Longchenpa - De vrijheid van het Bewustzijn

In deze sublieme meditatietekst roept de beroemde boeddhistische leraar Longchenpa in poëtische woorden de sfeer op van de intrinsieke vrijheid van je bewustzijn. Wanneer je alle kleuren, geluiden, sensaties, gevoelens en emoties in hun directheid ervaart, zonder iets daarvan vast te grijpen of te verwerpen, opent zich een rijkdom van gewaarwordingen. Door ontspannen en alert aanwezig te zijn in alles wat er gebeurt, ontvouwt zich een woordloze openheid en helderheid. Dat is de essentie van het bewustzijn dat van nature vrij en stralend is.

De vertaling van deze tekst wordt voorafgegaan door een inleiding over het leven van Longchenpa (1308 - 1363), de briljante Tibetaanse leraar die de oorspronkelijke vajrayana inzichten terugbracht tot de essentie. Zelf beoefende hij dzokchen, de meest vergaande stroming van het boeddhisme, een unieke versmelting van meditatie en inzicht. Door zijn subtiele verwoordingen opent hij je hart voor de natuurlijke vrijheid van het bewustzijn in de onmiddellijkheid van het ervaren. De diepgaande betekenis hiervan wordt verduidelijkt door het onderricht dat tijdens een retraite over deze tekst werd gegeven.

Robert Hartzema geeft sinds 1980 les in het Tibetaans boeddhisme, specifiek in de dzokchen traditie, waarover hij elf boeken schreef. Marjan Möller geeft sinds 2000 Tibetaanse yoga- en meditatie en is co-schrijver van 3 boeken. Samen geven zij de jaartraining Boeddhistische Psychologie en voortgezette dzokchen groepen.


Het boek de vrijheid van het bewustzijn van Longchenpa is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Longchenpa boeken - De vrijheid van het Bewustzijn
ISBN 9789063501051
PAGINA’S 180
VERSCHENEN 14-03-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Karnak
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,50
Bestel