Luc Abel - Pelgrim op de dool

'Ik vlieg verder over de stad en zie nu een haven met kleine en grote boten. Ik zie een man in een regenjas op de kade staan. Hij zwaait eenzaam naar een langzaam wegvarende boot. Stilletjes zweef ik naar die man, ik herken hem als een oude bekende, en meteen ben ik zelf die man. Ik kijk door zijn ogen. Ik zwaai naar de boot en zie dat er op dat schip in de verte ook iemand staat te wuiven. Een zwierend silhouet. Afscheid nemend. Langzaam glijdt de boot verder weg, maar ik blijf zwaaien.'

Wanneer Luc op een dag wakker wordt in een onbekend ziekenhuis, betekent dat het begin van een moeizaam herstel. Waarom ligt hij hier? Hoe is hij in dit bed beland? En wat heeft de mysterieuze Vivianne hiermee te maken? Tijdens zijn lange revalidatie ontdekt Luc gaandeweg wat er is gebeurd.

Verdwalend in het labyrint van zijn eigen hoofd herinnert hij zich de voettocht die hij als pelgrim maakte richting Rome. Bij zijn terugkomst in België vindt hij zijn draai niet, maar verder op tocht gaan lukt hem uiteindelijk ook niet meer. Hij ontwikkelt een obsessie voor Vivianne, een Rwandees meisje dat hij leert kennen op zijn werk in de cinema. Deze obsessie zal hem leiden naar de afgrond en culmineren in een noodlottige gebeurtenis. Volstaat de kracht van zijn herinneringen om zijn demonen definitief te overwinnen?

Luc Abel (°1953). Ervaren langeafstandspelgrim. Gepensioneerd, heeft meer dan twaalf ambachten en dertien ongelukken overleefd.


Het boek pelgrim op de dool van Luc Abel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Luc Abel boeken - Pelgrim op de dool
ISBN 9789493111042
VERSCHENEN 22-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Beefcake Publishing
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel