Lotty Eldering - Cultuur en opvoeding

Cultuur en opvoeding is niet alleen bedoeld voor mensen die in hun studie of beroep te maken hebben met allochtone gezinnen en culturele diversiteit, maar voor een veel breder publiek. Sinds het verschijnen in 2001 is dit boek het standaardwerk geworden over allochtone ouders en kinderen - met name van Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Antilliaanse afkomst - in onze maatschappij.

Deze nieuwe, compleet herziene editie schetst de veranderingen in de afgelopen tien jaar tegen de achtergrond van culturen die voortdurend in ontwikkeling zijn. De integratie van allochtone gezinnen met een islamitische achtergrond verloopt anders dan aanvankelijk werd verwacht. Allochtone jongeren hebben inmiddels een belangrijk deel van hun onderwijsachterstand ingehaald en betere perspectieven op de arbeidsmarkt verworven. Zij zijn zich echter ook meer bewust geworden van hun identiteit als moslims. Discriminatie door autochtonen, radicalisering van moslimjongeren en dreiging van terroristische aanslagen hebben de verhoudingen tussen autochtonen en migranten onder druk gezet.


Het boek cultuur en opvoeding van Lotty Eldering is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 37,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Lotty Eldering boeken - Cultuur en opvoeding
ISBN 9789047706335
VERSCHENEN 06-06-2014
DRUK 7e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Lemniscaat
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
37,50
Bestel