Vertaalde roman, novelle

 • Wieslaw Mysliwski boeken
  Wieslaw Mysliwski - De horizon

  My?liwski’s meesterlijke en meest autobiografische roman, bekroond met de prestigieuze Nike-literatuurprijsEen kindertijd in Polen. De jonge Piotr woont met zijn familie op het platteland. Wanneer in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog het front… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Jolina Petersheim boeken
  Jolina Petersheim - Breng ons samen

  'Breng ons samen' van Jolina Petersheim gaat verder waar 'Bewaar ons' ophield: er zijn zes maanden verstreken sinds de mennonietengemeenschap van Leora Ebersole de bergen in vluchtte nadat een aanslag hun leven onherkenbaar veranderde. Nu wacht Leora op nieuws… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • M.L. Rio boeken
  M.L. Rio - Als wij schurken waren

  ‘Als wij schurken waren’ van M. L. Rio vertelt het verhaal van Oliver Marks. Tien jaar heeft hij in de gevangenis gezeten – voor een moord die hij wel of niet heeft gepleegd. Dát is wat detective Colborne zo graag nog van hem zou horen nu hij met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Roland Schimmelpfennig boeken
  Roland Schimmelpfennig - Op een heldere, ijskoude ochtend in januari

  In de indrukwekkende roman 'Op een heldere, ijskoude ochtend in januari' portretteert Roland Schimmelpfennig mensen die meer met elkaar gemeen hebben dan op het eerste gezicht lijkt. De kilheid van onze maatschappij en het verlangen naar een ander leven staan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Arthur Miller boeken
  Arthur Miller - Focus

  Wanneer de Tweede Wereldoorlog zijn einde nadert, is antisemitisme aan de orde van de dag in Brooklyn, New York. Newman, een Amerikaan van Engelse afkomst, leeft in een wereld met diverse bevolkingsgroepen. Racisme laat hem koud. Althans, tot hij een bril… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thomas Melle boeken
  Thomas Melle - Met de wereld in de rug

  Hij komt Foucault tegen in de kroeg en ontmoet Picasso in een nachtclub, en gooit wijn over diens broek. Hij had seks met Madonna en hoort Björk hem persoonlijk toezingen naast de deur in de bar. De eindeloze stroom van gezichten op straat, artikelen op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bob Dylan boeken
  Bob Dylan - Tarantula

  Voorzien van een uitgebreid notenapparaat, waardoor de dwarsverbanden in deze schat aan Americana zichtbaar worden gemaakt. Tarantula is ongetwijfeld Dylans vreemdste songtekst. Maar een lied is het: met een flow en een klankrijke beeldtaal en beeldrijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Javier Cercas boeken
  Javier Cercas - De bedrieger

  Enric Marco is een van de weinige overlevenden van de Duitse deportatiekampen. Als woordvoerder van de Spaanse overlevenden wordt hij alom gevierd als held. Tot hij in 2005 door een historicus ontmaskerd wordt: deze man is geen moedige antifascist, hij heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Cynthia Sweeney boeken
  Cynthia Sweeney - Het nest

  Het nest van Cynthia D’Aprix Sweeney is een hartverwarmende maar vlijmscherpe roman over vier broers en zussen en de erfenis waar ze allemaal op rekenden. Sweeney’s essays verschenen in The New York Times Magazine en Martha Stewart Living. Het nest is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Joel ben Izzy boeken
  Joel ben Izzy - De bedelkoning en de verhalenverteller

  Er was eens... een verhalenverteller die zijn brood verdiende door de wereld af te schuimen naar generaties oude volksverhalen, om die op zijn beurt weer aan anderen door te geven. Totdat hij op een gegeven dag zijn belangrijkste instrument verloor: zijn stem.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Reinhard Kaiser-Mühlecker boeken
  Reinhard Kaiser-Mühlecker - Vreemde zielen, donker woud

  Twee broers groeien op op een Oostenrijkse boerderij, waar koeien nog met de hand gemolken worden. Alexander ontvlucht die door in het leger te gaan. Als hij na een affaire trouwt met de vrouw van een overleden meerdere besluit hij zich weer in een landelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Karen Kingsbury boeken
  Karen Kingsbury - Een huis vol familie

  'Een huis vol familie' van Karen Kingsbury is een must-read voor de fans van de geliefde familie Baxter. In deze warme en liefdevolle roman komt de hele familie bijeen om de feestdagen met elkaar door te brengen. Er zijn twee jaar verstreken sinds een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Virginie Grimaldi boeken
  Virginie Grimaldi - GRIMALDI*WEET JE NOG

  Zo had ik me mijn leven niet voorgesteld: moeder van een vierjarige zoon en weer alleen. Ik weet bovendien niet wat ik pijnlijker vind: dat mijn man bij me weg is en ik moet aanzien hoe mijn gezin uit elkaar valt of dat ik op vijfendertigjarige leeftijd weer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Charlotte Brontë boeken
  Charlotte Brontë - Jane Eyre

  Jane Eyre wordt gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur, een roman die vandaag de dag nog steeds tot ieders verbeelding spreekt. Na een zware jeugd vindt Jane werk als gouvernante en ontdekt de liefde van haar leven: meneer Rochester. Maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mario Palacio Jiménez boeken
  Mario Palacio Jiménez - Nicht zijn is voor echte kerels

  'Nicht zijn is voor echte kerels' is een autobiografisch verhaal van jongen, in de jaren 70 en 80 in Colombia, die zijn homoseksualiteit weigert te accepteren. Niet alleen vanwege de angst voor wat men ervan zou vinden, maar ook omdat hij de wens heeft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Nina George boeken
  Nina George - De Boekenapotheek aan de Seine (POD)

  De internationale bestseller De boekenapotheek aan de Seine van Nina George is een ode aan de troostende kracht van boeken lezen en een ode aan Frankrijk; voor de fans van Chocolat. In zijn boekenapotheek in Parijs - een schip op de Seine - verkoopt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Baltasar Porcel boeken
  Baltasar Porcel - De keizer of het oog van de storm

  Andalusië, 1808. De slag bij Bailén mondt uit in de eerste nederlaag van Napoleon Bonaparte. De verslagen Franse soldaten worden gedwongen tot een slopende voettocht van honderden kilometers naar Cádiz, waar ze worden ingescheept naar de Balearen. Aan hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Katie Ganshert boeken
  Katie Ganshert - Het lied van de feniks

  'Het lied van de feniks' van Katie Ganshert: wat als je een bomaanslag overleeft? Bij een terroristische aanslag in een trein bij Chicago komen 22 mensen om het leven. Autumn overleeft als enige van haar coupé de explosie en worstelt na haar herstel met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Philip Kindred Dick boeken
  Philip Kindred Dick - Blade Runner

  San Francisco, 2021. De planeet gaat gebukt onder radioactief stof, het restant van Wereldoorlog Terminus. Rijke mensen vluchten naar andere planeten, met levensechte androïden (het enige verschil is dat zij geen empathie tonen) als hulp. Arme mensen mogen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Emrah Serbes boeken
  Emrah Serbes - Behzat Ç

  In een grijs en ondergesneeuwd Ankara valt een meisje van een dakterras. Of is ze geduwd? Hoofdcommissaris Behzat Ç. probeert de zaak op te lossen op de enige manier die hij kent: meedogenloos. Deze Behzat Ç. wordt afgeschilderd als de ultieme macho, die bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dubravka Ugresic boeken
  Dubravka Ugresic - De vos

  De vos staat in vele culturen voor slimheid en verraad. Het is een eenzaam schepsel dat houdt van verlaten plekken. De vos is zo bij uitstek geschikt als godheid voor de schrijver, die verhalen vindt door in andermans gedaante te kruipen en zich met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Vladislav Van?ura boeken
  Vladislav Van?ura - Herberg 'De goede luim'

  Vladislav Van?ura (1891-1942) wordt gerekend tot de grote namen in het Tsjechische interbellum. Hij is een rasverteller die inspiratie put uit de renaissance. Met licht verheven taal en fijne ironie beschrijft hij in deze bundel drie liefdesaffaires: een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Cicero boeken
  Cicero - De ideale redenaar

  Meer dan twintig eeuwen na publicatie is De ideale redenaar nog steeds een standaardwerk voor iedereen die in het openbaar moet spreken. Cicero, Romeins advocaat, filosoof en invloedrijk politicus, had de reputatie een onovertroffen redenaar te zijn. Zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Karen Connelly boeken
  Karen Connelly - De meisjeskleedkamer

  Seks. Dat is het enige wat ontbreekt in het drukke maar gezegende leven van Eliza Keenan, moeder van twee zoontjes, gelukkig getrouwd met een hoogleraar in de wiskunde en mede-eigenaar van de chicste bloemenzaak van Toronto. Want wie heeft er tijd of energie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Karel Schoeman boeken
  Karel Schoeman - Een ander land

  Met een woord vooraf door J.M. Coetzee. De vermogende Nederlander Versluis trekt in 1870 naar Zuid Afrika om er te genezen van TBC. Hij leert er de geëmigreerde Europeanen kennen, maar houdt het land zelf en zijn eigenlijke inwoners op afstand. Maar als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95