Vertaalde roman, novelle

 • Sasha Marianna Salzmann boeken
  Sasha Marianna Salzmann - Buiten mezelf

  Sasha Salzmanns bejubelde roman ‘Buiten mezelf’ gaat over de vraag wie jou zegt wie je bent en over het onstilbare verlangen naar het leven zelf en de uitdagende grenzeloosheid ervan. Het verhaal is een zoektocht – naar een verdwenen broer, naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Dave Eggers boeken
  Dave Eggers - Max (en de Wild Things)

  In 2003 vroeg filmregisseur Spike Jonze aan Dave Eggers of hij mee wilde werken aan de bewerking tot film van Maurice Sendaks klassieke kinderboek Where the Wild Things Are (Max en de Maximonsters in Nederland). Zo geschiede, en anno oktober 2009 is het dan zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Lionel Shriver boeken
  Lionel Shriver - Bezit

  In ‘Bezit’ van Lionel Shriver maakt een vrouw een zeer persoonlijk huwelijkscadeau voor haar beste vriend – om vervolgens te ontdekken dat diens jaloerse verloofde haar uit hun leven wil bannen. Een man van middelbare leeftijd die onder het juk van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Sabri Louatah boeken
  Sabri Louatah - Een familiereünie

  De Franse bruiloft van Sabri Louatah is een meeslepende familiegeschiedenis en politieke thriller in een. Het is het eerste deel van een serie. Een aanrader voor lezers van Stieg Larsson, Herman Koch en literaire series als van Elena Ferrante. Een zaterdag in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Serhi Zjadan boeken
  Serhi Zjadan - Vorosjylovhrad

  Wanneer zijn broer opeens verdwijnt, keert de 33-jarige Herman terug naar zijn geboortestad. Het wordt een kort bezoek, denkt hij. Maar wie eenmaal terugkeert naar het Wilde Oosten van Oekraïne – met zijn vrouwen, drank, smokkelaars, maïsbaronnen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • William Shakespeare boeken
  William Shakespeare - Othello

  Deze Othello is een leeseditie met noten, die ook kan dienen voor toneeluitvoeringen. Het streven van de vertaler, Peter Verstegen, is geweest een hoge mate van verstaanbaarheid te combineren met behoud van de retorische kwaliteit van Shakespeares blanke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sarah Winman boeken
  Sarah Winman - De blikman

  Dit is bijna een liefdesverhaal. Maar zo eenvoudig is het niet. Ellis en Michael sluiten vriendschap op hun twaalfde en lange tijd bestaat het leven van de jongens uit samen fietsen door de straten van Oxford, zichzelf leren zwemmen in de rivier, gedichten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Abbi Glines boeken
  Abbi Glines - Soms voor altijd

  Zoals altijd levert Abbi Glines een prachtig, verslavend boek met geweldige personages. De wervelwindvan emoties, passie en drama zijn precies de reden waarom de lezers terug blijven komen voor de verhalen uit Sea Breeze Eva Brooks en Cage York wonen samen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Paolo Cognetti boeken
  Paolo Cognetti - De buitenjongen

  De hoofdpersoon van De buitenjongen is een eenzame man van in de dertig. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en hij mist de bergen van zijn jeugd, waar hij al tien jaar niet meer is geweest. Daarom besluit hij een hut te huren op tweeduizend meter hoogte en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ayobami Adebayo boeken
  Ayobami Adebayo - Blijf bij me

  Er zijn dingen die zelfs de liefde niet kan doen. Als de last te zwaar is en te lang aanhoudt, krijgt zelfs de liefde barsten, scheuren, tot zehij bijna breekt en dat soms ook doet. Maar zelfs als zij in duizend stukjes aan je voeten betekent het niet dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Sharlene Teo boeken
  Sharlene Teo - Ponti

  De zestienjarige Szu woont met haar moeder Amisa, in de jaren zeventig een beeldschone actrice, in een vervallen huis in de hitte en drukte van Singapore. Als Szu de rijke en zeer sarcastische Circe ontmoet, worden ze meteen beste vriendinnen. Voor Szu is de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jon Fosse boeken
  Jon Fosse - Melancholie I

  ‘Een trance-achtig, in wezen muzikaal modulerend proza waaruit, voor de hoofdpersoon maar ook voor de lezer, in feite geen ontsnapping mogelijk is.’Een indrukwekkende roman van de winnaar van de European Prize for Literature 2014 ‘vanwege zijn krachtige,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Linda Boström Knausgård boeken
  Linda Boström Knausgård - Welkom in Amerika

  Ellen groeit op in een licht gezin. Althans, volgens haar moeder, een succesvolle en levenslustige actrice die in haar eigen wereld leeft. Maar sinds de dood van vader wordt er niet meer vrij gespeeld in het grote huis, sluit haar grote broer zich op in zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • María Dueñas boeken
  María Dueñas - Het geluk van een wijngaard

  Een meeslepend verhaal over een vrouw die een man leert zien waar het in het leven om gaat. De Mexicaanse mijnbouwexploitant Mauro Larrea is schatrijk geworden en heeft alles weer verloren. Bij het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog in 1861 zit hij diep… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,50
 • Isabel Allende boeken
  Isabel Allende - Fortuna's dochter

  Eliza Sommers vertrekt in 1849 uit Chili naar het noorden om haar geliefde te zoeken. Aangestoken door de goudkoorts is hij naar Californië gegaan om er zijn geluk te beproeven. In het onbekende land met de goudvlaktes, dat voornamelijk wordt bevolkt door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  57,50
 • Milena Michiko Flasar boeken
  Milena Michiko Flasar - Meneer Kato speelt familie

  De dagen rekken zich oeverloos, en tegelijk vliegt de tijd voorbij als een zwaluw. Eigenlijk kan het leven nu écht beginnen. Misschien moet hij een klein wit hondje aanschaffen? Meneer Kato verlangt naar een opwindend leven. In ieder geval minder saai. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Elena Stancanelli boeken
  Elena Stancanelli - De naakte vrouw

  Anna is begin veertig, mooi, slim, ze heeft een interessante en goedbetaalde baan. Dat alles wordt volkomen onbelangrijk wanneer haar relatie met Davide wegzinkt in een moeras van bedrog, leugens, chantage. Als hij haar dreigt te verlaten valt haar leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Alice Zeniter boeken
  Alice Zeniter - De kunst van het verliezen

  Grootse roman over de last van een ongekende erfenis Het land van herkomst van haar familie – Algerije – was voor Naïma lange tijd een gegeven zonder veel belang. Maar in een tijd waarin identiteitskwesties elk debat domineren lijkt alles haar op haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Jane Gardam boeken
  Jane Gardam - De dochter van Crusoe

  Aan het begin van de vorige eeuw wordt de zesjarige Polly Flint achtergelaten bij haar twee vrome tantes, een norse weduwe en een onberekenbare dienstmeid. In hun gele huis aan de Engelse kust, met niets anders dan duinen en een uitgestrekt landschap om zich… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Sarah Lark boeken
  Sarah Lark - De zang van de hoornschelp

  De boeken van Sarah Lark slepen je mee naar het Nieuw-Zeeland van de 19e en 20e eeuw. ‘De zang van de hoornschelp’ is het tweede boek dat zich afspeelt op Rata Station, na ‘De tijd van de vuurbloemen’. Nieuw-Zeeland, 1853. Op Rata Station is een nieuwe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Debbie Macomber boeken
  Debbie Macomber - Rose Harbor in bloei

  Sinds haar verhuizing naar Cedar Cove voelt Jo Marie Rose zich steeds meer thuis in het kustplaatsje, zeker nu ze bevriend is geraakt met haar buren. Nu is het lente, en Jo Marie heeft een klusjesman ingehuurd die haar gaat helpen bij de bed & breakfast een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  43,45
 • Jane Austen boeken
  Jane Austen - Catherine

  Met Catherine (Northanger Abbey) heeft Jane Austen een parodie op de horrorromans (gothic novels) uit haar tijd geschreven. Het boek is wat ondergesneeuwd door het succes van Austens andere klassiekers. Ten onrechte. In Catherine speelt een mooie, jonge nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Edoardo Albinati boeken
  Edoardo Albinati - De katholieke school

  In zijn roman ‘De katholieke school’ beschrijft Edoardo Albinati hoe in het Rome van de jaren zeventig een chique buurt wordt opgeschrikt door een brute verkrachtings- en moordzaak, een van de meest beruchte misdrijven van de eeuw. Enkele ex-leerlingen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Mihail Sebastian boeken
  Mihail Sebastian - Sinds tweeduizend jaar

  In het Roemenië van begin jaren twintig komt een jonge Joodse student tot de ontdekking dat hij zich niet langer thuis voelt in de wereld. Hij wordt bedreigd en in elkaar geslagen door antisemitische medestudenten, maar voelt zich ook niet verwant met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Damien Dibben boeken
  Damien Dibben - Mijn naam is Morgen

  Mijn naam is Morgen van Damian Dibben is een onweerstaanbare historische roman over een hond op zoek naar zijn baas. Een cultuurhistorische reis door Europa, waar tegelijkertijd de prachtigste muziek wordt gecomponeerd en de gruwelijkste oorlogen worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99