studeerde Gezondheidswetenschappen in Maastricht waar hij sindsdien woont.

Boek

Recensie door Jim van Os, hoogleraar psychiatrie

‘Doortastend en psychologisch fijnmazig geschreven’


Het boek grenzeloos geluk van Luc Vercauteren is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Luc Vercauteren boeken - Grenzeloos geluk
ISBN 9789078761716
PAGINA’S 106
VERSCHENEN 14-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Tobi Vroegh
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel