Vertaalde roman, novelle

 • Imbolo Mbue boeken
  Imbolo Mbue - Zie de dromers

  Jende Jonga is een jonge immigrant uit Kameroen, die naar de Verenigde Staten is vertrokken in de hoop op een beter leven voor hemzelf, zijn vrouw Neni en hun zesjarige zoon. In het najaar van 2007 lijkt het geluk hem toe te lachen: hij krijgt een baan als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ronald Blythe boeken
  Ronald Blythe - Akenfield

  In Akenfield vertelt Ronald Blythe het verhaal van een klein dorp in het zuidoosten van Engeland. Het hele dorp komt aan het woord: gedurende de winter van 1966-'67 interviewde Blythe de smid, de leraar, de agent, de rechter, de fruitplukkers en de priesters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Kat Kaufmann boeken
  Kat Kaufmann - Eiland van jou

  Eiland van jou is het verhaal van de 26-jarige, op Russische wijze gedrilde jazzpianiste Izy Levin. Haar Joodse familie ontvluchtte de Sovjet-Unie toen ze nog klein was, in de hoop dat zij hun hoge verwachtingen in Berlijn zal waarmaken. Maar kan Izy dat wel?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Eka Kurniawan boeken
  Eka Kurniawan - Schoonheid is een vloek

  De geliefde prostituee Dewi Ayu staat na eenentwintig jaar plotseling op uit haar graf, terwijl haar vier dochters - drie beeldschoon en één buitengewoon lelijk - in al die jaren door het leven zijn getekend.Aan de hand van hun familiegeschiedenis vertelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Regina Ullmann boeken
  Regina Ullmann - De landweg

  De verhalen in De landweg spelen zich grotendeels af op het Zwitserse platteland aan het begin van de twintigste eeuw, een tijdperk waarin het archaïsche en het moderne samenkomen. Ullmann laat haar personages worstelen in een onheilspellende wereld waar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • John Le Carre boeken
  John Le Carre - Een broze waarheid

  Op de Rots van Gibraltar wordt in het diepste geheim een antiterrorisme-operatie met de codenaam Wildlife voorbereid. Het doel is om eenbelangrijke jihadistische wapenhandelaar op te pakken. Het plan wordt gesmeed door een ambitieuze minister van Buitenlandse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,35
 • Jim Crace boeken
  Jim Crace - Oogst

  Het is de laatste dag van de oogst, en het dorp gonst van verwachting voor het naderende oogstfeest. Maar dan breekt er brand uit in eenvan de schuren. Eerder zijn in de buurt drie vreemdelingen gesignaleerd, twee mannen en een gevaarlijk mooie vrouw. Zouden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,80
 • Herbjørg Wassmo boeken
  Herbjørg Wassmo - Enkele ogenblikken

  Wassmo vertelt over haar leven en professionele carrière, over mannen en kinderen. Haar verhaal is, zoals het verhaal van elke moderne vrouw, een zoektocht naar zichzelf, waarin ze haar gevoeligheid, kwetsbaarheid en koppigheid durft te laten zien. Ze was… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • Sarah Challis boeken
  Sarah Challis - Weerzien in de woestijn

  De levens van Emily en Clemmie veranderden voorgoed toen ze de as van hun overleden oudtante naar het exotische Mali brachten, zoals deoude vrouw hun in haar testament had verzocht. Clemmie bleef daar achter om een nieuw leven te beginnen als geliefde van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,65
 • Isabel Allende boeken
  Isabel Allende - De Japanse minnaar

  dwarsligger 519 Isabel Allende De Japanse minnaar De bejaarde Alma slijt haar laatste dagen in een tehuis in San Francisco. Ze wordt verzorgd door de jonge Irina die, net als Alma, oorspronkelijk uit Oost-Europa komt. Beide vrouwen dragen een groot geheim met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Nicci Gerrard boeken
  Nicci Gerrard - Het weerzien

  dwarsligger 523 Nicci Gerrard Het weerzienHet weerzien is een prachtig verhaal over vriendschap, liefde, loyaliteit en de kracht van herinneringen. Marnie en haar twee jeugdvrienden Oliver en Ralph komen na vele jaren weer bij elkaar nu Ralph ernstig ziek is.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Edith Schouten boeken
  Edith Schouten - Zoveel liefde

  Historische roman over Betsy Groen van PrinstererElisabeth van der Hoop groeit, als dochter van een Groningse burgemeester, op in gegoede kringen. Vanaf haar vijftiende zit Betsy op een kostschool in Den Haag. In deze stad leert ze Guillaume (Willem) Groen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Francesca Melandri boeken
  Francesca Melandri - De lange weg naar Rome

  Rome, augustus, 2010. In een oud appartementengebouw zonder lift loopt Ilaria na een zware dag de trap op naar haar woning op de zesde verdieping. Ze is moe, ze wil alleen zijn en het verkeer en de drukkende hitte vergeten, maar boven aan de trap wacht haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Leïla Slimani boeken
  Leïla Slimani - In de tuin van het beest

  Adèle is journalist, getrouwd met een lieve man en moeder van een peuter. Maar Adèle is ook wanhopig verslaafd aan seks. Seks om een onbestemd verlangen te sussen, om te ontsnappen aan de banaliteit van het bestaan. Ze spreektvoortdurend af met vreemde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Silvia Avallone boeken
  Silvia Avallone - Levenslicht

  De zeventienjarige Adele is moederziel alleen in de verloskamer van het ziekenhuis aan het bevallen. De vader van haar kind zit in de gevangenis, en ook al heeft hij verlof gekregen, ze wil hem er niet bij hebben, en evenmin haar moeder en zus. Ze heeft van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bernhard Schlink boeken
  Bernhard Schlink - Olga

  Een dorpje rond 1900 in het oosten van het Duitse Rijk. Olga is een weeskind, Herbert de zoon van de plaatselijke landheer. Ze vallen voor elkaar, maar het eeuwenoude lied van het klassenverschil speelt hen parten, Olga is volgens Herberts ouders geen partij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Robert Bosnak boeken
  Robert Bosnak - Rode sulfur

  Den Haag, 1666. De oude kunst van de alchemie is aan het verdwijnen. Er woeden oorlogen met Engeland en Frankrijk. Europa wordt geteisterd door de pest. Theodoor Mundanus is de enige alchemist die nog fragmenten van de Steen der Wijzen in zijn bezit heeft, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Brianna Wolfson boeken
  Brianna Wolfson - Het leven gaat niet altijd over roze

  Rosie gaat dansend door het leven, terwijl Rex juist heel serieus is. Als ze elkaar ontmoeten, wordt Rex meegezogen in de tornado van Rosies liefde. Helaas houdt de relatie tussen de twee uitersten geen stand: Rosie is onweerstaanbaar, maar ze is ook dodelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • David Grossman boeken
  David Grossman - Nacht in Jeruzalem

  Bij een Cossee-verjaardag moet (en wil) een van de grote meestervertellers uit ons fonds, David Grossman, erbij zijn. Als cadeau aan zijn Nederlandse lezers stuurde hij ons daarom een van zijn meest gewaardeerde en inter-nationaal het meest vertaalde verhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,99
 • Amy Tan boeken
  Amy Tan - Vrouw van de keukengod

  In De vrouw van de keukengod vertelt een moeder haar dochter over de gebeurtenissen op een eilandje voor Shanghai die leidden tot haar komst naar Amerika in 1949. Een dramatische levensgeschiedenis krijgt in haar woorden gestalte wanneer ze de kennis openbaart… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Thomas Wolfe boeken
  Thomas Wolfe - Daal neder, engel

  Daal neder, engel (1929) van Thomas Wolfe, verschijnt nu voor het eerst in het Nederlands, in een geweldige vertaling van Sjaak Commandeur. Deze grootscheepse autobiografische roman gaat over een kind en zijn familie, een scholier en zijn stad, een student en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Fausto Brizzi boeken
  Fausto Brizzi - 100 Gelukkige dagen (POD)

  Wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had? Lucio zwiert door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed. Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij heeft in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jem Lester boeken
  Jem Lester - Shtum

  Shtum is de aangrijpende debuutroman van Jem Lester over familie, autisme en de Tweede Wereldoorlog. Een aanrader voor liefhebbers van Graeme Simsion en Jonathan Safran Foer. Ben Jewell is aan het eind van zijn Latijn. Zijn tienjarige zoon, Jonah, heeft nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jane Austen boeken
  Jane Austen - EMMA

  Emma Woodhouse is knap, slim en verwend. Zij komt alleen te wonen met haar rijke en zwaarmoedige vader als haar zuster en ook hun geliefde gouvernante, in het huwelijk treden. Ze verklaart zichzelf immuun voor romantiek en wil vooral anderen helpen hun ware… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Jim Crace boeken
  Jim Crace - De melodie

  De oude chansonnier Alfred Busi slijt zijn dagen in de prachtige vervallen villa aan de kust waar hij is opgegroeid. Zijn leven lijkt bezig aan het slotakkoord; hij is weduwnaar en mist zijn vrouw; binnenkort wordt hij geëerd om zijn verdiensten voor zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50