Vertaalde roman, novelle

 • Giacomo Verri boeken
  Giacomo Verri - Partizaan Winter

  Partizaan Winter is een roman van de Italiaanse schrijver Giacomo Verri (1978) over de vrijheidsstrijd van partizanen tegen het fascisme in de oorlogswinter van 1943. Het verhaal speelt zich af in en rond Borgosesia, de plaats waar Verri is geboren en waar hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Lesley Nneka Arimah boeken
  Lesley Nneka Arimah - Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt

  ‘Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt’ is het debuut van de Nigeriaanse schrijfster Lesley Nneka Arimah. Het boek werd bekroond met een hele rits aan prijzen, waaronder de Kirkus Review Prize. Een vrouw wendt zich tot riskante magie om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Jonathan Coe boeken
  Jonathan Coe - Klein Engeland

  Engeland, 2010. Autofabrieken worden vervangen door inwisselbare winkelketens en in Londen gaan verhitte rellen en demonstraties over in enthousiasme voor de aanstaande Olympische Spelen. In Klein Engeland beschrijft Jonathan Coe, een van de beste chroniqueurs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • David Szalay boeken
  David Szalay - Turbulentie

  Twaalf mensen, onderweg, de hele aarde rond. Allen hebben ze een roerig bestaan en hun levens raken elkaar, onderweg. In deze fijnzinnige en aangrijpende schakelvertelling laat Szalay zijn twaalf personages de hele wereld omvatten. In twaalf vliegreizen, van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • T.H. White boeken
  T.H. White - Arthur, de koning van eens en ooit

  Arthur, de koning van eens en ooit staat samen met Tolkiens In de ban van de ring aan de wieg van het fantasy-genre. Waar Tolkien een eigen universum schiep, baseerde zijn tijdgenoot White zich op de legende van koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • J.D. Barrett boeken
  J.D. Barrett - Het lied van mij en jou

  ‘Een lied van mij en jou’ van J.D. Barrett is een heerlijke roman voor lezers van Jill Mansell en Santa Montefiore. Zoë werkt in een hospice, waar ze met haar harp de patiënten begeleidt, ook op hun laatste reis. Het is een baan waarin ze de vervulling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Amanda Goldberg boeken
  Amanda Goldberg - Vallende sterren

  Lola Santisi is goed bezig tijdens het beroemde filmfestival in Cannes. Ze helpt haar BHV (Beste Homo Vriend) Julian, een trendy modeontwerper, met de lancering van zijn galacollectie ?- op een luxe jacht aan de Franse Rivièra. Zal het Lola lukken Julians… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ann Leary boeken
  Ann Leary - Een veilig huis

  De felle en onafhankelijke Hildy is makelaar in een stadje in de buurt van Boston. Ze weet bijna alles van iedereen en het gerucht gaat dat ze helderziend is. Vroeger kon Hildy iedereen onder tafel drinken, maar sindshaar twee dochters haar naar een kliniek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Péter Gárdos boeken
  Péter Gárdos - Ochtendkoorts

  Miklós, een Hongaarse overlevende van Bergen-Belsen, wordt verscheept naar een luchtelingenkamp in Zweden. Hij heeft te horen gekregen dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Miklós wil iets achterlaten, een bewijs dat hij bestaan heeft , en hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,95
 • Ronit Matalon boeken
  Ronit Matalon - En de bruid sloot de deur

  ‘En de bruid sloot de deur’ van Ronit Matalon is een onderhoudende roman over Arabische joden in Israël en een subtiel commentaar op de positie van de vrouw. Matalon dient in één adem genoemd te worden met Yehoshua, Oz en Grossman. In ‘En de bruid… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Marta Orriols boeken
  Marta Orriols - Met planten leren praten

  Winnaar van de Catalaanse Premi Òmnium voor beste roman van het jaar De dood was altijd ver weg voor Paula, tot het moment dat ze haar partner Mauro verliest – twee keer binnen een paar uur. Paula, een neonatoloog van in de veertig die haar leven piekfijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Daniil Charms boeken
  Daniil Charms - Werken

  Het Russische absurdisme laat zich gemakkelijk terugbrengen tot één man: Daniil Charms. ‘Charms is kunst,’ schreef een vriend over hem. Met zijn opvallende verschijning, zijn excentriciteit, zijn creatieve tegendraadsheid was hij een fenomeen en groeide… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Dalia Grinkeviciute boeken
  Dalia Grinkeviciute - Schaduwen over de toendra

  ‘Schaduwen over de toendra’ van Dalia Grinkeviciute is het aangrijpende oorlogsdagboek van een veertienjarig meisje in een Siberische goelag. ‘Schaduwen over de toendra’ behoort tot de Litouwse literaire canon en wordt in één adem genoemd met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Rachel Wells boeken
  Rachel Wells - Alfie

  (1) KAT OVER DE DREMPEL Nu zijn lieve oude bazin is overleden, zwerft Alfie dakloos over straat. Hij kan niet wennen aan zijn nieuwe leven vol gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Dus gaat hij op zoek naar een nieuw thuis. Dat vindt hij in een gewone… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • P.G. du Plessis boeken
  P.G. du Plessis - Feest van de ongenoden

  Het leven van de familie Van Wyk wordt voorgoed veranderd door de Boerenoorlog. De hooghartige maar laffe boer Daan van Wyk deserteert en doet het voorkomen of hij is gesneuveld. Maar als hij hoort dat zijn knappe ‘weduwe’ Magrieta een relatie aanknoopt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Lien Botha boeken
  Lien Botha - Wonderboom

  Magriet Vos moet vluchten. Ze is violiste en woont in een post-apocalyptisch Zuid-Afrika dat op de rand van de chaos staat. Magriet speelt geregeld voor de West-Kaapse tiran Albino X. Ze vreest dat ze haar leven niet zeker is als Albino X haar toenemende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Dirk Husemann boeken
  Dirk Husemann - Een olifant voor Karel de Grote (POD)

  Een olifant voor Karel de Grote is een meeslepend epos van de nieuwe meesterverteller Dirk Husemann. Hij heeft zich gebaseerd op een avontuurlijke trektocht die werd gemaakt in het jaar 802. Dit boek is een echt spannende en ruige historische roman, voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Anna Burns boeken
  Anna Burns - Melkboer

  Met een verbijsterend, adembenemend tastbaar gevoel voor tijd en plaats verhaalt Melkboer over de roddels en geruchten, de stilte en opzettelijke doofheid in een naamloze stad. We volgen middelstezus, die druk bezig is haar misschien-vriendje voor haar moeder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Mesu Andrews boeken
  Mesu Andrews - Dochter van Jesaja

  Mesu Andrews schreef 'Dochter van Jesaja', een Bijbels-historische roman over een getraumatiseerd meisje die door de profeet Jesaja wordt geadopteerd in de tijd van Hizkia. Nadat bijna hun hele familie voor hun ogen is vermoord, wordt het meisje Ishma samen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Sophie Kinsella boeken
  Sophie Kinsella - Voor wat, hoort wat

  Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ina V?l?anova boeken
  Ina V?l?anova - Asja en de astrologe

  Asja bezoekt haar ex-man en zijn nieuwe Duitse vrouw in hun vakantiehuisje op een Kroatisch eiland. Ze is vergeetachtig, slordig en impulsief. Al joggend op het eiland breekt ze zich het hoofd over hoe ze haar leven een andere wending kan geven. Dan krijgt ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Anthony Trollope boeken
  Anthony Trollope - Het leven anno nu

  Aan het eind van de 19de eeuw betreedt Melmotte, een man met een schimmig verleden, de beursvloer van Londen. Hij wordt geacht onmetelijk rijk te zijn en een succesvol zakenman. Als hij wordt aangezocht om de aandelen van een, vooralsnog niet-bestaande,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Charles Dickens, Andersen Hans Christian boeken
  Charles Dickens, Andersen Hans Christian - De Kerstboom / Kerstverhalen

  Charles Dickens (1812-1870) wist het ondanks grote tegenslagen in zijn jeugd tot een van de belangrijkste schrijvers van Engeland te brengen. Zijn werk doet nog steeds modern aan. Zijn boeken, zoals Oliver Twist, Great Expectations en A Christmas Carol worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Robert Louis Stevenson boeken
  Robert Louis Stevenson - Reis met een ezel

  In Reis met een ezel beschrijft Stevenson een twaalfdaagse, bijna tweehonderd kilometerlange tocht die hij maakt met zijn ezel Modestine door de ruige en nauwelijks bewoonde Cevennen. Een van de zwaarste beproevingen gedurende deze twaalf dagen is de enorme… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sue Moorcroft boeken
  Sue Moorcroft - Die zomer in Italië

  Wat als je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen? Van de winnaar van Best Romantic Read Award Sofia woont in Engeland en zorgt al jaren voor haar doodzieke vader Aldo. Op zijn sterfbed doet Sofia haar vader de belofte om na zijn dood de plek te bezoeken waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99