Luc van Bussel - De Confetti Company

Warme Cultuurmakers in Coole Tijden


Een Managementcultuurboek voor bestuurders van de nieuwe organisatie: een organisatie met Visie waar 'WarmteMakers' invulling geven aan "Purpose". Veertien topbestuurders delen hun visie op cultuur.

“DE NATUUR WAS ER AL. CULTUUR IS WAT WIJ ERVAN GEMAAKT HEBBEN”

De Confetti Company is een cultuurroman. Het boek legt een warme deken over bedrijfsculturen in de huidige coole digitale maatschappij. Luc van Bussel verhaalt over zijn traditionele Vlaamse jeugd die hem inspireerde tot een eigentijdse bedrijfscultuur waar medewerkers eregasten zijn en met confetti worden onthaald. Als ondernemer geeft hij leiding een nieuwe lading en noemt hij zijn medewerkers 'WarmteMakers'. "Alles draait om mensen die elkaar willen ontmoeten. Een warme bedrijfscultuur legt de basis voor iedere ontmoeting en verbinding."

"CULTUUR VOOR HET INDIVIDUELE BELANG"

Aandacht! Generatie Z -de slimste generatie ooit- vitaliseert de arbeidsmarkt en snakt naar professionele gezelligheid. De ‘War on Talent’ gaat in alle hevigheid door. Gevraagd? Bedrijfswarmte! Het is de rode draad in deze cultuurvisie over nieuw werkgeverschap in werkgeluk. ‘Purpose’ is de nieuwe magie van een bedrijf met een boodschap, missie en maatschappelijk manifest. Het boek biedt een verfrissende en verrassende kijk op vitale vraagstukken voor hedendaagse bestuurders. “Cultuur regent van boven naar beneden en groeit in de omgekeerde richting. De visie en missie van een bedrijf zijn meer dan ooit het ‘peper en zout’ van een succesvolle organisatie.” De schrijver geeft een onthullende blik in het cultuurontwerp van Kindest Regardz: het cultuurprogramma dat ‘aardigheid’ als hoogste doel heeft omarmd.

"CULTUUR ON PURPOSE OF PER ONGELUK"

Cultuurspotter Paul Geraeds maakte een rondje langs de cultuurvelden van elf inspirerende organisaties. Paul Geraeds is met zijn ruime bestuurlijke ervaring een ontwapenende gesprekspartner, begiftigd met een scherpe analytische blik en een goede pen. Hij sprak met de warme cultuurmakers van AFAS (Bas van der Veldt), a.s.r. (Jos Baeten), Airbnb (Nick Wilkins), citizenM (Michael Levie), Gemeente Amsterdam (Yardena Shitrit), Hutten (Bob Hutten), Jumbo (Frits van Eerd), Mise en Place (Lisette van Asten), Missing Chapter Foundation (Laurentien van Oranje), Swinkels Family Brewers (Jan-Renier Swinkels) en Tony’s Chocolonely (Ynzo van Zanten). Het werden unieke diepte-interviews over de kracht van eigentijdse bedrijfsculturen.

"MANAGEMENTCULTUURBOEK VAN NUTOPIA"

Het meest complete Managementcultuurboek van deze tijd? De Confetti Company is een uniek boek gevuld met de cultuurvisie van veertien topbestuurders. Het boek is een inspiratieboek voor ondernemers & bestuurders van bedrijven, organisaties, instellingen en (semi)publieke overheden. De persoonlijke cultuurvisie van de schrijver maakt het boek verhalend, vlot en geestig. Luc van Bussel is een verhalenverteller met een indringende boodschap over empathie en bedrijfswarmte. Paul Geraeds geeft de lezer een ongekende inkijk in de belevingswereld van elf topbestuurders. Niet eerder kwamen zoveel topbestuurders bij elkaar over het onderwerp bedrijfscultuur. Het boek is een historische en wetenschappelijke verzameling van twaalf onderscheidende bedrijfsculturen die zorgdragen voor het werkgeluk van vele duizenden medewerkers, gasten en klanten. Gerard van Vliet, directeur van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren, bracht alles samen naar de kern van de zaak en de vitale cultuurrol van bestuurders & toezichthouders in de huidige maatschappij.

Het boek is een warmtebron: een fascinerend, indringend, verhelderend en compleet Managementcultuurboek over de nieuwe bedrijfswarmte.


Het boek de confetti company van Luc van Bussel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Luc van Bussel boeken - De Confetti Company
ISBN 9789090312941
PAGINA’S 385
VERSCHENEN 03-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER JFDI Holding B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,50
Bestel

Andere boeken van Luc van Bussel

 • Luc van Bussel - Gastgevers in geluk
  Luc van Bussel - Gastgevers in geluk

  Gastgevers in Geluk is een onthullend verhaal over het mysterie van hartverwarmende gastvrijheid. Het boek neemt de lezer mee naar The Magic Hotel in Hawaii en verklaart het succes in zeven stappen. Het resultaat? Teruglustige Gasten! Gasten die niet meer naar huis willen. Luc…

  Lees meer...
  14,50
 • Luc van Bussel - Alles kan beter
  Luc van Bussel - Alles kan beter

  In het boek 'Alles Kan Beter' geeft Luc van Bussel zich helemaal bloot. Na vijftig levensjaren, doorgebracht in o.a. Vlaanderen, Duitsland en Nederland, en dertig bedrijfsleven-jaren deelt hij in dit boek de tien belangrijkste factoren die succesbepalend waren in de zakelijke…

  Lees meer...
  14,50